МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 864
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Добрич
Да, големият Мулинекс за 1500 г., обаче не е с багети. В момента е пусната и няма как да пробвам, но утре ще видя отново. Може да не съм натиснала добре копчето. Даваше ми средна степен на коричката. Пробвах да сменя, но не се получи и реших, че програмата за печене няма такава опция.
Белия хляб го харесваме на най-силната степен, но за пълнозърнестия и за козунака избирам най-светлата коричка.

# 646
  • София
По подразбиране, с включването в контакта, машината е настроена за най-големия грамаж и средна коричка, но разбира се това подлежи на корекция. Единствено ме дразни това, че минутите за печене се добавят или намаляват само с по 10. Мидеата ми ги мести с по минута.

# 647
Втасва ли тестото за хляб с мая и безглутеново брашно ?

# 648
  • София
Втасва ли тестото за хляб с мая и безглутеново брашно ?

Не съм фен на безглутеновия хляб, но мисля, че при него се ползват само сода и бакпулвер.

# 649
И аз да се похваля и да благодаря на Вела, за рецептата за козунак. Днес се пробвах и стана страхотен.Само, че аз го направих на  основна програма за нормален хляб, при мен е 1 програма

.

# 650
  • Добрич
Радвам се, че рецептата ви е допаднала. Последните години все по нея правя козунаците и съм доволна. За около месец 4 пъти пекох козунак. Все най-големия грамаж, но все бързо се хапва. Утре пак се каня.

Мунчо, прав си за настройката на коричката при програмата за печене на Мулинекс. Преди малко пробвах, може да се променя. Явно нещо съм объркала с копчето. Това за 10 мин. и на мен не ми харесва, можеше да са поне през 5.

По подразбиране на програмите ми е зададен среден грамаж и средна степен на коричката. За това съм сигурна.

# 651
Здравейте,

за мое съжаление чак сега откривам тази тема, точно след като имах два опита (по рецептата в книжката на моята хлебопекарна), не много успешни, да правя козунак в машината.

Видях, че козунаците са обсъждани в темата, и се връщам да прочета всичко.

Благодаря!

# 652
Погледни и в темата за козунаците, там в първия пост има рецепти и обяснения. Peace

# 653
  • София
То в тая тема периодично, преди всеки Великден, започва обсъждане на козунаците Grinning!

# 654
Здравейте.Имам питане относно хлебопекарна Finlux.Някой с машина от тази марка сменял ли е казанче и бъркалки?Прегледах по-стари теми имаше линк за сервизи на хлебопекарни,но не е активен.Много ще съм благодарна ако знаете и предварително се извинявам ако съм попитала в грешна тема.

# 655
  • София
Здравейте,случайно някой да си е купил хлебопекарна SILVERCREST /от тези,които бяха на промоция в Лидл през март/?
Интересува ме само при мен ли хлябът отгоре е неизпечен и без коричка...

# 656
  • Стара Загора

Изпича се съвсем добре, ако опре в капака става по -блед горе. Горната кора е по -тънка, не е като страничната

# 657
  • София
Здравейте,случайно някой да си е купил хлебопекарна SILVERCREST /от тези,които бяха на промоция в Лидл през март/?
Интересува ме само при мен ли хлябът отгоре е неизпечен и без коричка...

Това е един от компромисите при направата на машина за хляб. Не може да се изпече като при пещ с горен реотан. Пробвайте с настройките за препичане на макс. Ако пак не ви хареса или долните кори станат прекалено препечени, може да поставите парче домакинско(алуминиево) фолио, сгънато на 4 пласта върху прозорчето на капака за времето на печене. По-добре с лъскавата страна към прозорчето.Може да го натиснете с чаша или малка чинийка.

П.П. Предполагам, че евентуалното недоизпичане на горната кора, е една от причините машинките на Панасоник да нямат прозорче на капака Simple Smile!

# 658
  • Сф
Аз слагах фолио, но не намирам разлика с или без него.

# 659
  • София

Изпича се съвсем добре, ако опре в капака става по -блед горе. Горната кора е по -тънка, не е като страничната

Това със Silvercrest ли е опечено?
Моят няма нищо общо...

Общи условия

Активация на акаунт