Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 43

• 117 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Излязох от банята преди 15-20 мин., не сложих нищо на лицето – няма опъване при мен. Ползвам този, не знам дали имат друг – http://www.biotencosmetics.com/bg/face-care/skin-moisture/normal … /scrub-cream.aspx
Мерси bouquet , отивам  animal037
За СС крема , ако някоя добра душа мъцне , ще търча допълнително .
Ако става въпрос за СС крема на Биотен,аз съм доста доволна.Мисля че писах на предните страници.

Опс , не зная кой писа , но видях , че са два вида . Може ли снимка , защото се почудих отдеве.
Колкото до екфолианта , ами и аз съм с бизонска кожа , та ще го пробвам. Ако боЧка , по дупарата и толкоС Laughing
Заповядай  Hug
http://apteka.framar.bg/30039601/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-

# 91
Скрит текст:
Излязох от банята преди 15-20 мин., не сложих нищо на лицето – няма опъване при мен. Ползвам този, не знам дали имат друг – http://www.biotencosmetics.com/bg/face-care/skin-moisture/normal … /scrub-cream.aspx
Мерси bouquet , отивам  animal037
За СС крема , ако някоя добра душа мъцне , ще търча допълнително .
Ако става въпрос за СС крема на Биотен,аз съм доста доволна.Мисля че писах на предните страници.

Опс , не зная кой писа , но видях , че са два вида . Може ли снимка , защото се почудих отдеве.
Колкото до екфолианта , ами и аз съм с бизонска кожа , та ще го пробвам. Ако боЧка , по дупарата и толкоС Laughing
Заповядай  Hug
http://apteka.framar.bg/30039601/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-
[/quote]
Е , пак благодаря  bouquet
И да споделя сега нещо по повод частиците. Пак от тази тема , си купих един Гел скраб на Билка с грозде. Наистина ме жулеше мен Confused от частиците. Та го смесих с един флуид на Балеа Laughing-оня пък все едно не миеше , та от двете се получи нещо поносимо. А имам и четка за 4 лева на Ебелин , розовка. Много приятно мие. Ще докладвам после и аз.

# 92
А опитвали ли сте екфолиант за лице на химична основа,или с органични киселини,много се навивам да си купя,но май щипе?  #Crazy

# 93
За мен скрабове преди се подразделяха на два вида, и двата безполезни. Или това беше гел в който плуват самотни топченца, и които абсолютно нищо не скрабират, а само се търкалят по лицето, или нещо с големи и твърди частици, които ми драскат лицето. Затова не ползвах скрабовете много- много, предпочитах маски с хума. Обаче, откакто научих от тази тема за скраб на Ziaja с манука, направо се родих! Това е идеален скраб според мен. Трудно се намира, обаче.
Ето тук го има.
http://goldenshop.bg/index.php?route=product/product&path=83 … mp;product_id=534

# 94
  • Sofia
СС кремовете на Биотен са два. Този който е даден по-горе е за до 35 год. Другият е за над 45. Ей този:
http://www.biotencosmetics.com/bg/face-care/cc-creams/skin-repair-cc-cream.aspx

А който ги е ползвал, може ли да каже колко са покривни? Примерно от 1 до 5?  newsm78

# 95
  • София
Ползвала съм и двата. Средно покривни са - по тази скала някъде до 3. Стоят сочно, особено този за над 45 г. Понеже моята кожа е сухичка, добре ми понесе. Но за лятото бих препоръчала този в тубичката.
Хубави са. Не подчертават бръчки, не се свличат. Е, не са и като ФДТ, но за този клас козметика са направо попадение. Peace

# 96
Ами 3-4. Аз писах,че за много проблемна кожа не става.

# 97
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Посоченият скраб на Биотен е по-скоро крем с частици, които почти не се усешат по кожата.Това с натрошени кайсиеви костилки е сиииилно казано.Доста е нежен особено при мазна кожа.Тук съм го показвала:
http://www.beautifullsin.com/2013/08/bioten-scrub-cream.html
СС-кремът е подходящ за нормална към суха кожа, когато човек иска "сочен" финиш.При мазна кожа е просто трагедия или ако някой иска да блести като диамант  Laughing .За мен като покривност клони към 2 макс 3.

# 98
Ми не,не е силно казано,всичко се случва на микро ниво,кожата определено се травмира,даже има видеа по темата Simple Smile Такива ексфолианти ползвам само да си мия петичките  Mr. Green

# 99
 newsm45 В нашето Лили, на Биотен нито скрабът , нито околоочният с червената капачка , нито сс кремът за по-зряла кожа , нито измивният на  Жая с манука. Пълна скръб, а исках нещо от препоръчаните от вас.
Консултантката ми каза , че голяма част от продуктите  са "изтеглени от пазара" Shocked Показа ми нов околоочен .
Пробвах и двата СС крема-медиума и по-светлия , едното на едната буза , другото-на другата. Но на мен не  ми ми попи добре , та още се колебая . Може и да е от моя си крем отдолу. Затова пък пазар си направих , дадоха ми 4 стикерчета  hahaha Ще давам отзив тези дни за разни покупки.

# 100
СС-кремът на биотен покрива доста добре, като цяло съм доволна, само трябва да се внимава като се нанася около очите. Попадне ли в окото, щипе ужасно. Ползвам го ежедневно, но около очите слагам ББ на Гарние.

# 101
  • София
Трябва да се внимава също да не се мокри, защото от малко дъжд, примерно, буквално се стича по лицето. Peace

# 102
Този е с остри и с неправилна форма ръбести частици от счупени кайсиеви ядки,и кожата ти се чувства добре? Shocked Тези частици всъщност не оставят ли микро ранички върху кожата?Няма ли подобен ексфолиант,но с модерни,щадящи кожата екфолиращи частици,може и на същата марка?  newsm78

Оставят, да, невидими за окото, де. Мацката от ИнфАрмация го пишеше.
Ох, ами вярвам й, обаче имам нужда понякога да си поизтъркам така кожата. Моят е на Алверде, както писах.

Иначе ползвам химически пилинг и се подписвам с две ръце в него. Това ми е номер 1 продуктът за чиста кожа. Някой питаше как се ползва, което не е интуитивно, нека отвори скрития текст, за да не съм досадна на другите Simple Smile

Скрит текст:
На Биотрейд е, води се ексфолиращ тоник. Каква е цаката обаче - може да знаете, но аз да обясня:
На продукта неслучайно пише да се изчака 20 минути преди и след нанасянето му. Защо?
Защото много хора ползват химически ексфолианти неправилно - веднага след измиването на лицето.
Неправилно е, защото продуктът е формулиран да действа на определено pH, което е доста ниско - 3-4. Естественото pH на кожата е около 5.5-6, обаче повечето измивни продукти на европейския пазар са с високо pH - 7-9. С измиването се повишава pH-то и теоретично с тези 20 минути изчакване трябва да спадне до нормално. Аз обаче хем съм скептична (защото на мен ми трябва 3-4, а не стандартното 5.5-6), хем нетърпелива да чакам и се изхитрявам с тоник, регулиращ pH-то на кожата. Използвам този.

Друга подробност: С прекаляване на химични ексфолианти може да стане ужасно! Съветът е да се почне веднъж на седмица и постепенно да се постигне необходимата честота. Много азиатки използват всеки ден, на мен това нито ми е нужно, нито ми се занимава всеки ден да чакам. Ползвам го 2 пъти седмично, напълно достатъчно ми е. Със суха кожа съм.

Та, как действам - вечер, защото тогава имам повече време.
Измивен гел
мицеларна вода
тоник за регулиране на pH-то върху памуче и веднага след това
химичен ексфолиант (или на памуче или върху ръцете директно, за да не хабя продукт. Започвам с челото, там най-често ми излизат пъпчици или просто релеф, минавам към нос и брадичка, а бузите - едва с остатъка)
чакам 20 минути и продължавам с хидратиращите елементи:
много течен продукт, почти като тоник. Може да заместите с розова, лавандулова вода или нещо такова.
емулсия/есенция/серум
олио - арганово, зимата задължително, сега не ми е супер наложително
крем

Не забравяйте слънцезащитния крем на следващия ден, ако е лято.

# 103
Трябва да се внимава също да не се мокри, защото от малко дъжд, примерно, буквално се стича по лицето. Peace

Да, много важно уточнение между другото  bouquet
Този му недостатък открих след като ме наваля един дъжд...като отидох на работа и като се погледнах в огледалото  ooooh! приличаше на кални вади.

# 104
  • Sofia
Таис, в Кауфланд също продават Биотен. Има неща които липсват, но има доста голям асортимент.

Общи условия

Активация на акаунт