Парфюмни размисли и страсти - 210

• 125 645
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • СОФИЯ
До сега не съм ползвала нито един Амуаж, но пробвах Amouage Memoir,  Amouage Ciel, Amouage Lyric
Не зная дали те са трудни или по скоро аз съм такава, но първото ми докосване до тях не бе едно от сполучливите. Както писах, съм ги оставила да отлежават. Laughing Сега поръчах мостра на Amouage Sunshine пък да видим дали реакцията ми ще е различна  Peace
Може би преди повече от 15 години ползвах Алюр /то тогава имаше май само един/ и спомените са ми положителни и не включват мирис на лакочистител Rolling Eyes

# 136
Не за Алюр, а за Алюр Сеншуъл ЕДП става дума, че е толкова силен при първоначалното напръскване, че чак на лакочистител бие.

# 137
  • Козлодуй

Мой! Heart Eyes
Толкова дни го мечтах...Опитах да го забравя, но той беше се пропил в мислите и сънищата ми.
Усещах аромата му дори когато само се сетех за него, без да съм си пръснала. Пазех безценните капки, останали във виалчето. Скрих го от себе си. Но не можах да го забравя...
Планирах го за Великден, отложих...Колебаех се дали да не взема само тройката травъл сет, но пък тя не беше налична, а когато се появи вече ми се виждаше твърде малко Mr. Green
Най-сетне е мой!
Отворих с тръпнещи ръце кашончето още в пощата. Имах нужда да споделя щастието си и напръсках служителката, която ми го даде Mr. Green Нямаше как да ми откаже, като виждаше радостта ми, дано не съм я отровила Mr. Green
Вървях по улиците и се усмихвах. И още се усмихвам, прегърната от една нова, истинска любов Heart Eyes

# 138
Не за Алюр, а за Алюр Сеншуъл ЕДП става дума, че е толкова силен при първоначалното напръскване, че чак на лакочистител бие.
Точно това ме спря да си го взема. Страшно го харесвам, обаче нямам нужното търпение да го изчакам в развитие, а първоначалният ужас ми идва в повече, на мъжа ми също.

kikamora, със сестра ти имаме еднакъв вкус май - Адикт, Алюр Сеншуъл... Laughing

Аз също правя разлика между "труден" и "неприятен" парфюм. Трудните може да ми харесват и пак да ми идват малко нагорни за носене, докато неприятните - там е ясно.

И две парфюмни придобивки от скоро - тъкмо се оплаках, че тъгувам за Миднайт Пойзън, и взех, че се сдобих с едни скъпоценни 5 мл. Кътам си ги като течно злато, ама само защото в момента при мен е адска жега и всеки парфюм се изпарява за минути. Иначе досега да му бях видяла сметката.

Старото любопитство към Fancy Nights на Джесика Симпсън надделя и придобих мостра и от него.
Засега съм пръснала само щедро на китката, ама май няма да ни бъде и добре, че не се завлякох с цяла бутилка. Или е прекално горещо за такова плътно пачули или и аз не знам, ама ми е един такъв стар и прашасал, все едно съм на 100 години. Не е онова хладно, мокро и землисто пачули, което аз обичам. Това е спарено таванско помещение, наблъскано със стари книги и вестници и непроветрявано с години.
Ще изчакам по-подходящо настроение и климат, пък белким плеснем с ръце и се прегърнем.

# 139
Точно това ме спря да си го взема. Страшно го харесвам, обаче нямам нужното търпение да го изчакам в развитие, а първоначалният ужас ми идва в повече, на мъжа ми също.

kikamora, със сестра ти имаме еднакъв вкус май - Адикт, Алюр Сеншуъл... Laughing

Аз също правя разлика между "труден" и "неприятен" парфюм. Трудните може да ми харесват и пак да ми идват малко нагорни за носене, докато неприятните - там е ясно.

И две парфюмни придобивки от скоро - тъкмо се оплаках, че тъгувам за Миднайт Пойзън, и взех, че се сдобих с едни скъпоценни 5 мл. Кътам си ги като течно злато, ама само защото в момента при мен е адска жега и всеки парфюм се изпарява за минути. Иначе досега да му бях видяла сметката.

Старото любопитство към Fancy Nights на Джесика Симпсън надделя и придобих мостра и от него.
Засега съм пръснала само щедро на китката, ама май няма да ни бъде и добре, че не се завлякох с цяла бутилка. Или е прекално горещо за такова плътно пачули или и аз не знам, ама ми е един такъв стар и прашасал, все едно съм на 100 години. Не е онова хладно, мокро и землисто пачули, което аз обичам. Това е спарено таванско помещение, наблъскано със стари книги и вестници и непроветрявано с години.
Ще изчакам по-подходящо настроение и климат, пък белким плеснем с ръце и се прегърнем.
И аз си взех същото Fancy,много изгодна оферта ми падна,а във фрагрантик форумите неведнъж е споменаван с добро.Но доста си е зимен,доста сладко-ванилен,утежнен,както казваш на края му с пачулито.Но-много красив флакон,царствена комбинация.

# 140
И на мен Jessica Simpson Fancy ми излезе на оферта днес, но не го познавам и подминах. Може ли да го опишете подробно моля, да се ориентирам. Обичам много сладки ванилови парфюми и пачули.

# 141
  • София
Ако не ме лъже паметта, там Desiderata беше голям подстрекател  Hug Тя твърдеше, че мъжете се пристрастяват към жени, които го носят.
Сладък и карамелен, любимият го души мъркайки и със затворени очи  Wink
Днес, понеже хич не ми е топло, носих за пръв път
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Oud-Bouquet-26776.html
В началото ме уплаши направо. Зловеща миризма на зъболекарско лекарство  Sick За моя радост, само за около минута. После, от 7 сутринта, та до 7 вечерта, прекрасен сух уд, без никакви лекарствени следи. Усещах го, когато се върна в стая, от която съм излязла. Прекрасен  Heart Eyes

# 142
При мен букета е повече сладки джам рози, отколкото уд. Зъболекарски няма въобще. Обожаем парфюм ми е и го нося доста често. Днес точно  демонстрирах на Ковачева колко добре се напасва с душ гела на Lush Jаm Rose. Просто са създадени един за друг тези продукти. Душ гела в банята и после няколко пръскания с Букета на Ланком и блаженство в душата ми. Heart Eyes

# 143
Брей, ще ме докарате до просия днес. Всичко ми хареса и ще ходя да душа. Това Фънки и Ланкома има ли ги по мола newsm78, и Кюрджян  newsm78 А розата на Витон newsm78

# 144
Брей, ще ме докарате до просия днес. Всичко ми хареса и ще ходя да душа. Това Фънки и Ланкома има ли ги по мола newsm78, и Кюрджян  newsm78 А розата на Витон newsm78
Нито един няма. Само Кюрджияна в бутик, но е около 500 лв.

# 145
Нито един няма. Само Кюрджияна в бутик, но е около 500 лв.
Миии тъй, до просия ще ме докарате smile3511 500 лв  smile3511 Кюрджан, в Енцо е 382, но като ги знам кви са измамници, чак да не смее човек да поръча. Дамата с кашончето да сподели от къде поръча. А Витона на Киката newsm78 newsm78, ако е с притурка чанта #Crazy #Crazy, мога и да помисля да продам лозето на бабата Joy Joy

# 146
  • София

[/quote] Миии тъй, до просия ще ме докарате smile3511 500 лв  smile3511 Кюрджан, в Енцо е 382, но като ги знам кви са измамници, чак да не смее човек да поръча. Дамата с кашончето да сподели от къде поръча. А Витона на Киката newsm78 newsm78, ако е с притурка чанта #Crazy #Crazy, мога и да помисля да продам лозето на бабата Joy Joy
[/quote]
 Joy Joy Joy
Сладур!

# 147
И на мен Jessica Simpson Fancy ми излезе на оферта днес, но не го познавам и подминах. Може ли да го опишете подробно моля, да се ориентирам. Обичам много сладки ванилови парфюми и пачули.
Мога - прост, евтин парфюм в грозна бутилка. Blush

Аризонче, пробвала ли си Перлите на Лалик? Според мен имат доста допирни точки с голямата ти Среднощна любов. Hug

На обяд лекинко с две фъс поднових Жур Абсолю, ей така за мой си кеф и защото съм си сама в стаята, и в 19 като се качих в колата, мъж ми отвори прозореца, и каза, че ще го задуша. А колегите днес не мъцнаха като се налагаше да контактувам с тях отблизо... hahaha Crazy

# 148
Мога - прост, евтин парфюм в грозна бутилка. Blush

Аризонче, пробвала ли си Перлите на Лалик? Според мен имат доста допирни точки с голямата ти Среднощна любов. Hug

На обяд лекинко с две фъс поднових Жур Абсолю, ей така за мой си кеф и защото съм си сама в стаята, и в 19 като се качих в колата, мъж ми отвори прозореца, и каза, че ще го задуша. А колегите днес не мъцнаха като се налагаше да контактувам с тях отблизо... hahaha Crazy

Колко комплименти съм отнасяла с него!  Peace Прелестен е!  Heart Eyes

# 149
Ъъъ, май стана малко объркване, или поне аз се обърках кой за какво пита и говори  Blush - Fancy и Fancy Nights са два различни аромата. Първият, доколкото съм чела, е онова карамелено нещо, по което мъжовете припадат, а вторият, който аз пробвам, е пачулено нещо. И по него трябва да припадат, ама аз не го издържах днес и го замаскирах с друго.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-4094.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-Nights-8925.html

Бижу Hug, само него не съм пробвала, но е в списъка. Чакам да ми изпадне в поносими за проба милилитри.

Общи условия

Активация на акаунт