Братислава

• 57 129
  • 698
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Най-много ден за Братислава. Ние бяхме 3 нощувки и още на първия ден обиколихме, т.нар. забележителности, но самия град, ако не бяха Коледните базари, щеше да ми е тотално безинтересен. По-западнала столица в Европа не съм виждала, затова другите два дни ги изкарахме в съседна Австрия. Ако не бяха почивни дни, бях предвидила обикаляне из Моравия. Бяхме със собствен автомобил.

# 691
Благодаря за отговорите на всички ♥️ Освен неделя и понеделник да прекараме във Виена Simple Smile , а Братислава да е само между другото

# 692
Това със западнала столица ми върна спомен от летището на Братислава. Българин се обади по телефона на близките си и казва, че България е толкова зле, че даже не е третия свят, болезнена истина.

# 693
Аз съм на мнение, че Братислава е спокойна, чиста, малка и на нас много ни хареса. В никакъв случай западнала.

# 694
  • Glasgow
На мен ми хареса, но аз бях по Коледа, имаше коледни базари и като цяло много приятно настроение из града.

# 695
  • някъде ... тук ...
И аз съм на мнението на iki70.
Хареса ни Братислава, но и ние бяхме в началото на декември с коледни базари.
Определено 1 ден и е достатъчен.

# 696
  • Melmak
Аз пък харесах Братислава. Бяхме преди две години през август. Не видях нищо западнало, дори бих казала, че хората са много културни. Има соц сгради, но поддържани, в добро състояние. Бяхме в частен апартамент в Петржалка (техния панелен квартал). Никакво презастрояване, всички сгради са санирани (едновременно цялата сграда, не на парче), с поддържани общи части и градинки между блоковете. Централната част е добре поддържана, аз се изненадах колко хубава е зоологическата им градина.
Със сигурност е добра идея да се комбинира с Виена, но и Братислава не е за подценяване. Ние стояхме повече дни и не съжалявам.

# 697
Зоопаркът в Братислава е много хубав и добре поддържан, с предварителна резервация в определени дни и часове (и срещу допълнително заплащане) може да влезете и да храните жирафи или лами/алпаки, имаше и нещо "гледач за 1 ден",не помня за кои животни. Беше много приятно изживяване и вълнуващо за децата. До Братислава препоръчвам замъкът Девин, с невероятна гледка към Дунав и Австрия, пред замъка има няколко заведения, където може да ядете традиционен сладкиш с мак.

Мисля, че и с градски транспорт можеше да се стигне дотам, иначе има малък паркинг преди пътеката за замъка. Отвъд това, и аз не смятам за нужно да се отделя повече от 1 ден на града.

# 698
  • Някъде по Дунава
Има и хубави музеи в Братислава, навремето в замъка съм ходила, а извън града и в една висока телевизионна кула с чудна гледка. Та определено не е за един ден.

Общи условия

Активация на акаунт