Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 43

• 117 867
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Благодаря!  Hug

# 136

Би ли дала няколко предложения, които да не са ужасно скъпи?

Мисля, че никое от тези, които съм пробвала, не е особено скъпо.

Първо пробвах това: http://eng.lottedfs.com/handler/ProductDetail-Start?productId=10 … 000&tracking=

Бяха ми го подарили и си стоеше в банята, защото не ми вдъхваше особено доверие като скраб - имаше някакви много дребни частици в желе, пък си бях свикнала, че колкото повече "дере" кожата, толкова по-хубаво почиства. Приятелят ми решил да го пробва и беше възхитен - беше си намазал и търкал и лицето, и петите, макар че е за тяло принципно, и нямаше никакъв проблем. След него и аз много пъти съм го ползвала и върху лице, и върху тяло без проблем, а има страхотен ефект. Доста евтино излиза, защото е голямо количество.

Друг подобен пилинг, но специално за лице, който харесвам, е този: http://koreana.bg/product/holika-holika-gonyak-soft-jelly-scrub/

Също съм ползвала и този на Мизон, но ми се видя по-слабо почистващ в сравнение с горните два (или просто вече си използвах редовно такъв пилинг и ефектът не беше всеки път толкова осезаем - преди и след употреба не се усещаше чак толкова голяма разлика. В началото, като почнах, много "кир" падаше):

http://beautyboxkorea.com/product/mizon-vita-lemon-sparkling-peeling-gel-150g/24/

# 137
  • София
Благодаря, първия не го намирам в мрежата да се продава свободно, затова може би ще пробвам този на Holika Holika. А те как се водят всъщност като категория- скрабове с органични..?

# 138
Благодаря, първия не го намирам в мрежата да се продава свободно, затова може би ще пробвам този на Holika Holika. А те как се водят всъщност като категория- скрабове с органични..?

Да, първият е на някаква корейска марка, която е известна главно в Корея и не се предлага свободно по сайтове за западния пазар, с изключение на безмитните магазини, иначе имат неща, които с удоволствие бих си купила.

Аз по принцип гледам да са някакви ексфолианти, по-скоро пилинг/желе, отколкото скраб с някакви груби частици, които са като лек ензимен пилинг с органични киселини, защото тези с физическите частици не ми се отразяват добре - или не почистват, или ми се образува суха, белеща кожа върху ексфолираното от микроразраняването. В момента не съм си купувала други, защото не ги харча толкова бързо (една опаковка ми стига за месеци), а не искам да се затрупвам. Може да погледнеш и продукти с АХА, БХА киселини, много са популярни, макар че аз все още не съм ползвала. Казват, че са ефикасни, особено ако се спазват правилото измиващите продукти преди използването им да са с подходяща киселинност. Доста хвалена марка за такива продукти е Cosrx. Също много хвалена е маската с кафява захар на Skinfood. Не съм я ползвала, защото се опасявам, че е по-скоро с механично действие, доколкото виждам (може и да бъркам), но много хора я харесват.

# 139
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор bouquet
Ще потърся и други алтернативи Peace
Аз по тялото се жуля с доста едри частици и май че се получи ефект кожата да привикне и да трябва да се случва доста често, което не ме устройва, а и не е полезно. Лицето избягвам да го ексфолирам с едри частички, че ми дращят доста Naughty

# 140
Да ми препоръчате шампоан , който се пени добре и оставя косата мека

# 141
  • Deutschland
Моят фаворит е Гарние. Каквото е излязло от тази марка за суха коса, съм го пробвала. Някъде мернах, че Дав вече имат и бебешки продукти и ще търся да купя за малката.

# 142
  • Бургас
Да ми препоръчате шампоан , който се пени добре и оставя косата мека
Аз от Орзен ,Нивеа и тези на Ейвън съм доволна.От най-евтините като Арома и Тео нещо не съм очарована.

# 143
  • София
От известно време си изсветлявам косъмчетата на корема с обезцветителя на lycia, наскоро не съм ги пипала, но съм споменавала, че ги чувствам по-големи, не знам до колко си внушавам. Все повече се замислям за waxing там, имате ли някакви впечатления?

# 144
  • София
Не бих пипала косъмчета на корема.

# 145
  • Sofia
Защо? Ако те притесняват махай ги, защо си играеш да ги изсветляваш?  newsm78 Аз ги махам с епилатор, там почти не боли.

# 146
От известно време си изсветлявам косъмчетата на корема с обезцветителя на lycia, наскоро не съм ги пипала, но съм споменавала, че ги чувствам по-големи, не знам до колко си внушавам. Все повече се замислям за waxing там, имате ли някакви впечатления?

Аз също съм използвала обезцветителя и уж след по-продължителна употреба трябва да изчезнат косъмчетата, но не мисля така. Изсветляването е временно, после пак си стават черни (каквито са моите), но пък не станаха по-големи или твърди.

А относно косъмчетата там- наистина е по-добре да не се махат, особено ако са малко, иначе стават по-гъсти.

# 147
Здравейте момичета  bouquet

В една от по - предните теми видях, че се кометираше талка за тяло на Felce Azzurra. Искам да си купя за лятото, но никога не съм използвала подобен продукт и имам някои въпроси.

- Видях, че се нанася след душ на суха кожа. Преди това слагате ли лосион за тяло например или директно талка?
- Освен, че предпазва кожата от изпотяване - не я ли прави прекалено суха?   newsm78
- Имате ли други предложения за талк, освен този на Felce Azzurra?

Simple Smile

# 148
Здравейте, момичета  Simple Smile

Относно темата искам да споделя мнението си за няколко продукта, които мисля че се вместват в темата и не ги видях на първата страница изброени:
- ФДТ на Rimmel stay matte - цената му в Лили и ДМ е между 11-13 лв. На промоция може да се намери на около 9 лв. Моята кожа е нормална и мазна в Т-зоната. Колежките на работа ми казват, че не си личи, че съм с ФДТ. А моето мнение е, че стой доста естествено... за съжаление поне при мен в края на работния ден леко ми лъсва носа... Но все пак съм доволна и го ползвам повече от година.
- Гела за измиване на Здраве от серията Акне стоп - за мен това е много добър продукт. През времето, през което съм го ползвала не съм усетила да пресушава кожата и т.нар. дърпане. Аз го използвам след като съм почистила лицето си с мицеларна вода и след това него. След измиването кожата ми е мека и много чиста. Цената му е около 7-8 лв.
- Стиковете против изпотяване на Garnier Mineral Action Control Thermic 72h. - не мога да кажа, че предотвратява мокри петна от изпотяване, но неприятна миризма не се усеща, освен това не оставя петна върху дрехите.

За момента не мога да се сетя за други, но ако пробвам нещо ново ще пиша.
 Бих искала и да задам няколко въпросчета:
- Скоро си направих нова прическа и косата ми се стана доста по- къса. От тогава ми се появи и един проблем, а именно започна да се омазнява. До сега съм използвала козметика за суха коса, тъй като косата ми е къдрава, а обикновено къдравите коси са и сухи. Гледах рекламата на новия шампоан на Елсев с глина и се питах дали наистина действа по този начин. Та някой има ли опит с него? Мнения имате ли? Ако не е добър, може ли да ми препоръчате нещо друго?

# 149
bub370, моят случай е същия - косата ми е естествено къдрава и винаги е била леко суха. Преди 2 години я постригах къса. Напоследък започва да се омазнява в корените. На мен ми подейства добре шампона на Авиа с хума. Преди това изпозлвах на Милва пак с хума, но Авиата ми хареса повече като ефект. Тествах също катраненият на Милва, но той пресуши. Новия на Елсев не съм го пробвала, но смятам като свърша с Авиата, да си го купя.

Общи условия

Активация на акаунт