Братислава

• 57 154
  • 698
  •   1
Отговори
# 660
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, при пътуване с flixbus от Братислава до Виена и обратно има ли някакво чакане на границата между двете държави?
Не. Дори не се разбира, че си в другата държава вече.

# 661
  • Варна
Здравейте, октомври месец летим до Виена и смятам от летището директно да хванем автобус до Братислава. Спряла съм се на regiojet, но нямат билети в продажба за октомври. Въпросът ми е някой дали знае колко по рано мога да купя билети, защото виждам, че flixbus и slovak lines имат вече билети в продажба и за октомври.

# 662
Ние пътувахме с flixbus до Братислава, а преди това и от Прага до Виена, но друг прави резервациите и не мога да съм полезна.

# 663
  • Melmak
Ние като пътувахме също бяхме с фликс, но взехме билетите същия ден.

# 664
  • Пловдив
При толкова автобуси не мисля, че е проблем и на деня. Единствено купувам няколко дни по-рано, ако е до Братислава -летище или Виена -летище, защото не ходят всички до летището, а и гоня полет.

# 665
  • Варна
Благодаря за отговорите на всички! Реших да пиша директно на regiojet и ми отговориха, че билетите за октомври ще бъдат пуснати в продажба през септември. Малко се изненадах, защото билетите за септември бяха налични още от юли, но за октомври явно ще ги пуснат по късно.

# 666
  • София
Чета темата и събирам полезна информация.Предстои ми пътуване в тази посока и стигнах да закупуване на билети до Виена.Всички сте пътували с фликсбус до спира Eidberg.аобаче виждам опции за пътуване до централната гара Südtiroler Platz 10, 1040 Wien. Кой вариант е по-подходящ да избера за спирка от логистична гледна точка?Приемам всякакви препоръки ,касаещи придвижването.Това ми е притеснението.Ще се радвам на съвети по темата.

# 667
  • София
От спирката на Фликсбус на автогара Eidberg взимате оранжевата линия на метрото  U3 и слизате на Stephansplatz. Много е удобно. Спирката на автобуса е точно срещу метростанцията, от другата страна на улицата, само трябва да се вземе асансьора.

# 668
  • София
Благодаря.Колко часа да предвидя за разходка  тип пешеходна обиколка на главните забележителности без посещение на дворци и музеи  , хапване? Чудя се какви часове да фиксирам при закупуването на билетите и в колко часа да предвидя прибирането в Братислава , така че, ако имаме сили да се разходим и вечерта в .Вие как сте процедирали и какво време би било удачно

# 669
  • Melmak
Отидохме сутринта, към 10 влязохме във Виена. Без билети за връщане, искахме да видим колко време ще ни е нужно.

Обикаляхме с бърза разходка до Шонбрун, без да влизаме вътре, минахме и през Белведере, беше близо до гарата, на която слязохме от Фликс.

И после в центъра моткане, хапване. Следобяда купих билети за връщане.

# 670
  • София
Ами доколкото си спомням взехме Фликсбус в 8 сутринта. Пътят е 1 час. Не помня колко време се пътува с метрото, но едва ли беше повече от 20-30мин. На връщане имахме билети за 17ч. Времето във Виена ни стигна за пешеходна разходка в центъра, покрай Операта, Квартала на музеите, пихме кафе, разходихме се в градините на Хофбург, обядвахме в ресторант, с трамвай до къщите на Хундертвасер, с метрото отидохме до Шонбрун и там малко по баира. Никъде не сме влизали. но на мен ми беше поредно ходене във Виена, целта тогава беше да заведа приятелки поне за ден и да съчетаем Виена и Братислава в един уикенд. Върнахме се с метро до автогарата и си взехме Фликсбуса. Беше ноември и се стъмва рано. Изморително беше. В Братислава само вечеряхме и се прибрахме в хотела.

# 671
  • София
Stelsity,има вече.билети за regioget за октомври.Би ли споделила каква в причината за избор на тази фирма пред фликсбус?Заради спирането във Виена на централна гара,което сякаш е по-удобно,се замислям да избера тях...

# 672
  • Варна
Stelsity,има вече.билети за regioget за октомври.Би ли споделила каква в причината за избор на тази фирма пред фликсбус?Заради спирането във Виена на централна гара,което сякаш е по-удобно,се замислям да избера тях...

Да, има вече билети в продажба Simple Smile Аз ги избрах само защото са по-ниски цените на билетите, няма друга причина. Не съм пътувала до сега с тях, надявам се, че всичко ще е точно.

# 673
  • София
ценовата разлика е 1 евро.ПО-важна ми е логистиката после във Виена....Вие кога пътувате?

# 674
  • Варна
ценовата разлика е 1 евро.ПО-важна ми е логистиката после във Виена....Вие кога пътувате?

Ние ще пътуваме вечерта на 12.10, двама човека сме и разликата в цената ми е близо 20 лева, защото изборът на места се заплаща отделно при flixbus, а ние искаме да стоим един до друг, там има и някаква такса обслужване допълнително. Просто за нас regiojet е по-изгодния вариант. Освен това ние ще хванем автобуса директно от летището и реално нямаме и придвижване из Виена. Може за вас да е flixbus по-удачния вариант.

Общи условия

Активация на акаунт