МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 902
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Не съм Вела, но да се обадя и аз - в блога на Джемма има рецепта и подробно описание - ето тук http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html
Правила съм я и на програмата за сладък хляб, и отделно месене и после след втасването да пусна само печене, рецептата е страхотна. Последния път правих със свинска мас вместо масло и стана още по-хубав, поне на мен ми харесва повече с мас. Като разбия яйцата за в тестото, си отделям мъничко от тях за намазване, преди да сложа захарта в тях. Ако няма плънка, с това количество захар не е много сладък, малко подсладител няма да му е излишен за който обича по-сладко.
Печенето го наглеждам де, при мен малкия грамаж на машината е 750 грама и програмата ако я оставя до края ще го изсуши.
Тук също има рецепта и описание, тази не съм я изпробвала още, но ми изглежда също добра - https://-spam238-/kozunak-v-hlebopekarna/.
Има активна тема само за козунаци, там се обсъждат доста рецепти и подробности.

За втасването 7002_ognob е прав, особено за такова тесто няма как да се предвиди точно. Втасва... докато втаса, по-точен отговор от това няма Grinning
Единствено мога да добавя съвет ако правите плитка, да сплитате доста хлабаво, а не нормално стегната плитка. След втасването ще си стане нормална, но ако е била стегната не изглежда толкова добре после.

# 571
  • Буркина Фасо
след хубавото месене по-важно е  хубавото втасване.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 20:43 от 7002_ognob

# 572
Каква може да е причината за хлътването на хляба рецептата е на един мъж наскоро я сподели в темата, пекох на програма френски хляб с лидълска хлебопекарна съм от промоцията пледи две седмици

# 573
Превтасал или много течност или е опрял в стъклото и е спаднал от това... или комбинация от всичките.
Вътре как е?

# 574
Превтасал или много течност или е опрял в стъклото и е спаднал от това... или комбинация от всичките.
Вътре как е?

Вътре е супер, не е опирал на стъклото наблюдавах го, просто само веднъж отворих да надзърна за 1 секунда.

# 575
  • Буркина Фасо
Каква може да е причината за хлътването на хляба ? ....
първа страница от темата разгледа ли я ?
там би трябвало (ако не е изтрито) да има таблица с проблемните печива в машината и евентуално проблемите за това.

# 576
Каква може да е причината за хлътването на хляба ? ....
първа страница от темата разгледа ли я ?
там би трябвало (ако не е изтрито) да има таблица с проблемните печива в машината и евентуално проблемите за това.

Погледнах я, но не мога да преценя от какво е, при условие, че рецептата е изпробвана от колега в темата със същата машина

# 577
  • Буркина Фасо
... рецептата е изпробвана от колега в темата със същата машина
еднакви машина и рецепта. различни  - брашно, мая , влага на брашното, температура , а може и други разлики да има.

# 578
Машината си върши нейната работата, вашата работа тестото да е с правилна консистенция (пропорция течност/брашно). От брашно до брашно има разлика и няма как да е до грам точна рецептата. Ако пък има в нея яйца, те също варират. Иска си наглеждане в началото. Не се страхувайте отначало да отваряте и гледате, докато не е започнало втасването това не е проблем, коригирайте ако трябва.
Щом е бил в същата машина и е изпробвана рецептата, изключвам тестото да е било прекалено много или маята да е много. На Лидл машините май са все с подгряване, иначе и температурата на продуктите също би се отразила. Според мен остава да е било много мокро тестото и да е искало още малко брашно.

# 579
  • Буркина Фасо
настройката на терморегулатора при един и същ модел машини е различен.
вече сме имали добро и лошо изпичане при един и същ модел машина.
влагата при различните партиди брашна от една и съща марка също е на лице.

# 580
брашното е от лидл 2кг пакет тип 650, в хладилника го държа

# 581
Защо го държиш в хладилника? newsm78

Иначе и аз бих те посъветвала да наблюдаваш тестото в началото без да се притесняваш да отваряш капака. Peace

# 582
Защо го държиш в хладилника? newsm78

Иначе и аз бих те посъветвала да наблюдаваш тестото в началото без да се притесняваш да отваряш капака. Peace

От майка ми навик, да не хващах буболечки, а и да гледам аз не разбирам нищо от теста само с гледането ще си остана. То с тази цел си я взех, че не ме бива в месене и изобщо всичко свързано с това, мислех, че хвърлям вътре продукти и излиза готово

# 583
dani-ela-80, спокойно, ще му хванеш цаката.  Peace
Първо виж на стр. 1 има няколко видеа как трябва да изглежда тестото ( да се оформи хубава, стегната топка, без да прави опашка (ако прави, добавяш 1 лъжица брашно или по-малко, изчакваш да го поеме, ако трябва добавяш още малко и така докато стане хубава топка)).й
Второ пресявай брашното. Това, което ползваш е хубаво . Аз съм правила хляб само с него, както и съм го комбинирала с бяло или типово.
Не го дръж в хладилник, нищо няма да му стане в шкафа.
Успех! Hug

# 584
dani-ela-80, спокойно, ще му хванеш цаката.  Peace
Първо виж на стр. 1 има няколко видеа как трябва да изглежда тестото ( да се оформи хубава, стегната топка, без да прави опашка (ако прави, добавяш 1 лъжица брашно или по-малко, изчакваш да го поеме, ако трябва добавяш още малко и така докато стане хубава топка)).
Второ пресявай брашното. Това, което ползваш е хубаво . Аз съм правила хляб само с него, както и съм го комбинирала с бяло или типово.
Не го дръж в хладилник, нищо няма да му стане.
Успех! Hug

Благодаря фортунке  Hug

Общи условия

Активация на акаунт