МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 98 968
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 11 987
Колеги, препоръка за марка и вид машина за хляб, до 200 лв., максимум, благодаря ви!
 

# 436
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 142
Колеги и колежки, препоръка за марка и вид машина за хляб, до 200 лв., максимум, благодаря ви!
да бъде евтина.
ако консумирате малко хляб - машина с 1 бъркалка.
ако е повече - такава с 2 бъркалки.

# 437
  • София
  • Мнения: 11 987
Не разбирам, защо евтина?
И какви са тия бъркалки? Защо две?
Програмите колко е по-одобре да, предполагам повече?

Този модел читав ли е горе-доллу?
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf210138-09150284


Под "колеги" имам предвид и "колеЖките" (най-вече), в някои среди няма колежки, както няма и докторки, и професорки и т.н.

# 438
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Силвър Крест от Лидл, даже следващата седмица ще я има. Пече 750, 1000 и 1250 гр хляб. Евтина е - 111 лв и с 3 години гаранция. С 2 бъркалки и евтино казанче - комплект казанче и 2 бъркалки е 25 лв. Като за първа пекарна е идеална - ако ти секне бързо ентусиазма, поне няма да си дал много пари. Моя колежка е доволна от Аляска от Метро,  79 лв я беше взела преди няколко години.
Вземи нещо евтинко, не се хвърляй на скъпо. Всички правят едно и също.

# 439
  • Мнения: 851
Ето този модел е по-добър,по-мощна е и за по-голям хляб,многото програми като цяло са излишни:
https://zora.bg/product/bm-1200-bk

# 440
  • Добрич
  • Мнения: 6 260
Не разбирам, защо евтина?
И какви са тия бъркалки? Защо две?
Програмите колко е по-одобре да, предполагам повече?


Този модел читав ли е горе-доллу?
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf210138-09150284


Под "колеги" имам предвид и "колеЖките" (най-вече), в някои среди няма колежки, както няма и докторки, и професорки и т.н.

Когато машината е за по-малък хляб е с една бъркалка за тестото, а когато има възможност и за по-голямо количество хляб, бъркалките са две.

Програмите едва ли ще ги ползвате всичките.

# 441
  • Мнения: 24 741
Колеги и колежки, препоръка за марка и вид машина за хляб, до 200 лв., максимум, благодаря ви!
да бъде евтина.
ако консумирате малко хляб - машина с 1 бъркалка.
ако е повече - такава с 2 бъркалки.

+1 за всеки ред от това
За марка - всеки ще напише каквото има вкъщи и ще каже че е доволен от него, не познавам много хора които са пробвали повече от една марка, така че...
Тези с една бъркалка са до 900 грама или 1кг хляб, обикновено имат и един по-малък размер самун, примерно 700 или 750, някои модели имат и трети вариант, който е около 500 до 600. Тези с две бъркалки могат да правят по над килограм, вече зависи от модела. Моята е малка и въпреки това ми е напълно достатъчно като капацитет да замеся и тесто за питка или тутманик. Това по повод на изказвания че в по-голяма може да се меси повече тесто.
Има разлика и във формата на хляба, при тези с една обикновено е тесен и висок, с форма на паве Grinning Когато са две бъркалки, са в продълговат контейнер и формата е по-нормална. Ако правите сандвичи или имате претенции към формата като цяло, съобразете се и с това.
В тази граница до 200 лева може да намерите и от двата варианта. Програмите наистина почти никой не ги ползва всичките, малко като на пералните е - всеки ползва не повече от 2 или 3 Grinning Има машини, които позволяват ръчно настройване, нещо като потребителска програма, те не влизат в тази сума така или иначе.
Имайте предвид че казанчето и бъркалката се водят консуматив, налага се подмяна след известно време, там цените варират доста, освен че за някои марки май не е и лесно да се намерят. По-скоро това би ми било фактор, ако трябваше да си избирам сега. Щом ще има налична тази на Лидл скоро, това е добър вариант, заради дългата гаранция и евтиното казанче. Има и доста добри отзиви от техните хлебопекарни, продават ги от години.

# 442
  • София
  • Мнения: 3 050
 Още един глас за машина от Лидъл. Единствената досада е предварителното подгряване, но се свиква и с него:smiles:

П.П. Поправям се - още по-досадно е нефелното (сиво на цвят), уж незалепващо, покритие на бъркалките. Ако не ги извадиш преди последното втасване, след печенето става страшно.

# 443
  • Сф
  • Мнения: 5 567
Кога ще е лидъшската? Не виждам в брошурата да я има.

# 444
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Днес я мернах на плакатите за другата седмица, но не видях от кой ден. Сега, в четвъртък, като излезе брошурата, ще видим. Или, ако някой е обърнал внимание, да каже.
Лидлската има и вариант за бърз хляб /не експресен, който е на отделна програма, а бърз/, при който машината не подгрява /аз наливам топла вода/ и втасва по-кратко. Аз само нея ползвам напоследък и сме много доволни.

# 445
  • Мнения: 851
А кажете рецепта за пълн.хляб който сте пробвали в хлебопекарната на Лидл?

# 446
  • гр. София
  • Мнения: 4 994
А кажете рецепта за пълн.хляб който сте пробвали в хлебопекарната на Лидл?
От книжката с рецептите на Лидл, четвъртата от раздела за Програма 3 Пълнозърнест. Само че слагаш вместо 350 мл вода, 320 мл и после докато меси добавяш 1 препълнена ч.л. кисело мляко размито с вода, като айрян. Мисля, че после на второто месене добавих още съвсем малко. Хлябът стана чуден - мек, не се ронеше.  Така се задържа, докато го изядохме. Много ни хареса!

# 447
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 142
аз мисля, че е по-удачно да се добави брашно ако тестото е лепкаво вместо течност при по-сухо тесто.
защо умишлено правиш тестото сухо ?

# 448
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
А кажете рецепта за пълн.хляб който сте пробвали в хлебопекарната на Лидл?
В този ред:
320 мл топла вода, не гореща
1 малка мерителна лъжичка сол
1 голяма мерителна лъжичка кокосова захар или друга кафява
зехтин или олио на око - около 4-5 супени лъжици
отделно меря 25 гр пшеничен зародиш, 50 гр пшеничени трици, 25 гр овесени ядки, 50 гр овесени трици и 450 гр бяло брашно и цялата смес я изсипвам при останалите продукти в казанчето
до 50 гр микс сурови семена - ленено, маково, слънчогледово.  Ако нямам слънчогледово, слагам само 25 гр от останалите, че те са леки и 50 гр ще са много.
1/2 пакетче суха мая Йоткер
Това е за 1000 гр хляб. Пека на основна програма,  като от бутона за нагласяне на коричката избирам Бърз. Изписва 2:20 ч и веднага започва да меси. Повече не й бая, направо вадя хляба, като стане готов. Ползвам брашно София мел, голямата разфасовка от 5 кг.

# 449
  • Мнения: 1 385
И аз съм с Лидълска хлебопекарна ,имам я от две години и съм много доволна.Само бъркалките дето потъмняха ,но прави много хубав хляб.

Общи условия

Активация на акаунт