Над задачка щом се мъчиш, насоки тука ще получиш :)

• 79 432
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  Само малка поправка, сигурно при писане. F е среда на МВ

# 601
Здравейте, и аз се присъединявам към вашата темичка. Моля някой от вас ако може да ми напише как се решава тази задача, видях отговора,но не се сещам как е получен.

10 зад. Благодаря.

# 602
Коментирахме задачата в темата за турнирите. Това са т. нар. " измислени" действия.
Първото е означено със сърчице  е показано какви действия съответстват на това означение.
Ако условно наречем числата " първо" и " второ", сърчицето означава следното: първото число - второто число + първото число.
Аналогично е за усмихнатото личице - второто число - първото число + второто число.

# 603
  • София
Здравейте,
тези две задачи от показателни уравнения ме препънаха. Отговорите трябва да се получат съответно 6 на 11з. и 2 на 15з.

# 604
# 605
Здравейте Simple Smile Моля за малко помощ......

Според детето и мен задача 10 от КМС 2017г. за 6-ти клас е с некоректен отговор.Моля за помощ....Прави ли сме?

10. Помощниците на дядо Коледа решили да го изненадат със забавна програма, в която 19 танцуват,
22-ма пеят и 17 свирят на китара. Двама участници в програмата и танцуват, и свирят, и пеят; 7 – само
танцуват; 13 – само пеят и 6 – само свирят на китара.
А) Колко от тях ще пеят и свирят на китара, но няма да танцуват?
Б) Колко помощници участват в програмата?

https://www.suivanvazov.com/wp-content/uploads/2017/11/6-klas.pdf

# 606
  • Стара Загора
И аз моля за помощ-запънах с дроби за 5 клас  Embarassed
първата задача :

5/8 : (1/3 - х)= 15 - отговор -7/24

и втората :

6 2/3 : (х+ 2/3)= 3 4/7 - отговор - 1 1/5

разкривам скобите и с всяко число разделям, нещо пропускам от правилата, не се сещам, не мога да получа отговора, сигурно е елементарно, ама.... Трябва да помогна на детето.Моля някой да ми помогне!  Praynig

# 607
(1/3 - х) = 5/8: 15
1/3 - х = 5/(8.15 )= 1/24
1/3 - х = 1/24
х =  1/3 - 1/24 = 8/24 -1/24 = 7/24

# 608
  • Стара Загора
Супер, това ми беше убягнало-да преместя делимото вдясно bouquet

# 609
  • Варна

Според детето и мен задача 10 от КМС 2017г. за 6-ти клас е с некоректен отговор.Моля за помощ....Прави ли сме?

10. Помощниците на дядо Коледа решили да го изненадат със забавна програма, в която 19 танцуват,
22-ма пеят и 17 свирят на китара. Двама участници в програмата и танцуват, и свирят, и пеят; 7 – само
танцуват; 13 – само пеят и 6 – само свирят на китара.
А) Колко от тях ще пеят и свирят на китара, но няма да танцуват?
Б) Колко помощници участват в програмата?

Отговорите са точни - а) е 3, б) е 41

# 610
  • Стара Загора
Благодаря още веднъж, lorenca!:grinning:

# 611

Отговорите са точни - а) е 3, б) е 41

Да и ние получаваме на подточка А отговор 3,но в отговорите А = 6. Според мен това не е коректно newsm78

# 612
  • Варна
pipilota В решението правилно са отбелязали какво се търси с b ("–участниците, които пеят и свирят на китара
"). Намерили са точно стойността, но при "съобщаването" са разменили едната дума "пеят" с "танцуват" и е станало "b=3 са участниците, които танцуват и свирят на китара"

# 613
pipilota В решението правилно са отбелязали какво се търси с b ("–участниците, които пеят и свирят на китара
"). Намерили са точно стойността, но при "съобщаването" са разменили едната дума "пеят" с "танцуват" и е станало "b=3 са участниците, които танцуват и свирят на китара" newsm78

И интересното ще е  при проверката как ли ще го тълкуват  newsm78

# 614
Срещам затруднения с решението  на следните задачи за 5 ти клас:

1. За да стигне от едно планинско езеро до хижа в планината, турист се изкачвал 1 1/3 ч. Със скорост 2 1/4 км/ч., а след това се спускал 4/5 ч. Със скорост с 1 7/8 км/ ч по- голяма от скоростта му при изкачване.
Колко километра е изминал туристът от езерото до хижата?

2. КОлко лева е платила Зоя ,ако е купила 3/4 кг бонбони от един вид с цена 7 1/5 лв. за 1 кг и 3 1/5 пъти повече бонбони от втори вид с цена 5 1/4 лв за 1 кг?

Общи условия

Активация на акаунт