Фентъзи и фантастика - Тема11

• 50 024
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Има ли я "Душата на императора" електронно?

Мег, последно четох от жанра "Аркадия" - хареса ми, макар и малко суховата на моменти. Но е приятна, с хубава идея.
В момента съм малко на крими вълна.

# 646
  • София
Има я отдавна.

# 647
  • Майничка
Аз карам наред всичко на Джени Вурц, до което се докопах в рулит, но ми идва малко инфантилно. Май я предпочитам в съавторство с Фийст.

# 648
  • Майничка
Аз карам наред всичко на Джени Вурц, до което се докопах в рулит, но ми идва малко инфантилно. Май я предпочитам в съавторство с Фийст.

# 649

Мег, последно четох от жанра "Аркадия" - хареса ми, макар и малко суховата на моменти. Но е приятна, с хубава идея.
В момента съм малко на крими вълна.
И  аз бях на такава вълна. След книгата на Кронин, прочетох "Хилядният етаж" и другото само криминалета, но нищо не ме грабна кой знае колко. Четях на диагонал, само една книга на Тес Геритсън малко се открои. В крайна сметка снощи започнах първата книга от "Риганте" на Дейвид Гемел. От много време се каня на автора, изчаквах да излязат другите две книги от поредицата, което явно няма да се случи, все пак говорим за Бард. По разтърсих се и се оказа, че поредицата се състои от две дуалогии, историите могат да се четат самостоятелно. Засега ми харесва, започва малко тривиално - детството на героя, но аз обичам истории с герои на меча, сам воина е войн и т.н, а и една случка ме стисна за гърлото, така, че има надежда  Grinning
Много сериозно се замислям да си опресня руския. Поне ще мога да си дочитам зарязаните от бг издатели поредици.

# 650
На Гемел най-доброто е трилогията Троя. Силно я препоръчвам.

# 651
На Гемел най-доброто е трилогията Троя. Силно я препоръчвам.
Паснем ли си с автора всичко негово издадено у нас ще прочета. За Камъните на силата отзивите са повече от добри. Троя не е точно фентъзи, по- скоро историческа, с това впечатление останах от ревютата за нея.

# 652
  • София
Защо влязох в тая тема?!? Dizzy Face
Насвалях си и си заредих четеца с около стотина книги.
Само време да има  Simple Smile
Много благодаря за препоръките!

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 15:13 от Amidala

# 653
Паснем ли си с автора всичко негово издадено у нас ще прочета. За Камъните на силата отзивите са повече от добри. Троя не е точно фентъзи, по- скоро историческа, с това впечатление останах от ревютата за нея.
Приятни са Камъните на силата, но са си общо взето класическо наивно фентъзи. Не подхождай с големи очаквания.
Троя са му най-късните творби, личи си опита и майсторството. Да, лисват фантастични елементи и се използва реална историческа ситуация, а не измислен свят, на хартия може да минат и за исторически романи, но са си в духа на фентъзито. Аз лично за такова си ги броя.

# 654
  • София
Чете ми се космическа фантастика - кораби, други планети.
Моля препоръчайте ми нещо.
Може и някоя поредица, като Фондацията на Азимов например.

# 655
http://www.shadowdance.info/magazine/interviews/robin-hobb/  - eдно прясно, дълго и интересно интервю с Робин Хоб. Само от преди 7 часа.

# 656
5 на стъкления трон наистина завърши драматично
Не го очаквах, хареса ми много. Рядко се случва поредица да задобрее, вместо да се влоши.

# 657
  • София
Сигурно сега можеш да ме разбереш, защо след този завършек никак не ми се четеше  за Каол и Несрин и техните любовни, психически и физически терзания, което беше неочаквана добавка към поредицата, вместо на нейно място да излезе същинският финал на поредицата... Simple Smile Но ще почакаме още година - какво да се прави Simple Smile

Ти чела ли си дворовете, ако да - да ми дадеш някакво кратко сравнение между двете поредици и дали другата си струва Simple Smile

# 658
Не съм, сега ще сваля за Каол, после и дворовете
Ще пиша после
И щерката зарибих, тя е на 2 книга и споделя моите чувства до тук Wink

# 659
Чете ми се космическа фантастика - кораби, други планети.
Моля препоръчайте ми нещо.
Може и някоя поредица, като Фондацията на Азимов например.
Не съм чела  Азимов, но "Звездна армада" на Б.В.Ларсън ми се струва такъв тип книга. Не съм я чела, в списъка ми е.

Общи условия

Активация на акаунт