ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 826
  • 970
  •   1
Отговори
# 465
То не е лошо човек да има знания, или поне да си мисли, че ги има.Не знам защо реши,че имаме нужда точно от твоите знания, че и загрижена го раздаваш. Преди да се появиш ти в темата всички тънеха в безпросветност Flutter

Да, наистина, хич даже не е лошо човек да има знания. Лошото е, когато знанията са натрупани от отхвърлени книги, статии, или каквото е там и идва момента, в който човек си повярва, че знае всичко..

За бцж, предполагам, че никой от вас, няма да си направи труда да се убеди, че съм права, но ще ви улесня като ви насоча да погледнете както е грануломатозна реакция и tuberculine conversion.

# 466
  • София
Интересно откъде идват твоите знания Simple SmileТова, че някой има диплома по нещо си съвсем не означава, че има знания,или че тези знания са правилните Simple Smile

# 467
Дали няма някакъв минимален шанс знанията, придобити в университет да са поне малко по-достоверни от "знанията", придобити от сайтче в нета?

# 468
  • София
Дали няма някакъв минимален шанс знанията, придобити в университет да са поне малко по-достоверни от "знанията", придобити от сайтче в нета?
Вероятно, но не 100% сигурно. Само да вметна,че реалността е най-големия учител Peace

# 469
Няма значение в случая, откъде идват. Важното е, че са подкрепени с научни обяснения, а не с хвърляне във въздуха на изречения.

Извън контекста, да разбирам, че за теб една диплома е нищо. Предполагам тогава не си оставяш колата на механик, който се е учил как да е поправя, а на чичо Ваньо от 6тия етаж, прочел как да ти смени частите в moyatakola. eu...

# 470
  • Куциндрел
Вероятно, но не 100% сигурно. Само да вметна,че реалността е най-големия учител Peace
Ааа, ти говориш за сектерните познания, дето и Стелт ги има. Такива, които са само за посветени като вас.

Между другото, Стелт, що така удобно се врътна, а обясни как излъга целенасочено за бебето Надежда?

# 471
Ааа, ти говориш за сектерните познания, дето и Стелт ги има. Такива, които са само за посветени като вас.

Между другото, Стелт, що така удобно се врътна, а обясни как излъга целенасочено за бебето Надежда?

Няколко дни не съм влизала във форума, а като влязох се оказа, че не сте си имали работа и гледам, че отново си нямате...  Laughing  Не съм ви чела, нямам и намерение да го правя, но конкретно за бебето Надежда не съм излъгала, а съм объркала случая с близнаци от Бургас... Все тая е, ако те интересуваше конкретно има ли или няма такъв случай, можеше да ползваш търсачка, както за бебето Надежда... Помня за бебетата от Бургас, помня и бебето Надежда, но не се сетих, че Зоя мисля беше от София и не нейните бебета бяха заразени в родилното... Както казах, който е искал, е намерил и прочел...

Flower-някоя си, дали ще можеш да подкрепиш думите си за измерване на имунитет чрез белег и Манту след БЦЖ с източници на език, различен от българския? Не те питам какво конкретно се случва на мястото на белега, по-елементарно е да посочиш къде по света правят такова мерене на имунитет срещу туберкулоза за да се уверим, че не сме единствените лебеди под небето...

# 472
Стелт, душичке, ти пак не си ме разбрала. Нищо де, ще ти повторя, че не с белега се измерва имунитет, а белега е израз на локална грануломатозна реакция в резултат на туберлулина - оттам следва образуване на АТ и т. н. Върни се малко назад да ме прочетеш пак, защото ме цитираш погрешно, след това ти обяснявам, кое не си разбрала от думите ми, и ти пак ме тълкуваш погрешно, та става един порочен кръг.

Ще ти намеря в интернет информация, ако искаш и на китайски, или на японски. Не ти публикувам още сега линк, по простата причина, че не си събирам знания от интернет  Joy.

И откъде се очаква да знам и да ти изброя в коя държава какво се прави, на колко години и прочие. Не съм енциклопедия, нито се занимавам със статистики.

# 473
Имунната система не се дефинира и изразява специфично само с тела антитела, такова твърдение е абсурдно за всеки, който знае проста биология.

"Антителата са само един аспект на имунната система. Те показват, че е имало излагане. ПЕРИОД. Ако има антитела след заболяване, те могат да означават имунитет, тъй като останалата част от имунната система е била мобилизирана - всички аспекти. С ваксините, голяма част от имунната система е заобиколена - TH1 (уста, нос, гърло и всички аспекти на имунната система, която се мобилизира там). Само TH2 отговаря (тук малко се опростява). Така че антителата НЕ означават имунитет. Всички аспекти трябва да бъдат измерени и в по-голямата си част нямат представа как да се направи това или дори какво да се измери и какво всъщност показва имунитет.Д-р Мерил У. Часе, имунологич, чиито изследвания върху белите кръвни клетки помогнаха да се подкопае дългогодишното убеждение, че само антителата защитават тялото от болести и микроорганизми, почина на 5 януари в дома му в Ню Йорк,Д-р Чейс направи забележителното си откритие в началото на 40-те години, докато работи с д-р Карл Ландстейнер, лауреат на Нобелова награда, признат за неговата работа, идентифицирайки човешките кръвни групи. По това време експертите вярвали, че тялото е насочило атаките си към патогени предимно чрез антитела, циркулиращи в кръвния поток, известни като хуморален имунитет.

Но доктор Чейс, работещ в лабораторията, се натъкнал на нещо, което изглеждало, че разрушава тази широко разпространена доктрина.
Тъй като се опитва да имунизира морско свинче срещу болест, използваща антитела, които е извадил от второ прасе, той откри, че кръвният серум не работи като агент за прехвърляне.

Докато не използва бели кръвни клетки, имунът се пренасяше към морското свинче, давайки солидно доказателство, че не може да бъде само антитела, които оркестрират имунния отговор на организма.Доктор Чейс беше открил втората ръка на имунната система или клетъчно-медииран имунитет. Неговата находка се превърна в основата за по-нататъшно изследване, което забеляза B-клетките, Т-клетките и други видове бели кръвни клетки като централни предпазни мерки срещу инфекцията.

"Това беше голямо откритие, защото сега всички мислят за имунния отговор в две части и в много случаи това са най-важните клетъчни компоненти", казва д-р Мишел Нюсензуиг, професор по имунология в Рокфелер. - Преди Чейс имаше само хуморален имунитет. След него имаше хуморален и клетъчен имунитет.
Пробивът на д-р Чейс генерира малък интерес по това време, но постави началото на изследването, което помогна да се предефинира фундаменталната природа на имунната система." http://www.wellwithin1.com/antibodies&immunity.htm

# 474
Стелт, душичке, ти пак не си ме разбрала. Нищо де, ще ти повторя, че не с белега се измерва имунитет, а белега е израз на локална грануломатозна реакция в резултат на туберлулина - оттам следва образуване на АТ и т. н. Върни се малко назад да ме прочетеш пак, защото ме цитираш погрешно, след това ти обяснявам, кое не си разбрала от думите ми, и ти пак ме тълкуваш погрешно, та става един порочен кръг.

Ще ти намеря в интернет информация, ако искаш и на китайски, или на японски. Не ти публикувам още сега линк, по простата причина, че не си събирам знания от интернет  Joy.

И откъде се очаква да знам и да ти изброя в коя държава какво се прави, на колко години и прочие. Не съм енциклопедия, нито се занимавам със статистики.

Е, тогава защо в България се гледа за белег и при наличието на такъв (на 6-месечна възраст) не се прави Манту и реимунизация? Какво казват твоите неенциклопедични знания?

# 475
Еее, стига де Стелт  Laughing Моля те, не ме карай за 10 път да казвам едно и също нещо. Върни се, виж какво съм казала за белега, какво означава, защо се гледа. Задаваш ми въпрос, на който съм отговорила индиректно в предишните ми коментари относно тази ваксина.

# 476
  • Куциндрел

Няколко дни не съм влизала във форума, а като влязох се оказа, че не сте си имали работа и гледам, че отново си нямате...  Laughing  Не съм ви чела, нямам и намерение да го правя, но конкретно за бебето Надежда не съм излъгала, а съм объркала случая с близнаци от Бургас... Все тая е, ако те интересуваше конкретно има ли или няма такъв случай, можеше да ползваш търсачка, както за бебето Надежда... Помня за бебетата от Бургас, помня и бебето Надежда, но не се сетих, че Зоя мисля беше от София и не нейните бебета бяха заразени в родилното... Както казах, който е искал, е намерил и прочел...
Да уе, объркала си нещо. Ние ти вЕрваме. Laughing

# 477
Разбира се, че навсякъде из нета има противоречива информация. Всеки може да си пише статии из нета каквито си желае.  Не всеки блог или статия съдържа адкватна и вярна информация. Проучванията, които могат да се намерят из нета,  също не е задължително да са качествени и/или правени от ескперти. Има некачествени проучвания  и/или недобри рисърчари. (Не е задължително не-доброто качество на проучването да е заради неуменията на рисърчара. Понякога има обективни причини за това. Но пък един добър рисърчар, ще е е наясно с това и ще пише за недостатъците на проучването.)

Така че, едно проучване само по себе си, доказателство за нищо не е. Особено пък когато нямаш цялото проучване пред себе си, а само абстракт от него. А пък и да го имаш цялото,  но си нямаш хал хабер понятие какво да търсиш в него, все тая.

Медицински консенсус по даден въпрос не се се постига на база на отделни единични проучвания, а на база на систематични ревюта, в които се включват много и разнообразни (различни автори, институции, страни) и възможно най-качествени проучвания.  Калпави проучванията, правени от калпави рисърчари може и да се критикуват. А при фалшифициране и/ или нарушаване на  медицински етични норми се отнемат и медицински права.

Хората, които са се интересували по-задълбочено, за връзката аутизъм-ваксини, знаят кой е Mark Geiger (авторът на абстрактна, към който води линка на Ивет). За привържениците на конспиративните теории, може и да е жертва. За медицнската наука - псевдонаучник, чиито права за практикуване са отнети, защото е прилагал химическа кастрация на аутисти, воден от идеята, че тостестерона в комбинация с живака от тимерозала във ваксините, причинява аутизъм.

Фармацевтичните компании, WHO, FDA, CDC? интересува ли те кой решава за нас и нашето здраве, кой решава коя ваксина '' трябва '' да се приема за нова болест, да се предотвратява с '' нова '' ваксина?
Е, CDC си е направила отделна фирма, изцяло частна, и според тях '' нестопанска '', която работи на принципа на '' дарения и спонсорство '' и от там си дърпа всички средства '', необходими за развитие ''. Който го интересува, списъкът е тук:
http://www.cdcfoundation.org/what/partners#category-299
Merck, Glaxo, Sanofi, Novartis, Pfizer - 5те най-големи производители на ваксини са само малка част от списъка на спонсори и дарители на CDC фонда.
Конфликт на интереси ли се казваше това? Wink

Аз няма нужда да се '' информирам '' по интернет, достатъчно ми е просто да ги прочета листовките на ваксините и да помисля дали искам или не, да подложа детето ми на всичко, което официално е посочено.

# 478

Да уе, объркала си нещо. Ние ти вЕрваме. Laughing

Знаеш ли колко ми дреме дали ми вЕрваш...  Laughing  Случаят с двете братчета близначета от Бургас намерили го или ти трябват още жокери?

Скрит текст:
Ceca, значи си изградила, да  Grinning Същото и е когато човек има грип например- температурата, кашлицата, хремата, всичко това е реакция на организма в отговор на чужд агент. Ваксините работят на подобен принцип - вкарват се вируси, които не могат да заразят организма, защото нямат патогенност, но поради наличието на имуногенност се възприемат като чуждо тяло за организма, което се '' атакува '' чрез изграждането на специфични антитела. Затова и реакции като температура след ваксина, оток, зачервяване не се приемат за патологични.
Както знаете след ваксина Бцж се гледа дали детето има белег на рамото - това не се прави с цел да се види на кой му е бита и на кой не, а именно да се провери дали са изградени антителата - при тази ваксина конкретно отговорът е най - често с образуване на оток, от който след няколко дни започва да изтича жълта гноевидна секреция.

А те, антителата, какво означават - имунитет, липса на имунитет или нещо си?

# 479
Стелт, ако ми беше чела коментарите внимателно, а не само с цел да се хванеш за нещо да се заядеш, може би щеше да разбереш, а не да ми задаваш еднакви въпроси, на които съм дала отговор преди няколко коментара, или страници в случая. Не знам по какъв друг начин да го перефразим или до колко да снижа нивото си на изказ, но ще се опитам за последен път.

Така, какво означават АТ и дали значат имунитет. Не ми се иска да започвам от нулата с обяснения какво е имунитет, от какви фактори се образува и прочие, та ще дам същия пример, който бях дала за морбили. Морбилната инфекция и морбилната имунизация се характеризират с еднакви качествени промени в имунокомпетентните клетки- В и Т - лимфоцитите, за което говори не само синтеза на специфичните АТ( IgA, IgG и IgM-хуморален имунитет), но и активността на Т-лимфоцитите (клетъчен имунитет). Разликата е само количествена - при ваксиналния процес промените в имунокомпетентните клетки са с по-слаба напрегнатост. Мисля, че това е абсолютно достатъчно, за да се разбере що е то АТ и защо аджеба води до имунитет. С две думи - както след ваксинация, така и след преболедуване се наблюдават абсолютно еднакви АТ. Извода го оставям за теб, да не ти давам всичко наготово, но мисля, че е пределно ясен какъв е. По- елементарно не бих могла да го обясня.

Не се определя спрямо наличието на белег дали имаш имунитет, защото ти като паднеш и се разраниш пак ще ти остане белег, но това не означава, че си имунизирана срещу повторни наранявания. Важното е, какво представлява белега (а не, че белега означава имунитет - все пак това е просто цикатриксиална тъкан). Когато се вкара микобактерия в организма, той се приема като чужд. Активират се редица фактори за неговото '' изгонване ''. Образуват се АТ, развива се грануломатозен процес. Оттам идва и отока и секреция. Сега, няколко пъти те приканих, да видиш защо точно остава белег след тази ваксина (а след другите не), няма да изпадам в подробности. Ако се интересуваш поне малко и не си забита само в една посока, и ако не ме четеш само, за да се захванеш за нещо да се заядеш, ще проучиш въпроса. Ако ли не - твоя воля.

Съжалявам, но не мога по друг по- елементарен начин да ти обясня, нещо което няколко пъти казах и перефразирах и не знам и аз какво още.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт