Фентъзи и фантастика - Тема11

• 50 021
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Angel_Dust, бях ти обещала финала на трилогията на Кронин.
Скрит текст:
С две думи, когато се бяха установил в един град в Тексас, Карвил мисля, че беше. Градът убежище по времето на виралите, Майкъл работеше на едно нефтено находище, но същевременно си беше направил една малка лодка и с нея навлизаше все по-навътре в океана. Отначало искаше да провери дали има пояс от мини, но след това започна да пътешества все повече, да обхожда брега и при една такава разходка намери един кораб. Разбра, че тези на кораба са търсили някакво убежище, намери карти, амбицира се той да намери убежището. Ремонтира кораба 20 години, заедно с други хора. Беше планирал нещо като Ноев ковчег, само, че с хора вместо животни. Направил беше списък на хората с необходими професии които да се качат на кораба и до определена възраст, но както можеше да се предположи всичко отиде по дяволите. Стадата от вирали на Нула нападнаха точно преди качването на хората, настана хаос, едни успяха да се качат, други не. Плаваха из океана, най-накрая го откриха убежището- остров. След 1000 години хората на острова, които вече бяха развита цивилизация, се върнаха на континента. Намериха Ейми, която ги чакаше, и общо взето това е.  
Боже!!! Ти си истински герой за мен!
TrophyTrophyTrophyTrophyTrophy
Благодаря и аз за преразказа Flowers Hibiscus !
Спести ми стотиците страници агония, за да разбера, че тези книги определено не са по моя вкус.

# 616
И аз благодаря, ще си спестя трета книга. Поредния автор с интересна идея и потенциал, но...има какво да се желае и не ми се мъчи с поредна книга

# 617
 искам да благодаря  на Windekind, задето ми каза, че мога да намеря двата  Легиона на сандърсън в Замунда. Снощи ги дръпнах и ......ги изчетох и двата (сигурно съм казвал че бързо чета, пък и стоя буден докъм 2-3 часа)

За първият Легион  - добре че не дадох пари. посредствен ми се видя пък и кратичък. колкото да ни въведе в действието - стига, ако гледаме на него като на прелюди, но не повече бих му дал 3 звезди по шестобалната скала. 3/6 - Легион
За вториял легион...... определено е по-добър, някои персонажи като Джей си и Одри наистина ми харесаха, донякъде и Айви, има развитие  при тях.
Скрит текст:
наемничката - на много високо ниво., интрижката не е лоша, но малко къса ми се видя книжката...
надявам се да има трета книга и да продължи надграждането на персонажите засега поставям оценка 4 + шестобалната скала. не е нещо което да ме разтърси, но е много по-приятно от  пъривя легион, бих го чел с удоволствие за разтоварване. Легон 2 - 4+/6
*много ми хареса, че втория Легион го изтеглих на един файл с един голям шрифт и бързо се четеше, докато на пърия малко се мъчих.   за някой като мен, който носи очила за астигматизъм това не е без значение.

**Умрях от кеф, когато
Скрит текст:
Зен остави неговите аспектите на главния герой  на улицата, докато той бе заключен в колата.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 09:40 от Джон Сняг

# 618
  • София
Джон - те повечето книги могат да се намират електронно. Искаш ли и душата на императора?
А Легионите аз ги приемам като разкази, кратички са ми, но са ми свежи и двата.

# 619
зависи. Снощи търсих, търсих, търсих, половината книги които ги търсих не ги намерих.  да речем - Реймънд фийст. В Замунда страшно малок негови книги има, като знаеш колко са преведени на български. нито пък  намерих която и да е от шестте книги "Бунтът на джуджетата" на Маркус Хайц а са излезли още през 2012 г. "Вълчицата и момичето" е трилогия от 2012 завършена, а също я няма в Замунда.  и други книги  търсих - към половината ги нямаше. на Робин Хоб  май видях само Сагата за Живите Кораби (може би и Лорд Златен, но не съм сигурен), но в България тя има над 20 книги издадени.. Явно книгите на МБГ не присъстват активно в Замунда. На Тери гудкайнд открих само една книга,  над български има над 17, търсех  "Първият изповедник", която е една от последните - преди 4-5 години излезе

Да, ако ми пратиш "Душата на императора" на txt или rtf ще съм си благодарен. Доколкото знам тя има връзка с Елантрис?

Вторият Легион е много приятен, но аз бих се радвал ако издаде още един Легион за да има надграждане на вътрешните му аз-ове и после се обособи сборник. така са ми късички.

Иначе имаше много забавна реплика на Одри "
Скрит текст:
Тя получава съпруг, а аз не мога да получа и хамстер?
" hahaha в някакъв смисъл Легионите леко ми напомниха за Възмездителите, но мноог отдалеко.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 10:34 от Джон Сняг

# 620
  • София
Писах ти на ЛС

# 621
аз на няколко пъти се заричам ако издадат Светлоносеца до края да го прочета, но много мрадя да "увисвам".
Засега "увиснах" с Реймънд Фийст,  (особено с новите правила на Читанка), с Дж. Мратин с Питър Брет, Робин Хоб, С Браян Маклелън, с Ан Райс и с Майк Резник, с Труди Канаван (слава Богу  всички без първиет двама са написали трудовете си, проблема тук е в издаването. Първиет двама- трима пък не са си дописали произведенията)
Слава Богу, че завърших Ериксън, Глен Кук, Крис Бънч, Съливан но сега да
 започвам и Светлоносеца, когато не е завършена..... няма да стане. нека излезе до края ще си говорим пак.
иначе засега интересът ми е привлечен от трилогията "Вълчицата и момичето"  на МБГ, завършена трилогия всяка книга по 12 лева, струво ми се поносимо, а и като обем не е голямо, но чакам Панаира.
също така чакам евентуално да продължат Полуорките, които спряха до 5 книга (от 7)
колебая се за "евърнес" пише че е в любимия ми жанр стийм -пънк.

при Сандърсън ме изнерви, че действието взе да се проточва безкрайно, аз съм му чел и две от книгите за Уакс и там няма развръзка....
Скрит текст:
тъпче се на едно място с чичото
повтаря се драмата на Елънд с баща му. тези драми ме изнервят.
*За Сандсърсън имам колебания за "Легион", 11 лева са поносими, книгата  май отделна от другите, но....ще видим.

Джон и забранените книги от читанка могат да се свалят. Слагаш epub след цифрата и се сваля. Нещо такова беше.

# 622
  • България
Скрит текст:
аз на няколко пъти се заричам ако издадат Светлоносеца до края да го прочета, но много мрадя да "увисвам".
Засега "увиснах" с Реймънд Фийст,  (особено с новите правила на Читанка), с Дж. Мратин с Питър Брет, Робин Хоб, С Браян Маклелън, с Ан Райс и с Майк Резник, с Труди Канаван (слава Богу  всички без първиет двама са написали трудовете си, проблема тук е в издаването. Първиет двама- трима пък не са си дописали произведенията)
Слава Богу, че завърших Ериксън, Глен Кук, Крис Бънч, Съливан но сега да
 започвам и Светлоносеца, когато не е завършена..... няма да стане. нека излезе до края ще си говорим пак.
иначе засега интересът ми е привлечен от трилогията "Вълчицата и момичето"  на МБГ, завършена трилогия всяка книга по 12 лева, струво ми се поносимо, а и като обем не е голямо, но чакам Панаира.
също така чакам евентуално да продължат Полуорките, които спряха до 5 книга (от 7)
колебая се за "евърнес" пише че е в любимия ми жанр стийм -пънк.

при Сандърсън ме изнерви, че действието взе да се проточва безкрайно, аз съм му чел и две от книгите за Уакс и там няма развръзка....
Скрит текст:
тъпче се на едно място с чичото
повтаря се драмата на Елънд с баща му. тези драми ме изнервят.
*За Сандсърсън имам колебания за "Легион", 11 лева са поносими, книгата  май отделна от другите, но....ще видим.

Джон и забранените книги от читанка могат да се свалят. Слагаш epub след цифрата и се сваля. Нещо такова беше.
  Не съм Джон, но благодаря  bouquet.
".epub" и се тегли.

# 623

не поддържам е-pub но благодаря за съвета.

благодаря и на АНгел Дъст, за изпратените файлове. Вече изчетох Ритматистът.
В някои отоншения ми напомни Мъглородене - 400 години по-късно. В други отношения пък ми напомни за Първите книги на Хари Потър.
Ще призная че аз също от самото начало подозирах че престъпникът е
Скрит текст:
професор Налазар
, само по време на схватката бях подведен.. Финалът много ми хареса, а най-ми хареса че е много отворен и оставя място за продължения.
оценявам високо Ритматистът, особено за оригиналност, но все пак това е тийнеджърска литература и не мога да й дам пълно 6

5/6 - Ритматистът

# 624
Прочетох и "Душата на Императора" и  съм възхитен.
Невероятно изящен стил, нехарактерен за Сандърсън, отдавна не съм чел нещо толкова приятно. Вярно няма епика, нито оригинална механика....Този Сандърсън, не е Сандърсън който познаваме от Мъглороден, Възмездителите или Ритматистът.
"Душата на императора" е леко четиво и в същото време  тук нещата са предадени с възхитителен стил на писане. Героите приетжават голяма достоверност като образи особено Гаетона и Шай-

слагам оценка 6/6 на Душата на императора.

# 625
Може ли на лично откъде теглите книгите? Аз познавам само Читанка и Замундите като евентуален източник.

# 626
  • София

Джон - Нали, прекрасна е... До тук ми е стед любимите книги от тази година... Ще в номинациите.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 14:00 от Angel_Dust

# 627
Я я метнете и на мене тая книга бе Frowning1

# 628
  • София
Аз си тегля и от фейса от групата " Безплатни електронни книги" . Не знам дали мога да постна линк тук Whistling

# 629
А добре, от там и аз мога, ще потърся
Мерси : )

Общи условия

Активация на акаунт