ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 621
  • 970
  •   1
Отговори
# 195
Стелт, погледни линка, който пуснах и си направи извода кой е по - достоверен източник - cdc, или статия, неизвестно откъде дошла, на някой си г-н Плочев. Естествено, че ако вариолата се появи отново, ще е защото някой я е пуснал от лаборатория, има я със сигурност поне в една, предполага се, че се съхранява и в други държави, а ако не се лъжа преди 2-3 години се откри и в немалък брой американски лаборатории.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 23:08 от Flower_DG

# 196
Проучих въпросния господин - има наскоро публикувано интервю, където обяснява ефекта на ваксината срещу морбили и как заболяването се предотвратява чрез имунизация. След като вярваш на негова статия за вариолата, предполагам си го квалифицирала като достоверен източник на информация и следва да се убедиш в думите му за морбили. Защото ако не е така е доста странно - един път му се доверяваш сляпо на думите без да проучиш въпроса, а втория път да го оплюеш за твърдението му за ваксините.

Та, доверяваш ли му се като достоверен източник на информация, или не? С отговора ти на този въпрос всеки ще си направи изводите и темата за вариолата преспокойно може да приключи.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 23:08 от Flower_DG

# 197
Според мен тази тема е отдавна опорачена,  пишат едни и същи хора, които сякаш само дебнат някой да напише нещо което на тях самите не им харесва. Тук не трябва ли да се описват само случаи с пострадали деца?? Може да си направите тема САМО за ползите от ваксините.... Не разбирам защо толкова върло се защитават ваксините, след като претендирате че сте запознати,  защо отхвърляте вредите от тях... Аз лично плаках когато гледах филмчета с истории на родители с увредени от ваксини деца.

# 198
Доста неточности има в това, което твърдят фарма-медиците и от историческите извори-също писани от медици. От книгата на Creighton- Дженър и ваксинация глава 3, е обяснена етимологията много добре, някак си кравешка шарка и едра шарка стават едно и също нещо, като едра шарка - варицела, е известна много преди да бъде обединена с кравешката шарка/вариола/
http://www.whale.to/vaccines/creighton_b.html#CHAPTER_2._
Не съм аз, който е писал тези книги Charles Creighton е доктор.Той получава стипендия да посещава Университета в Абърдийн и получава МА през 1867 г. След това се записва като студент по медицина и преминава в МБ. И M.S. Изпити през 1871 г. След дипломирането си учи за кратко с Карл фон Рокитански във Виена и Рудолф Вирчов в Берлин. През 1878 г. той е награден с него.

След завръщането си от Берлин през 1872 г. Крийтън работи в Лондон като болничен секретар до назначаването му през 1876 г. като демонстрант на анатомията в Кеймбриджския университет. През следващите пет години той е написал първата си книга "Телевирусна туберкулоза при хора" (1881) и публикува няколко статии за анатомията в списание Journal of Anatomy and Physiology. През 1879 г. той става съ-редактор на едно и също списание.
За разлика от Дженнър, който си купува дипломата за 15 лири....
Сифилис се причинява от бактерия от клас спирохета туберкулозната бактеря е от същия клас, знаем, че синът на Дженнър умира от туберкулоза, също знаем за връзката между варицела ваксината и туберкулозата...
Ето и книгата на Creighton- Натуралната история  на кравешката шарка и ваксиналния сифилис. https://archive.org/stream/39002086340370.med.yale.edu#page/12/mode/2up

# 199
Flower_Dg, не ми приписвай глупости ако обичаш, никъде не съм казала, че варицела и сифилис е едно и също, това е всъщност, което Дженнър и последователите му са направили.. Варицела е известна много преди да бъде обединена с вариолата, по- горе дадох линк. Също не съм аз който твърди, че едра вариола е сифилис, това са неща която фарма медицината пише в източниците си...

# 200
Flower-някоя-си, ще приключа с темата вариола, когато аз реша, ти при желание можеш да приключиш още вчера...  Laughing

Явно добре си проучила някой си г-н Плочев, но за тези, които не са имали време и желание, ще помогна:

полк. проф. Камен Сотиров Плочев

Образование
Завършил магистърска степен по медицина в Медицинска академия, София през 1975 г. Придобива образователна и научна степен доктор през 1995 г., а научно звание доцент през 2001 г. Научна степен "Доктор на медицинските науки" през 2011. Научно звание професор през 2012 г. Има завършени специализации в Германия, Белгия, Холандия и др.
Професионален път
Преподавател по епидемиология и инфекциозни болести във Военна болница–Русе (1979-1980 г.). Клиничен ординатор по инфекциозни болести във ВВМИ (1980-1984 г.). Преподавател по инфекциозни болести във Военна болница - Русе (1984-1985 г.). Асистент в Инфекциозна клиника – ВВМИ (1985-1988 г.). Заместник-началник на Инфекциозна клиника (1988-1991 г.). Заместник-началник (1991-1994 г.) и началник на Центъра по имунология към ВМА (1994-2000 г.). Началник на Клиниката по инфекциозни болести при ВМА - 2001 до момента.
Членство
Проф. д-р Камен Плочев е член на Съюза на учените в България, Научното дружество по имунология, Научното дружество по инфекциозни болести, Международното общество по СПИН и Международната асоциация по клетъчен анализ, Европейското дружество по инфекциозни болести.
Други данни
През 2000 г. проф. д-р Плочев е избран за член на Националния експертен съвет по СПИН и полово предавани болести, както и за член на Европейското дружество по инфекциозни болести и микробиология. Проф. д-р Плочев има научни публикации и монографии по проблемите на особено опасните инфекции, СПИН, Грип, Биологично оръжие и имунитета.

От интервю с полк. доц. Камен Сотиров Плочев (статията беше на този линк http://www.monitor.bg/article?id=131191 през 2011 г., когато я видях и копирах за първи път):

"Инфекциозните болести представляват форма на борба между два вида организми: макро организмът, който сме ние и микро организмът, който иска да оцелее. И двата работят на принципа масовост: ние притежаваме милиарди имунни клетки, те са много като нападатели. И в хода на еволюцията и двата са намерили начини да унищожават другия. С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен.  

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести."

Явно г-н Плочев не си ги е измислил тези случаи на вариола, от доклад на САЩ му е информацията, но или не умее да чете с разбиране, или се прави на интересен... Да ти дам ли телефона му да го питаш?

По другите ти въпроси, уау как само си успяла да ги измислиш, тц, тц....  Laughing   Този г-н Плочев е много ЗА ваксините, всякакви ваксини би пробутал... Той играе във вашия отбор, ако него не приемете за довод, просто не зная кой... Като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести говори и е видял и 2, и 200... Не е въпроса дали аз му се доверявам (отново това доверие да му се не види, науката медицина на едно голо доверие живее)... Въпроса е вие дали му се доверявате, вие, които хем сте за ваксините, хем искате достоверни източници, специалисти, експерти, светила в своята област, хора, учили и работили изключително и конкретно по темата инфекциозни болести и ваксини... Вие доверявате ли се на полк. проф. Камен Сотиров Плочев или смятате, че вариолата е изчезнала?

# 201
Flower_Dg, не ми приписвай глупости ако обичаш, никъде не съм казала, че варицела и сифилис е едно и също, това е всъщност, което Дженнър и последователите му са направили.. Варицела е известна много преди да бъде обединена с вариолата, по- горе дадох линк. Също не съм аз който твърди, че едра вариола е сифилис, това са неща която фарма медицината пише в източниците си...

Z, за пръв път чувам за раздел от науката наречен фарма медицина. Може да ме просветлиш какво представлява по- точно и къде да му източниците на информация. Не успях да навлезна в опитите ти за логическо мислене, но каквото и да имаш на предвид, знай едно - вариола, варицела и сифилис са 3 коренно различни заболявания. Никой доктор, професор (да не забравим представителите на новата наука фарма медицина) няма с чисто, непомрачено от каквито и да било процеси съзнание да твърди, че вариола=сифилис, или да те цитирам от преден пост - Кравешка вариола /сифилис /.

# 202
  • в кукувиче гнездо

Laughing
Варицелата била обединена с вариолата LaughingLaughing

# 203
Тук не трябва ли да се описват само случаи с пострадали деца??
Не, не трябва. Ако си прочела заглавието, то е тема за вредите от ваксините. Всички пишещи точно това дискутират- вредите от ваксините, наличието им, липсата им, фактите и измислените малоумия относно вредата от ваксините. Това че написаното не ти харесва, не означава, че си назначена за регулировчик на форума и че можеш да даваш акъл кой къде да пише и каква тема да си направи.

# 204
Стелт, никъде няма такава статия от въпросния господин, единствено доказателство са само и единствено твоите цитати,преписани един Господ знае откъде. Но виж, можеш да намериш доста информация, в която въпросния господин, говори за източник на вариолна инфекция - маймуни. И никъде не споменава Variola virus. Сериозно, изискват се елементарна възможност за преработка на информация, от мои коментари, от конкретния доктор,от източник на информация cdc, за да се разбере за какво се говори. На въпроса ми от предната страница съвсем предвидимо отговори уклончиво. На последния ми въпрос за Плочев - липса на еднозначен отговор... Какво повече има да се каже, не знам.

Източници за маймунска вариола и ерадикираната вариола - бол. Единствената информация, че вариолата още съществува (и съответно че няма маймунска) е в твоя цитат. Всеки сам да си прави изводите.

# 205
  • Куциндрел
Стелт, ти кат я копна тази страница, що не си я принтскрийна?
Това ли ви е довода довода като твърдите, че вариолата не е изчезнала?

Да попитам не-конспираторите, кравешката шарка и вариолата не са ли 2 различни неща?

# 206

Да попитам не-конспираторите, кравешката шарка и вариолата не са ли 2 различни неща?

Да, две различни заболявания са. Кравешка вариола (Human Cowpox infection) е зооноза(това не означава, че заболяват само животните, а че те са източник). При човека протича леко - малки лезии, подобни на вариолните, субфебрилна температура.

# 207
  • в кукувиче гнездо
Да си прави изводите човек, който може да мисли и има акъл в главата. Обаче като гледам освен з и стелта, тук друг не пише. Затова пък влизат разни женици, дето чели-недочели, отворили си очите и почват да търсят лекари, които слагат ваксини, ама наужким. На такива, като горепосочените две трябва да се търси сериозна отговорност, защото са наистина опасни за здравето.

# 208
  • Куциндрел

Да, две различни заболявания са. Кравешка вариола (Human Cowpox infection) е зооноза(това не означава, че заболяват само животните, а че те са източник). При човека протича леко - малки лезии, подобни на вариолните, субфебрилна температура.
Мерси.

# 209
Искам да благодаря на Flower, че има търпението да пише в тази тема. Постовете ѝ са изключително информативани и полезни за читатели като мен, които се интересуват от въпросите, свързани с ваксините, но имат хуманитарно образование, т.е. нуждаят се от някой грамотен в областта, който да им поднесе инфото по лесно смилаем начин.

Общи условия

Активация на акаунт