МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 608
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Дупките са под хляба, не пречат за добрия външен вид. Като направиш 10-20 сполучливи самуна и ако дупките те дразнят може да последваш съветите по-горе.

Бъркалките на последната партия хлебопекарни от Лидл са с отвратително сиво покритие, което е всичко друго, но не и незалепващо. Съветът ми към любителите на перфектни самуни е да се научат как се вадят бъркалките. В противен случай ще има "Кошмари в кухнята"SmileySmileySmiley .

# 76
Аз все се каня да я свърша тая работа и така почти 5 години 😂😂😂 !

# 77
  • София

Що ли си мисля, че не ползваш машинка от Лидл 😂😂😂?

# 78
  • София
И аз  Grinning Grinning

# 79

Е да де, не се и налага дефакто. Дупката не ми пречи, особено на вкуса 🍞🍞🍞!

# 80
  • София

Е да де, не се и налага дефакто. Дупката не ми пречи, особено на вкуса 🍞🍞🍞!

Значи не ядеш често сандвичи:smiley: Ето така изглежда "дъното" на хлебче от лидълска машинка, когато са извадени бъркалките. Не мисля да си нарушавам душевния мир, за да покажа как изглежда хлебчето, когато бъркалките не са извадени преди печенето:smiley:SmileySmiley

# 81
  • София
Моята бъркалка излиза много хлъзгаво и остава само на средната филийка лека неравност близо до долната коричка.

# 82
  • София
Моята бъркалка излиза много хлъзгаво и остава само на средната филийка лека неравност близо до долната коричка.

Да, бъркалките с хубаво незалепващо покритие излизат мазно, като почти не вадят от средата на хляба. Лошото е, че сивите бъркалки от последната (около Великден)партия лидълски машинки не са с такова покритие.

# 83
Здравейте, от два месеца имам хлебопекарна Tefal Pain and Delicious. Още от първия път до преди една седмица нямах нито един провал. Последните няколко пъти на бързата програма хлябът не става на топка преди да започне да втасва ами стои по течен и не оформен. Следователно нищо не се получава, а преди основно него правих и ставаше чудесен!!! Всичко е спазане като количество и последователност. Моля, дайте ми някакъв съвет. Ще бъда много благодарна.

# 84
Явно водата е много, да не сте сменила брашното?

# 85
  • Буркина Фасо
Здравейте, от два месеца имам хлебопекарна Tefal Pain and Delicious. Още от първия път до преди една седмица нямах нито един провал. Последните няколко пъти на бързата програма хлябът не става на топка преди да започне да втасва ами стои по течен и не оформен. Следователно нищо не се получава, а преди основно него правих и ставаше чудесен!!! Всичко е спазане като количество и последователност. Моля, дайте ми някакъв съвет. Ще бъда много благодарна.
нещото, което не се спазва от мнозина е - следене на тестото. то ти казва какво "иска".
виждаш го , че ти е влажно и не правиш нищо по въпроса !?!?
машината замества човека само в месенето и печенето. не може да прецени много или малко и е маята, течността, брашното ...

# 86
  • Добрич
И при мен се е случвало, но след като сменя брашното, всичко са нарежда.

А бъркалките излизат по-лесно, ако хлябът престои по-дълго в казанчето, след като програмата приключи. Не чак до овлажняване все пак.

Скрит текст:
Като стана дума за бъркалки - моят хляб е 1500 г. и стават едни големи филии, дето е трудно да се изядат. Затова режа целия хляб точно по средата на две части. После захлюпвам всяка част с отрязаното надолу и така режем филиите - имат нормална форма и големина и всяка филия има коричка от три страни. Преди известно време ми се случи да ме попитат каква ми е хлебопекарната, че бъркалките са отстрани на тавичката.

# 87
  • Буркина Фасо
Здравейте, от днес имам хлебопекарна , току-що я отворих и съм леко изненадана от тавичката за печене.
Има две издадени "пръчки", на които се поставят бъралките. Оказва се обаче, че месенето и печенето стават в една и съща тава. Питането ми е следното: няма ли хлябът да има неприятен вид(две дупки от "пръчиците") след изпичането в тази тавичка? пръчките се наричат осиИ как да избегна това?за да избегнеш месене и печене в една и съща тава (казанче) най-добрият вариант е да си купиш ново казанче. така хем ще меси в едно и пече в друго, хем ще имаш резервно казанче. лошото е , че и с 1, и с 2 казанчета миенето им е желателно. Simple Smile
Надявамсе да съм формулирала въпроса си разбираемо.
Благодаря предварително!

# 88
Включвам се и аз, защото намислих да купя хлебопекарна. Мъжът ми е харесал тази: http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045, и аз, всъщност, нямам нищо против, но, все пак бих искала да се допитам до притежателките на това уредче, дали са доволни?
 Интересува ме безглутенова програма, има ли такива, които си правят такъв хляб? Имам непоносимост към пшеница, глутен, царевица, мая, мляко (само част от нещата Persevere), все неща, от които се прави хляб, та се чудих, има ли в темата тези, които си правят безглутенов хляб с тази хлебопекарна, соден или със закваска (от лимец, например), със брашна, различни от пшенично или царевично? Ако, евентуално, има такива, бихте ли споделили рецепта? Знам, че е много специфично, но се надявам да не се лишавам повече от хляб, защото много го обичам.
Другото ми питане: има ли такива, които си правят хляб със семки? Кога ги добавяте в самия хляб? Има ли в хлебопекарна (тази, на Горение или, евентуално, други) специална програма/опция/нещо друго за това? Питам, защото говорих с един приятел, който има хлебопекарна на Концепт; той ми обясни, че машинката има специален звуков сигнал, след който може да се отвори и да се добавят добавките (семки, ядки, подправки). Прегледах упътването на Горение (гореспоменатия модел), но не намерих нищо подобно, преглеждах описания по сайтове също - пак нищо. ММ обожава хляб със семките (такъв, дето се продава в Лидъл по 1,99 ако се сещате), та се чудих как стават нещата.
Предварително се извинявам, ако въпросите, които задавам са били повдигнати в предишните теми, доста са и аз се захванах да ги прочета, но ще отнеме известно време, а ММ ми дава зор да се определя най-после. Не му се яде хляб от магазина, и аз го разбирам.
Евентуално, ако някой смята, че за целите ми ще ми пасне някоя друга хлебопекарна, ще съм благодарна за съветите и насоките.

# 89
Ето,този модел е по-добър,прави по-голям грамаж хляб и машината е по-мощна-850W.Малко по-скъпа е:
http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1600wg/565724

Общи условия

Активация на акаунт