МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 99 012
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Някъде по Дунава
Здравейте. С какво и как почиствате вашите хлебопекарни?

# 331
  • Буркина Фасо
казанчето - хладка вода, гъба, веро
машината - прахосмукачка, влажен парцал

# 332
Здравейте, някой има ли рецепта за содена питка в машинката. Иска ми се да замеся тестото само и после да я си я изпека. Благодаря предварително и весели празници Simple Smile

# 333
  • София
Здравейте, някой има ли рецепта за содена питка в машинката. Иска ми се да замеся тестото само и после да я си я изпека. Благодаря предварително и весели празници Simple Smile
Ако няма да я печеш в машината всяка рецепта става, стига да не надвишаваш максималният грамаж на продуктите, спрямо капацитета на твоята машина.

# 334
  • Буркина Фасо
Весели Празници !!!

24.12.2017 г.                   7002_ognob

# 335
  • Някъде по Дунава
казанчето - хладка вода, гъба, веро
машината - прахосмукачка, влажен парцал

Благодаря.

# 336
  • Пловдив
За много години! Искам да попитам Simple Smile Защо хляба ми излизаше без проблем от Мулинекса, а от Финлукса със зор... Къде бъркам или покритието на формата е по-лошо...

# 337
  • София
Това при извадени бъркалки или с бъркалките? Ако бъркалките са със сиво покритие са гола вода откъм незалепване.

# 338
Здравейте.В рецептите ми доста се ползва твърд пшеничен грис,незнам какво е това.взех пшеничен грис 500 гр.това ли е?

# 339
И този става!  И  аз често слагам грис в хляба, много ми харесва Simple Smile

# 340
А иначе какъв се използва?
И този става!  И  аз често слагам грис в хляба, много ми харесва Simple Smile

Нещо не разбрах какво стана...Правих царевичен хляб по рецептата от книжката и се получи това

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 17:33 от bubanka

# 341
  • София/Варна
Пшениченият грис от твърда пшеница се ползва основно при правенето на паста (макаронени изделия). При определени рецепти за хляб също съм го срещала, но не знам какъв точно ефект дава.

zlatito_be, царевичният хляб има много тънкости при правенето. В случая ми се струва, че царевичното брашно е "изпило" по-голяма част от течността, набухвателят не се е активирал и в резултат хлебчето не е втасало. Дядо Хаджия преди няколко години беше споделял, че заделя част от течността и с нея попарва царевичното брашно преди да го сложи към останалите съставки. Так

# 342
  • Sofia
Хей, момичета! Да споделя Simple Smile
След първоначалния  крах... имам няколко успешни вкусни опита Simple Smile
И ми е мноооого кеф!

Не мога да си обясня на какво се дължи онова чудо, но ...  Simple Smile - френски и памук са успешни!
Благодаря за всичко споделено.

И пак лаишки въпроси:
1. Има много интересни рецепти, но как да знам коя е подходяща за моята машина - tefal pain dore?
2. Коя е основната програма? - бял хляб? Все пишете - опознайте си машината. Какво да й опознавам... само с печене става. Къде да чета, какво да правя, за да опозная машината.

Не съм "порастнала" достатъчно, че да експериментирам чак така смело...

# 343
Дядо Хаджия преди няколко години беше споделял, че заделя част от течността и с нея попарва царевичното брашно преди да го сложи към останалите съставки.

Това с попарването би трябвало да свърши работа. Колега беше пробвал рецепта за бял хляб при която една част от брашното е попарена, каза че се получавало много добре и хлябът оставал мек по-дълго и не се ронел толкова при нарязване, което му беше и целта.

# 344
По принцип има една тайна за хубав хляб - и тя е брашното да се накисне с течността поне за 20 мин, после да се добави маята и да се дооформи добра топка. Когато имам време правя така - пускам програма тесто - зареждам в казанчето всичко без маята и го оставям да се поразбърка десетина минути и изключвам програма тесто, изчаквам още 10-15 мин, включвам основната програма/при мен е 1/ , добавям мая и ако има нужда 1-2-3 сл брашно за да стане хубава топка и затварям капака.

Общи условия

Активация на акаунт