Братислава

• 57 197
  • 698
  •   1
Отговори
# 540
За двама пътници ми дава 2х1 = 2,00
за трима направо си дава 3х5= 15,00
Оправих се, като му купих отделно билет.

# 541
Пристигаме в 6.30 ч. сутринта на летището в Братислава. Мисля да взема билети за 7.45 ч. за Виена.
Ако ползвам гороспоменатото приложение, мога ли да си променя резервацията за regiojet, ако полетът закъснее?
Променяла съм я лятото, но бях купила билетите директно от компанията, а не чрез приложение.
Има ли шанс да пуснат още автобуси за април, тъй като към момента е само един в ранен час?

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 23:14 от zigizagi

# 542
Сменяла съм резервация с regiojet. Виж на сайта им-мисля, че беше до 30 минути преди заминаването. Купуват се нови билети, анулация на старите и ти връщат парите. Ще има и други часове за април. Рано е още.

# 543
Връщат ги до две седмици.

# 544
Здравейте! На 13 април живот и здраве ще летя за Братислава. Харесах си за посещение замъка Девин, който за съжаление от април в понеделник почива. А гледката от него, там където се сливат реките е невероятно красива. Та въпроса ми е ако не влизам в замъка ще мога ли изобщо да се насладя на подобни гледки ако все пак стигна до него ?
На следващия ден ще бъда в Бърно и ще се върна в 22,30 от там. А последните
Два дни са за Будапеща. Та замъка можех да посетя единствено в понеделник....

# 545
Ще летим от София до Братислава на 2 юли с Раян. Пристигаме в 16.55. Искаме възможно най-бързо да тръгнем за Прага. Дайте съвет - влак, автобус, откъде. Засега намирам само за Фликсбус, но пристига през нощта.

# 546
  • Перник
Предстой ни преминаване през Словакия на път за Чехия. Искаме да разделим пътя и да останем един ден в Братислава с нощувка. Можете ли дадете по-скорошни предложения за хотели/апартаменти или каквото и да е друго място за настаняване там, което да е на пешеходно разстояние от забележителностите и да предлага безплатен паркинг, на който да не се тревожим за колата си. Ще ползваме градския транспорт, ако се наложи, тъй като прочетох тук, че е доста добре уреден. Не сме претенциозни откъм стаи за спане, просто да пренощуваме една нощ там и да не ни одерат кожата само за спане.
Благодаря!

# 547
Пускаш търсачка в букунг за вашата дата и отбелязваш, че търсиш място за настаняване с паркинг.
Няма как да ти препоръчаме място като не знаем на коя дата ще сте там и дали има свободни такива Hug

# 548
Ще летим от София до Братислава на 2 юли с Раян. Пристигаме в 16.55. Искаме възможно най-бързо да тръгнем за Прага. Дайте съвет - влак, автобус, откъде. Засега намирам само за Фликсбус, но пристига през нощта.
За такива маршрути с неизвестни могат да се ползват гугъл карти – със сигурност там знаят по-добре от нас. Simple Smile
Тук примерно съм задала за тази събота кацане в пет. Има влак, но тръгва от гарата в 18:06 и ако го изпуснете, после няма скоро друг. А всичко може, самолетите закъсняват.
Двата града не са чак толкова близо – или се примирявате с късно пристигане в Прага, или спите по пътя в някое Бърно, или в самата Братислава.

# 549
  • София
Предстой ни преминаване през Словакия на път за Чехия. Искаме да разделим пътя и да останем един ден в Братислава с нощувка. Можете ли дадете по-скорошни предложения за хотели/апартаменти или каквото и да е друго място за настаняване там, което да е на пешеходно разстояние от забележителностите и да предлага безплатен паркинг, на който да не се тревожим за колата си. Ще ползваме градския транспорт, ако се наложи, тъй като прочетох тук, че е доста добре уреден. Не сме претенциозни откъм стаи за спане, просто да пренощуваме една нощ там и да не ни одерат кожата само за спане.
Благодаря!

Препоъчвам  Hotel Arcus Garden
Бях преди месец в него. На много спокойно място и пешеходно разстояние до центъра. Пред него има места за паркиране за хотелчето ( трябва да си проверите условията на хотела)

# 550
Някой ходил ли е в зоопарка в Братислава, да даде отзиви? Голямото дете иска да се вози на самолет и да види жираф, опитвам се да сглобя пътуване по тези параметри, в момента съм с ограничени бюджет и време, затова Виена, Берлин и подобни не са ми опция.

# 551
  • София
В Будапеща беше много хубав зоопарка, имаше и жирафи, ако ви е опция.

# 552
+1 за зоопарка в Будапеща. На доста места сме ходили из Европа, но само там съм виждала да дават възможност на посетителите да хранят жирафите.

# 553
Благодаря, но се интересувам конкретно за Братислава. Голям град в момента не ми е опция по ред причини, а и полетите не ме устройват като график, затова съм се спряла на Братислава. Наясно съм, че е несравнима с други в Европа, но за конкретните ми цели изглежда като да свърши работа и бих се радвала на мнения от първо лице. За мен най-впечатляващ е зоопаркът в Прага, но на този етап не мога да го организирам.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 09:10 от Melusine

# 554
  • Виена
Има жирафи в зоопарка в Братислава. Хубава е зоологическата градина, има бели тигри и бели лъвове, понякога оргатизират празници детски. Отделно, ако летите до Братислава и спите там, можете да направите еднодневна разходка до Виена с влак, влакове има на всеки половин час от две гари, пътува се точно един час. И да идете до Шонбрун зоологическата също. На лични мога да ви дам повече информация и да помогна

Общи условия

Активация на акаунт