Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 43

• 118 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета  Simple Smile

- Скоро си направих нова прическа и косата ми се стана доста по- къса. От тогава ми се появи и един проблем, а именно започна да се омазнява. До сега съм използвала козметика за суха коса, тъй като косата ми е къдрава, а обикновено къдравите коси са и сухи. Гледах рекламата на новия шампоан на Елсев с глина и се питах дали наистина действа по този начин. Та някой има ли опит с него? Мнения имате ли? Ако не е добър, може ли да ми препоръчате нещо друго?

Не знам доколко ще съм ти от полза, понеже косата ми е много различен тип от твоята:
Права (особено като е дългичка, е права като праз)
Фина, но/и/или изненадващо тежка коса, съответно проблемът с обема е голям!
Корените се омазняват значително по-бързо от дължините.

Дива фенка съм на шампоана, на трета опаковка съм, което ми се е случвало кажи-речи... никога, на 2-ра опаковка маска. Страхотен е, много го харесвам! Предотвратява омазняването сякаш хем химично (с глината), хем физично (повдига от корена и така той не опира омазняващия се скалп - това може и да си го внушавам де  Grinning ), но категорично не пресушава! С боядисани краища съм, тоест са сухи, та щях да усетя, ако пресушаваше.
За сравнение - Елсев за обем, опаковката е яркосиня, е ужасен! Прави ми косата като слама.

# 181
Аз за съжаление не съм доволна от Елсев шампоана с глина. Не съм почувствала скалпът да ми се омазнява по-бавно. Дъщеря ми ползваше и маската за коса, но не беше доволна и я изхвърлихме. Балсамът за коса го ползва също, но не съм чула впечатления за него.

Виж, от маските им са лице с глина съм доволна, редувам ги и трите. Не мога да кажа доколко фантастични са, че напоследък се клепя и с много натурални масла, но ми харесва усещането на стягане на кожата като позасъхне глината на лицето.

А иначе напоследък редувам няколко шампоана, които ми харесват:

- този шампоан мисля, че е за нормална коса. Аз имам мазен скалп и сухи хвърчащи краища, но този шампоан ми понася добре и не ускорява омазняването на скалпа както прави горекоментираният Елсев с глина.

- мисля, че се предлага само онлайн в България. Както и да е, не е по темата, че хич не е евтин, но го взех заради конопеното масло в състава (добре действащо при косопад), докато си купя чисто конопено масло по интернет. Има (в състава чета) и алое вера, масло от розмарин, ментово масло, лавандулово и още един куп други масла.

# 182
  • Deutschland
Белият Гарниер е за крехка коса и чувствителен скалп. Купувала съм го и него  Embarassed, но го ползваше дъщеря ми ( 13г.) и беше доволна. Тя е доволна, когато след къпане се разресва лесно и това й е достатъчно. Мирише много сладко иначе  Peace

# 183
Аз съм ползвала някакъв серум на Регал, но, май, не е точно този. Не съм забелязала абсолютно никакъв ефект.

# 184
Благодаря за отговорите момичета. Аз ще изчакам още малко и ще реша кой да взема, защото последните няколко пъти си измих косата с друг шампоан и май не е толкова зле. Преди това шампоана след измиване я докарваше до скърцане и може би това я е карало да се омазнява повече.

# 185
Да, премиващи шампоани и твърде често миене са главните виновници. Ако честото миене е неизбежно заради спорт или нещо подобно, има си шампоани и за това и наистина вършат работа Simple Smile

# 186
да се оплача, сега съм в другата крайност, от шампоани с хума, защото ми се омазняваше бързо скалпа, сега го премих ли не знам, но ми се бели кожата на главата около челото, какво да правя, не знам от стрес ли е от шампоаните ли, ползвам бадемова маска за коса, беше добре, а сега не, каква да си взема 

# 187
На мен ми се обели скалпът от рициново масло, точно като пърхут изглеждаше и ми беше гадно, но мина бързо, за щастие.
Опитай се да си миеш косата по-рядко, дай й допълнителен ден 2-3 пъти и ще се оправи. Можеш преди миене да й сложиш масло в корена - няма голямо значение какво, стига да е за суха кожа/коса, след което я измий с по-щадящ шампоан - ама със сулфати все пак, че да успееш да отмиеш маслото.

# 188
благодаря, днес се сетих да си взема обикновен яйчен шампоан, нали уж е за подхранване, от обикновените на тео, косата ми е супер, сега взех на сайъс зеления и уош енд го с хума и се подредих Sad

# 189
Аз от толкова пробвани неща вече имам чувството, че единственият работещ принцип е проба-грешка. Тъкмо бях доволна от Авиата, и днес пак гледам, че корените ми са "прашасали". Вероятно вече е за смяна.

# 190
О, аз от поне 6 години не съм купувала два поредни пъти един и същ шампоан (с изключение на Елсевския с глина, ама и в този случай всяко трето миене ми е с друг шампоан) - точно защото забелязах, че и аз "прашасвам". Мислех, че си внушавам, но съм срещала доста момичета със същото наблюдение.

# 191
На мен ми зададоха въпроса: "Тревожиш ли се за нещо?" - стресът по принцип отключва и такива неща. Като се замисля, в онзи конкретен момент за нищо не съм се притеснявала, но последните ми месеци са си стресиращи, поради големи неща (научни степени, сватби и прочее). И да... постресирана съм.
Не си внушаваш.

# 192
и аз съм с доста стрес-служебен

# 193
  • София
Имате ли някакви впечатления от продуктите на "Арси козметикс"-Варна?

# 194
Аз не съм изневерявала на Орзен няколко поредни години, освен моменти, когато съм била на фризиор, и бях много доволна от него. Ама напоследък взе да ми сърби скалпа от него, и започнах да пробвам други. Още съм в търсенето на идеален.

Общи условия

Активация на акаунт