Братислава

• 60 844
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • в града на вечния купон
може ли малко повече инфо- какво точно да се види в Братислава?

# 136
може ли малко повече инфо- какво точно да се види в Братислава?
Замъкът трябва да се види задължително, до него се намира и президентството, охрана не се виждаше никъде. Михалската порта, площада с кметството. Много ми хареса Синята църква - много красива и изящна архитектура. На път към Синята църква видяхме една много красива сграда и се чудехме какво е, оказа се гимназия, стана ни тъжно, защо и у нас не може да е така. Мостът SNP, ходихме на разходка край Дунав, много круизни корабчета и други, които са превърнати в хотели и заведения. За мен беше интересно да търсим трите статуи, за които бях чела предварително, че са на различни места в стария град. Всичко живо ядеше сладолед. Ако мога с една дума да охарактеризирам Братислава, тя би била: спокойствие.

# 137
Благодаря Ви!

Може ли малко инфо за корабчетата- от къде и коя компания да си вземем за една разходка?

# 138
Подкрепям Дама от морето. За нас Братислава е едно чисто, спретнато градче. Много спокойствие и уют лъха отвсякъде. Освен посочените забележителности, хареса ни и паркът Славин с великолепна гледка към града. Там е най-големият паметник на съветската армия в Европа. Стига се с автобус 147 от Президенството, а на връщане може и пеша. Минава се покрай хубав квартал като нашата Бояна. И на нас много ни хареса Синята църква и катедралата Св.Мартин. Старият град им е много чист и приятен и не на последно място евтино е, за разлика от скъпотията в Прага и не мирише на тоалетна, както в Чешката столица.

# 139
Честно казано, аз не видях някъде да е евтино, цените общо взето, бяха същите като във Виена.

# 140
за корабче какво бихте ми препоръчали?

# 141
  • Русе
Дама от морето, радвам се че успяхте да осъщестивите вашата екскурзия, спомням си всичките ти притеснения преди това. Само ще те помоля, да кажеш, кое беше хубавото хотелче във Виена.

# 142
Не е като във Виена. Да започнем от градския транспорт- 0,70 цента билетче срещу 2,20 евро билетче във Виена. Кафе, бира по 1-1,40 евро срещу 2,50-4 евро във Виена. За ресторантите да не говорим. Ние не сме се возили на корабче в Братислава, само в Будапеща и в Прага, та затова не мога да бъда полезна.

# 143
Не е като във Виена. Да започнем от градския транспорт- 0,70 цента билетче срещу 2,20 евро билетче във Виена. Кафе, бира по 1-1,40 евро срещу 2,50-4 евро във Виена. За ресторантите да не говорим. Ние не сме се возили на корабче в Братислава, само в Будапеща и в Прага, та затова не мога да бъда полезна.
За корабчетата и аз не мога да дам информация. За кафе с мляко ми вземаха по 2,80 - 3 евро - толкова, колкото и във Виена. Кафе за едно евро никъде не видях. ММ два пъти пи бира - по 2,50 и 3 евро. Това всичко в стария град, ама нали отиваме да гледаме забележителностите, няма да вървя с километри, че да намеря по-евтино кафето и бирата. Кафе + капучино + мижаво парче торта - 9,80 евро. Вечерята ни в Словак пъб беше 18 евро - халушки, гулаш и две бири. От халушките не останах очарована. Гулашът - носят огромна чиния, от която две трети е заета с филии хляб, подредени като ветрило , и останалото - една шепичка манджа. За сравнение - във Виена шницел, ребра и две бири - 37 евро, обаче като видяхме огромните порции - ние се нахранихме с половината. В "Словак пъб" станахме свидетели и как на съседната маса - англичани, сервитьорката удобно се беше "объркала" в сметката. Върнаха им парите, разбира се, при това с извинение и с усмивка. Ей това ме е яд най-много - никъде навън не съм виждала криви и намусени сервитьрки или продавачки, само у нас...

# 144
  • София
и аз съм на мнение, че във Виена са по високи цените
в Словак пъб не сме ходили,но тук и порциите и цените са много добри
http://www.bratislavskarestauracia.sk
а в ето тази сладкарничка торта + кафе по желание беше 2,50евро, а е точно в центъра
http://www.cukrarennakorze.sk
в тази топлия шоколад беше страхотен, но цените бяха по високи от предишната
https://mondieu.sk
спахме в този хостел, доволна съм,единствената забележка е относно вентилацията в стаите/няма прозорци/
www.hostel-taurus.com
аз минерална вода намерих навсякъде на цени от 0,7-1,40 евро
от сладоледа не останах очарована, но от бонбоните ,които продават на бройка .....мммммм

# 145
За Братислава препоръчвам Братиславски местиански пивовар. Страхотно местно заведение, чудесна бира и големи порции. Вечеряхме двамата за 25 евро. Това заведение го препоръчваха от Трип адвайзър и в петък и в събота вечерта беше пълно. А и беше в близост до хотела ни.

# 146
и аз съм на мнение, че във Виена са по високи цените
в Словак пъб не сме ходили,но тук и порциите и цените са много добри
http://www.bratislavskarestauracia.sk
а в ето тази сладкарничка торта + кафе по желание беше 2,50евро, а е точно в центъра
http://www.cukrarennakorze.sk
в тази топлия шоколад беше страхотен, но цените бяха по високи от предишната
https://mondieu.sk
спахме в този хостел, доволна съм,единствената забележка е относно вентилацията в стаите/няма прозорци/
www.hostel-taurus.com
аз минерална вода намерих навсякъде на цени от 0,7-1,40 евро
от сладоледа не останах очарована, но от бонбоните ,които продават на бройка .....мммммм

Ами точно в Mondeu ни взеха 9,80. Иначе там пих това инверсно капучино, разкошно беше. А сладоледа на мен ми хареса.

# 147
За Братислава препоръчвам Братиславски местиански пивовар. Страхотно местно заведение, чудесна бира и големи порции. Вечеряхме двамата за 25 евро. Това заведение го препоръчваха от Трип адвайзър и в петък и в събота вечерта беше пълно. А и беше в близост до хотела ни.
къде се намира?

И друго искам да питам, ако решим да отидем до Бърно пак същата автобусна компания да ползваме като за Прага или с влак?

# 148
В края на май е нашето пътуване до Братислава. Понеже ще я използваме за "базов лагер" за основната ни дестинация Прага, смятаме да нощуваме там само вечерта след полета. Преди  питах за транспорта до Прага и ме насочихте към Regiojet.
За разлика от повечето от Вас, на семейството му се пътувало с влак.
Цените са малко по-скъпи от автобуса,дори и от самолетните билети до Братислава, но нейсе.
Някой пътувал ли е с техните влакове по това направление? Как са от гледна точка на комфорт, чистота, точност и т.н. в сравнение с автобусите им?

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 16:09 от stranger4

# 149
  • София по рождение
Някой завърнал се скоро от Братислава да разказва. Уизър промениха полета ни с един ден, т.е ще имаме 2 дни в Братислава. Чудя се да не отскочим ли до Бърно за 1 ден и да се върнем вечерта. Струва ли си? Някой да сподели впечатления от Бърно?

Общи условия

Активация на акаунт