ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 599
  • 970
  •   1
Отговори
# 180
Туцка, малко по-нагоре споменах, че един от членовете на семейството е Monkeypox virus, който е цитиран в статията(без да е упоменато името му), а самата вариола,която е ерадикирана се причинява от Variola virus. Както казах, вирусът не се намира в природата, а само в лабораторни условия във Франция до колкото си спомням. Този вирус в конкретната лаборатория се пази именно с такава цел - ако някоя друга държава е запазила вируса с цел да го използва за биологично оръжие, веднага да се изработят ваксини. В Англия пък се пазят останали ваксини от миналия век, които да послужат за основа на изработването на новите.

# 181
  • Куциндрел
Това вече се разискваше в темата за морбили. Оказа се, че няма подобна информация в нета, сал накой е перефразирал думите на професора. А нашите конспираторки се хванали за тези думи.

Аз намерих друго за прерийните кучета - че боледуват от някаква шарка и се изследва дали въобще могат да се заразят от вариола. Не намирам деца да са заразени с вариола от тези кучета.

"This study examines if Black-tailed prairie dogs can become infected with O. variola "

от тук

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23809939

Единствено вариолата може да се върне, ако я "пуснат" от лабораторията, в която се пази.

# 182
  • София
Значи човекът говори за 30 заразени деца, има го на доста места в нета. Не знам защо говорите за някакви конспиратори, като това е била споменато на презентация във ВМА.

# 183
Значи човекът говори за 30 заразени деца, има го на доста места в нета. Не знам защо говорите за някакви конспиратори, като това е била споменато на презентация във ВМА.

Туцка, за трети път-вирусът, с който са заразени НЕ Е Variola virus, а Monkeypox virus, това че заболяването се нарича маймунка вариола, няма нищо общо с вариолата бушувала до миналия век. Заболяването протича леко с обрив ПОДОБЕН на вариолния (а не същия), който изчезва бързо и е разположен на малки участъци.

Та последно да кажа Variola virus - причинителя на вариолата, която е ерадикирана, го няма в природата, само в лаборатории. Monkeypox virus - причинителя на маймунска вариола, споменат в статията. И двата са члена на едно семейство, но водят до две съвсем различни заболявания!

# 184
  • Куциндрел
Тъй де, не било вариолата, която е изчезнала, ами било друго, подобно заболяване, което протича леко. Но може да вярвате, че има вариола и тя с тихи стъпки идва с прерийните кучета и маймуните.
Нали се сещате, че ако се изолира случай на вариола, то ваксинацията за нея ще започне пак?
Или и вие като З смятате, че вариола, варицела, морбили, сифилис, гнойни пъпки и т.н. е едно и също.

# 185

Ти пък, той човека не знае какво говори... Не било Varola virus, било на баба му хвърчилото...

Flower-някоя си, кой точно вирус каза, че е изчезнал - Variola major или Variola minor? А кой от двата е бил във ваксината? Хайде прочети малко, ела после пак да се надуваш...  Laughing

# 186
Ти пък, той човека не знае какво говори... Не било Varola virus, било на баба му хвърчилото...

Flower-някоя си, кой точно вирус каза, че е изчезнал - Variola major или Variola minor? А кой от двата е бил във ваксината? Хайде прочети малко, ела после пак да се надуваш..Laughing
Всъщност, за разлика от теб, тя е прочела. При това, не малко. Освен това, при нея не са пропуснати първите ѝ седем години. Отново за разлика от теб. И пак за разлика от теб, Flower не самопази добър тон, но мненията ѝ са изключително информативни. Поне за тези, които умеят да четат с минимално разбиране.

# 187

Flower-някоя си, кой точно вирус каза, че е изчезнал - Variola major или Variola minor? А кой от двата е бил във ваксината? Хайде прочети малко, ела после пак да се надуваш...  Laughing

Стелт, ти май не четеш, а просто пишеш коментари ей така... Човека в статията е казал, че вирусът, заразил 30 деца е маймунския!! Monkeypox virus!! Variola major И Variola minor са две ФОРМИ на един вирус- Variola virus!! Какво толкова не може да се разбере!! Във ваксината както казах, е Vaccinia virus!! Колко пъти трябва да го кажа, за да се разбере!!
Хайде сега да преговорим за 10 път, защото едно нещо обяснявам на 3ти човек вече...
1.В статията ясно се казва, че се говори за маймунка вариола (Human monkeypox), причинен от Monkeypox virus. Щом си запозната със статията поне това да беше разбрала, че за него се говори..
2. Вариолата се е причинявала от Variola virus(няма го в природата!)
Още един път трябва ли да го кажа, защото за пореден път го споменавам и все още има някой, който да не е разбрал за кой вирус се говори в статията.

И пак да те питам, защото не ми отговори... Нали лекарите създават страх от заболявания, за да пробутват ваксини? Ако в природата още имаше вируса на вариолата, най-логичното щеше да е все още да се поставя ваксина. Така хем производители и лекари взимат пари, хем пациента живее под страх и се '' блъска с отрови ''...

# 188
  • София
Докладът описва странен случай на предадена инфекция от наскоро ваксиниран срещу вариола военнослужещ баща на детето му (на 28 месеца). Става въпрос за екзема vaccinatum - животозастрашаващо усложнение на инфекцията от ваксиналния вирус (наречен "vaccinia virus") във вариолната ваксина.

Интересен факт е, че въпреки че едрата шарка (вариола) се счита за изчезнала още през 70-те години, американските военни са били ваксинирани за нея до 1990г. След 11-ти септември 2001 и случаите на антракс, американското правителство връща тази практика за военни и някои работещи в сферата на здравеопазването.

Случката е от 2007-ма. Бащата, който е имал детски дерматит, е имал контакт с децата си, също с дерматит, като това са противопоказания за поставяне на ваксината, въпреки което тя е поставена. Според него мястото на убождането вече е било позараснало и с лепенка по време на посещението му вкъщи. След контакта с детето, имащо тежка екзема в този момент, започва ужасът за това семейство.
В крайна сметка се оказва, че при детето се откриват orthopoxvirus (родът на ваксиналния вирус). Майката също се оказва засегната от него покрай контакта с детето в болницата.
https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5619a4.htm

# 189

Стелт, ти май не четеш, а просто пишеш коментари ей така... Човека в статията е казал, че вирусът, заразил 30 деца е маймунския!! Monkeypox virus!! Variola major И Variola minor са две ФОРМИ на един вирус- Variola virus!! Какво толкова не може да се разбере!! Във ваксината както казах, е Vaccinia virus!! Колко пъти трябва да го кажа, за да се разбере!!
Хайде сега да преговорим за 10 път, защото едно нещо обяснявам на 3ти човек вече...
1.В статията ясно се казва, че се говори за маймунка вариола (Human monkeypox), причинен от Monkeypox virus. Щом си запозната със статията поне това да беше разбрала, че за него се говори..
2. Вариолата се е причинявала от Variola virus(няма го в природата!)
Още един път трябва ли да го кажа, защото за пореден път го споменавам и все още има някой, който да не е разбрал за кой вирус се говори в статията.

И пак да те питам, защото не ми отговори... Нали лекарите създават страх от заболявания, за да пробутват ваксини? Ако в природата още имаше вируса на вариолата, най-логичното щеше да е все още да се поставя ваксина. Така хем производители и лекари взимат пари, хем пациента живее под страх и се '' блъска с отрови ''...

Коя статия четеш не става ясно, но човекът, за който Туцка пише е казал в статията ей това:

"Инфекциозните болести представляват форма на борба между два вида организми: макро организмът, който сме ние и микро организмът, който иска да оцелее. И двата работят на принципа масовост: ние притежаваме милиарди имунни клетки, те са много като нападатели. И в хода на еволюцията и двата са намерили начини да унищожават другия. С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен. 

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести."

# 190
Статията, която Туцка е цитирала е съвсем различна. Не знам на теб какво ти се отваря, но при мен не е това. Така, не ми се рови в момента да намеря точни години, затова ще говоря с приблизителни цифри. Вариолата (от Variola virus) е имала един единствен резервоар на инфекция - човека. Не се е наблюдавал друг източник в ендемичните зони. Variola virus няма как да се премести по маймуните. ( В скобки го слагам, че не е много по темата, но тази статия, не е ли в разрив с нечии виждания-преди няколко страници Z цитира статия, в която се пишеше, че вирусът не е жива форма, тук пише, че е, интересно ми е коментар по този въпрос.). Когато се е провеждала експедицията по ерадикация на заболяването в райони на Африка са открити болни хора с вариолоподобно заболяване. Установило се е, че източникът на инфекция този път са маймуните (Monkeypox virus). Това става около 70те години на миналия век, горе долу по същото време, когато е и ерадикацията на вариолата. В района, в който за пръв път е открита маймунската вариола, от години не е била регистрирана вариола сред хората (Т. Е автоматично се изключва заболяване с източник на инфекция човек). Ето от тук идва цялото объркване, с което доста често се сблъскваме.

Чакам отговор на въпроса ми.

# 191
Статията, за която пиша я няма на мястото, където беше публикувана, поне от 2011 г. си спомням, че я четох, може и по-рано да е било... Копирала съм части от нея, макар и смътно да си я спомням цялата, но другата част така или иначе не касае вариола... За никакви маймунски вируси не говори Плочев, той казва (отново копирам, тъй като го казва толкова разбрано, че няма нужда да го преразказвам):

"На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена."

В статията, която е дала Туцка също не става въпрос за маймунски и кучешки вируси, това са си твои интерпретации на информацията, тъй като не допускаш вариолата да не е изчезнала, а да е мутирала и освен човека да е започнала да заразява и други видове...

Интересно как статията и твърдението не ти е попаднало през последните дни, когато си чела старите теми, коментирана е няколко пъти поне и прави впечатление, все пак вариола е това...

# 192
И пак не ми отговори, защо след като по твое мнение има вариола не се прилага все още ваксина, за да се пълнят нечии джобове. Ако съществуваше още, знаеш каква масова психоза щеше да се развие, всеки щеше да тръгне да се ваксинира, а това е свързано с огромни финансови приходи.

Май пак не си ме прочела, та отново му се налага да повтарям. Сигурна съм, че ще намериш информация в интернет, при желание можеш да погледнеш. Вариолата няма друг източник на инфекция освен човека. В статията на Туцка, е опоменато, че източникът на инфекция при тези 30 деца е маймуна. От тук (стига човек да е наясно, че при вариола единственият източник е човека) следва извода, че говори за маймунската. Обясних какво е Monkeypox virus, откъде идва объркването, че вариолата се е преместила на маймуните, как протича маймунската вариола и всичко останало. Какво още не разбра, че само дълбаеш в една посока? Влез в сайта на центъра по заразни болести, 100% ще намериш информация там за Monkeypox virus. Изолирани са два различни вируса, а не, че се е прехвърлило заболяването. Досега се рових - твърденията на цитирания от теб човек не ги намерих в нито един официален източник. Казах ти, всичко идва от там, че някой не знае какво означава източник на инфекция и не знае за съществуването на други вируси от това семейство.

Тук трябва да се отбележи, че заболяването, причинено от Monkeypox virus, на този етап няма за източник на инфекция човек, но е напълно възможно, поради навлизането на човека в ендемични огнища, да тръгне и антропонозна форма. Заболяването на този си етап(от 70те години) не представлява пряка заплаха за човека.

# 193
Ще те улесня, ако не ти се занимава да търсиш

https://www.cdc.gov/poxvirus/monkeypox/

И не знам къде видя да съм споменала за кучешки вирус??

# 194
И пак не ми отговори, защо след като по твое мнение има вариола не се прилага все още ваксина, за да се пълнят нечии джобове. Ако съществуваше още, знаеш каква масова психоза щеше да се развие, всеки щеше да тръгне да се ваксинира, а това е свързано с огромни финансови приходи.

Май пак не си ме прочела, та отново му се налага да повтарям. Сигурна съм, че ще намериш информация в интернет, при желание можеш да погледнеш. Вариолата няма друг източник на инфекция освен човека. В статията на Туцка, е опоменато, че източникът на инфекция при тези 30 деца е маймуна. От тук (стига човек да е наясно, че при вариола единственият източник е човека) следва извода, че говори за маймунската. Обясних какво е Monkeypox virus, откъде идва объркването, че вариолата се е преместила на маймуните, как протича маймунската вариола и всичко останало. Какво още не разбра, че само дълбаеш в една посока? Влез в сайта на центъра по заразни болести, 100% ще намериш информация там за Monkeypox virus. Изолирани са два различни вируса, а не, че се е прехвърлило заболяването. Досега се рових - твърденията на цитирания от теб човек не ги намерих в нито един официален източник. Казах ти, всичко идва от там, че някой не знае какво означава източник на инфекция и не знае за съществуването на други вируси от това семейство.

Тук трябва да се отбележи, че заболяването, причинено от Monkeypox virus, на този етап няма за източник на инфекция човек, но е напълно възможно, поради навлизането на човека в ендемични огнища, да тръгне и антропонозна форма. Заболяването на този си етап(от 70те години) не представлява пряка заплаха за човека.

Да ти дам ли телефона на Плочев да се разберете кой и къде се е объркал - той, с твърдения, че вируса на вариола е отишъл там, където е отишъл и се е завърнал в човешката популация видоизменен или ти, с твоите нам-си-колко-пъти повтаряне на едно и също за маймунски вируси?

Защо не са алармирали обществото, че вариолата се е завърнала, не мога да кажа със сигурност и това ти е напълно ясно, не работя в СЗО... Обаче мога да предположа, не е далеч момента, в който ще започнат отново да говорят за вариолата и съм напълно убедена, че тя няма да се е завърнала при хората, след като е направила кръгче из разни други животински видове и с това да се признае, че никога не е била изкоренявана, а почти съм убедена, че някой гаден терорист някак ще успее да я открадне от лаборатория ще я пусне, когато и където му дойде времето... Приготви си пуканките, филма ще е мнооого дълъг...  Popcorn 

Общи условия

Активация на акаунт