Братислава

• 60 754
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Melmak
Ние бяхме в airbnb, не помня цената, но не беше скъпо. Аз си ползвам платформата винаги в Европа като пътуваме. Даже ние бяхме в панелния им квартал, който не е на пешеходна дистанция от центъра, но с болт ни излизаше няколко евра и 10 мин да ни стовари, където искаме. Даже не ползвахме трамвая, щеше да е същата цена горе-долу колкото болт.
Молът, който е до реката е хубав, аз пазарувах тогава. Влюбих се в зоологическата градина, за мен е прекрасно място, макар без деца се насладихме, имаше жирафи и бяха впечатляващи.

# 721
  • София
Здравейте ! Купих билети за Братислава от Пловдив - да се възползваме от удобството и да прекараме 2 пълни дни в Братислава. Въпроса ми е към ходилите има ли значение в кой район да си наемем апартамент, колебая се дали от Букинг или Airbnb , но цената е в полза на втория- апартаменти за 3 нощувки около 400 лв за двама има.  И в техните молове заслужава ли си шопинга -има ли нещо, за което си струва да посетим двата мола, ще имаме време от събота късен полет и вторник прибиране до обед сме свободни. Доколкото четох времето е предостатъчно за града. Изобщо всяко нещо (заведение, хотел) ,което ви е харесало и препоръчате ще ми е полезно.

Изберете си апартамент според вашите изисквания, платформата няма никакво значение. Ние бяхме в този апартамент https://www.booking.com/Share-ADCgDvw ( SkyPark Cozy Apartment by Verve Home) и мола беше отсреща, но не сме влизали. От рекламите не ми се стори да има магазини различни от магазините в нашите молове. Заведенията, които си заслужават са колкото пръстите на едната ръка и някой изчерпателно ги е дал няколко поста по-напред на тази или предната страница.

# 722
  • Виена
Моловете са хубави, и Аупарк, и Евровея и Nivy centrum.

# 723
Благодаря ви! Прочетох последните 15 страници, защото първите са за по-стари години. Някъде мернах някакво кафе - Чинията, което било много инстаграмско - за него знаете ли къде е,че дъщеря ми е на 20 г и ще иска да се снима, иначе може да идем до зоопарка, след като ви е харесало, но декември дали ще е същото ,т.е. за разходка там дали ще става, но може пък да пробваме Wink

# 724
НЛО наблюдателната кула (UFO Lookout Tower) е емблематична сграда и символ на Братислава. Намира се в непосредствена близост до стария град, на брега на река Дунав. Наподобяваща „летяща чиния“, тя е една от архитектурните гордости на столицата на Словакия. Може да се види града от птичи поглед, има асансьор, който ви отвежда до върха. На върха също така има ресторант/кафе и може да седнете и да изпиете или хапнете нещо, ако желаете.

# 725
НЛО наблюдателната кула (UFO Lookout Tower) е емблематична сграда и символ на Братислава. Намира се в непосредствена близост до стария град, на брега на река Дунав. Наподобяваща „летяща чиния“, тя е една от архитектурните гордости на столицата на Словакия. Може да се види града от птичи поглед, има асансьор, който ви отвежда до върха. На върха също така има ресторант/кафе и може да седнете и да изпиете или хапнете нещо, ако желаете.
Много благодаря за разяснението!

# 726
Проучвам Братислава като опция за екскурзия през февруари-март.
Наясно съм, че Словакия е по-насевер и сезонът не е най-благосклонният, но все пак да кажете дали си заслужава пътуването по това време?
Някои смятат да посещават града за коледния базар, моля да споделите дали метеорологичните условия са били приемливи.

Скрит текст:
Споделям и един линк, който, мисля, би бил полезен на всеки, който смята да пътува за първи път до Братислава:
https://freckles-world.com/uikend-v-bratislava-zabelezhitelnosti … PJI0RJNCeBFwzbiTg

# 727
Ние бяхме в Братислава и Будапеща в средата на март. Направо зима.
В Братислава беше добре, но в Будапеща си беше много студено и ветровито.

# 728
  • Варна
Здравейте, ще пътуваме с дъщеря ми на 16 декември с Wizz air късно вечерта до Братислава. Искаме да отидем до Виена още същата вечур-към 1ч пристигаме в Братислава).Как най-бързо и бюджетно може да се случи?Там ли да чакаме автобус или трябва да отидем в самия град? Предварително ви благодаря за отговорите!

# 729
От летището до Виена пътуват автобусите на Flixbus, а от центъра на Братислава тези на RegioJet. Пътя е малко повече от час.
Ако трябваше аз да пътувам, бих си платила една нощувка в хотел близо до летището и да пътувам сутринта към Виена. Със сигурност ще се чувствам по-добре, ако съм се наспала. Автобуси има от рано и няма да се пропусне нищо от Виена.
Цените на билетите можете да видите на сайтовете на двете компании за конкретния ден и час. Не са скъпи, но ако се купят по-рано, са малко по-евтини.

# 730
Още един тъп въпрос Wink - разбрах,че ще си купя билет и ще хвана автобус 61, но след 3-4 спирки трябва да се прехвърлим на друг. Адреса ни е Špaldová 32. Видях опциите в гугъл мапс, та въпроса ми е дали като се купи билета, (а той хартиен ли е или с QR-код) трябва ли да се валидира в автобуса по някакъв начин и после за прекачването трябва ли пак да купа билет, че някъде четох,че билетите има различно времетраене. Не съм пътувала самоорганизирано и си ми личи Simple Smile

# 731
На машините за билети се купуват хартиени такива. Билетите са за определено време и вие си избирате за какъв интервал да си купите. След това се валидират в първия автобус, в който ще ги ползвате. Валидатора записва дата и час на самия билет и после билета е валиден според минутите, за които е купен. Билети има за 30, 60 или 90 минути.
С приложение не съм купувала билет и не знам как точно се ползва, но мисля, че тогава билета не се валидира, а става активен в момента на закупуването.
Още по-лесно е да се купи билет направо с банкова карта в автобуса. Ако само маркирате картата, се купува билет за 30мин. Ако искате за повече време, трябва да се избере от машината. Само дето видях в сайта на градския им транспорт, че не всички автобуси имат машини, на които може да се ползва банкова карта.
Когато аз пътувах от и до летището машините бяха от новите и можеше да се ползва този вариант.
И само да допълня, че хартиените билети са малко по-скъпи от другите два варианта, но не помня с колко евроцента беше.

# 732
На машините за билети се купуват хартиени такива. Билетите са за определено време и вие си избирате за какъв интервал да си купите. След това се валидират в първия автобус, в който ще ги ползвате. Валидатора записва дата и час на самия билет и после билета е валиден според минутите, за които е купен. Билети има за 30, 60 или 90 минути.
С приложение не съм купувала билет и не знам как точно се ползва, но мисля, че тогава билета не се валидира, а става активен в момента на закупуването.
Още по-лесно е да се купи билет направо с банкова карта в автобуса. Ако само маркирате картата, се купува билет за 30мин. Ако искате за повече време, трябва да се избере от машината. Само дето видях в сайта на градския им транспорт, че не всички автобуси имат машини, на които може да се ползва банкова карта.
Когато аз пътувах от и до летището машините бяха от новите и можеше да се ползва този вариант.
И само да допълня, че хартиените билети са малко по-скъпи от другите два варианта, но не помня с колко евроцента беше.
Благодаря много за разяснението! Мислим да посетим и зоологическата градина, мислите ли ,че зимата ще е отворена и ще си заслужава?

# 733
Не съм била в зоологическата градина, но съм чела, че е хубава. А за работното време, в сайта пише, че работи 365 дни в годината и от ноември до февруари е отворена от 9 до 16ч. Пускат посетители до 15ч. https://www.zoobratislava.sk/en/for-visitors/opening-hours/

# 734
  • Melmak
Зоологическата градина е страхотна. Зимата не съм била, само лятото, но много ни хареса!

Общи условия

Активация на акаунт