ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 695
  • 970
  •   1
Отговори
# 585
  • Куциндрел
Да, Цеци, те са провокиращия фактор, но не и първопричина!
Значи, ако тези хора, дали силна реакция към ваксината, се срещнат с болестта, то биха дали към нея подобна силна реакция.

Стелт, що не запишеш една медицина с профил после имунология? Тъкмо няма да се чудиш защо така ти говорят тези лекари, начи.
Сесе, човек не може да надскочи възможностите си. Особено умствените.
Предполагам, че поне може да намери някой имунолог, с който да си говорят що е това имунна система, антитела и т.н. Той да й обясни на достъпен език всичките тези неща, които я главоболят.

# 586
  • София
Как така кой казва, че са еднакви?! Няколко пъти ви дадох пример с морбили, който съответно беше игнориран. Предполагам никой не е погледнал да се убеди, че наистина и при двете състояния се произвеждат едни и същи АТ. Примера беше изключително подробен, включително бях ви описала и разликите.
Естествено, че при подобен пример, никой няма да повярва, на нещо казано от мен, но ако бяхте погледнали щяхте да се убедите. Поне за това сигурно и в Wikipedia има информация, където ще са обяснени съвсем основно нещата без каквото и да било задълбаване в материала, но е пределно достатъчно човек да разбере.

Коментарът ми е насочен към образуване на АТ след ваксина и след съответния болестен процес.

Значи, ако бях прекарала морбили /вместо да бъда ваксинирана/ на 13-месечна възраст, пак бих прекарала морбили на 14-годишна възраст?

# 587
Туцка, не знам доколко си прочела примера, който дадох.. Казах, че има разлика в напрегнатостта на постинфекиозния и постваксиналния имунитет(особено, когато е с една доза). Вярвам, че знаеш какво означава напрегнатост и след това наблягане разбираш защо постинфекиозния имунитет е доживотен, а постваксиналния не винаги може да даде тази гаранция.

Всъщност, за да се развие едно инфекциозно заболяване един от необходимите фактори е възприемчиво население(останалите съм ги упоменала в предишен коментар). Възприемчиво население включва и лица с понижен имунитет, което е предразполагащ фактор за развитие на заболяване(в останалите случаи се наблюдава здраво заразоносителство). Това обяснява и факта защо при контакт с източник на инфекция у едни лица ще се развие болестен процес, а при други не-няма нищо общо с механизма на предаване на инфекцията.

# 588
Скрит текст:
Туцка, не знам доколко си прочела примера, който дадох.. Казах, че има разлика в напрегнатостта на постинфекиозния и постваксиналния имунитет(особено, когато е с една доза). Вярвам, че знаеш какво означава напрегнатост и след това наблягане разбираш защо постинфекиозния имунитет е доживотен, а постваксиналния не винаги може да даде тази гаранция.

Всъщност, за да се развие едно инфекциозно заболяване един от необходимите фактори е възприемчиво население(останалите съм ги упоменала в предишен коментар). Възприемчиво население включва и лица с понижен имунитет, което е предразполагащ фактор за развитие на заболяване(в останалите случаи се наблюдава здраво заразоносителство). Това обяснява и факта защо при контакт с източник на инфекция у едни лица ще се развие болестен процес, а при други не-няма нищо общо с механизма на предаване на инфекцията.

На тези лица им мерим имунитета по онези начини, посочени по-рано нали? Кога им го мерим за да знаем, че са с понижен имунитет и затова са се разболели, преди или след като се заразят с морбили?

# 589
  • София

Да де, разбирам аз, но призовавам да се борави с терминология достъпна за масовата публика  Laughing

# 590
  • София
Скрит текст:

На тези лица им мерим имунитета по онези начини, посочени по-рано нали? Кога им го мерим за да знаем, че са с понижен имунитет и затова са се разболели, преди или след като се заразят с морбили?
rotfImbo rotfImbo 202uu

# 591
Стелт, stelaartois, наистина не знам какво да кажа просто... Питате ме как се установява понижен имунитет, сервирам ви на тепсия отговора, а вие нито го осмисляте, нито го проверявате, дори се надсмивате. И съответно хората с най-малко познания за имунитета са най-върлите противници на ваксиние, точно тези, които представа си нямат от физиология и имунитет. По абсолютно същата логика, аз като човек, който не разбира нищо от право, утре да ида ей така са спорта на някое дело да защитавам човек, да се изява в ролята на адвокат... Нито аргументите ми ще са основателни, нито ще знам какво говоря,най-много да запомня 2-3 фрази и да ги вмъквам постоянно. Та и вие така. Наистина ви моля поне да добиете представа що е то имунитет.

Туцка, това, което написах, е че имунитета след ваксина е с по-малка продължителност в някои случаи най - общо казано.

# 592
  • София
Flower_DG, така е, както казваш /за аргументите и всичко останало/, затова тази тема е отделена в Алтернативна медицина, за да си обсъждаме нашите си, ненаучни и недоказани проблеми и страхове. 

# 593
Стелт, stelaartois, наистина не знам какво да кажа просто... Питате ме как се установява понижен имунитет, сервирам ви на тепсия отговора, а вие нито го осмисляте, нито го проверявате, дори се надсмивате. И съответно хората с най-малко познания за имунитета са най-върлите противници на ваксиние, точно тези, които представа си нямат от физиология и имунитет. По абсолютно същата логика, аз като човек, който не разбира нищо от право, утре да ида ей така са спорта на някое дело да защитавам човек, да се изява в ролята на адвокат... Нито аргументите ми ще са основателни, нито ще знам какво говоря,най-много да запомня 2-3 фрази и да ги вмъквам постоянно. Та и вие така. Наистина ви моля поне да добиете представа що е то имунитет.

Туцка, това, което написах, е че имунитета след ваксина е с по-малка продължителност в някои случаи най - общо казано.

Знаеш ли колко пъти съм чула за себе си или децата си, че ни е паднал имунитета без да са ни правени горните процедури, които така любезно ми сервира за проверка на имунитет? Ти лично на колко хора, разболели се от морбили след като вече им е направена ваксина си мерила имунитет за да установиш, че точно понижения имунитет е причината да се разболеят? Използваш клишета/стереотипи, които ако осмислиш ще видиш колко са несъстоятелни като твърдения, просто защото не се доказват в ежедневието, но до такава степен са приети за правило, че и обикновени хора без никакво познание по имунология или медицинско образование използват... Силно ме дразни не само това твърдение за "паднал ти е имунитета", но и "сега има такъв вирус", ако случайно се оплача от няколко симптома едновременно...  Crazy  Да, сега има точно такъв вирус - с гадене, главоболие, температура, който иначе го няма, но точно сега го има и всеки го установява, че го има само като си кажеш симптомите...  Laughing

# 594
Аз лично не съм '' мерила '' на никой, не знам защо всеки си мисли, че съм лекар, но както и да е... И недоказани твърдения за само за хората, които дори не си правят труда да проучат що е то имунитет. Ако медицината се базираше на клишета, отдавна естествения отбор да е влезнал в сила, но така като гледам май определено има вероятност отново да започне да действа...

# 595
  • Вече в моята си приказка...
Flower, ако енергията, която отделяш, за да се оправдаваш, да демонстрираш знания, употребявайки строго профелирани изрази и твърдения, бе вложила в насока ограмотяване на родители, които се колебаят, щеше да си по-полезна за темата. И да посочиш, без недомлъвки, що е то ваксина, плюсове и минуси, да разкажеш за заболели, въпреки ваксините, както и за разболели се, поради отказ от ваксини. Защото съм сигурна, въпреки засуканите ти изразни средства, че не си 100% убедена, в БЕЗвредността им! Няма как човек с медицинско образование да не е наясно и с "тъмната страна" на едно лекарство, включително и ваксините.

# 596
Аз лично не съм '' мерила '' на никой, не знам защо всеки си мисли, че съм лекар, но както и да е... И недоказани твърдения за само за хората, които дори не си правят труда да проучат що е то имунитет. Ако медицината се базираше на клишета, отдавна естествения отбор да е влезнал в сила, но така като гледам май определено има вероятност отново да започне да действа...

Изобщо не мисля, че си лекар... Твърдиш, че на хората с понижен имунитет им се случвало да се разболеят, тъй като били възприемчиви, но на никого не си мерила имунитета и просто копираш едно твърдение прочетено или чуто, без сама да си си доказала, че е вярно...

# 597
Flower, посочи ми едно изследване или редица такива, от които може да се разбере, че дадена реакция или заболяване се дължи (или не) от приложена ваксина?

Ивет, вече дадох отговор на въпроса ти, но ще го кажа отново. Всички тежки реакции, които са описани в листовките на ваксините са полиетиологични - това означава, че могат да бъдат предизвикани от голям брой причинители. Тъй като на този етап няма тест или изследване, с който директно да се докаже, че се касае за реакция от ваксина,диагнозата се позовава на метода на изключването - доказва се, че не е предизвикано от нито един друг причинител (вкл. генетична предиспозиция и различни вродени малформации) и тогава чак се доказва, че се дължи на ваксина.

генетична предиспозиция - Да разбирам ли, че при наличие на такава, заключението следва да е, че реакцията не е от ваксина?
Например, ако едно дете отключи диабет тип 1 няколко дни след ваксина без да е боледувало в този период и се установи, че баба му, например, е с диабет, на лекарите заключението ще е, че това не е реакция от ваксината, а генетична предиспозиция?

# 598
Flower, посочи ми едно изследване или редица такива, от които може да се разбере, че дадена реакция или заболяване се дължи (или не) от приложена ваксина?

Ивет, вече дадох отговор на въпроса ти, но ще го кажа отново. Всички тежки реакции, които са описани в листовките на ваксините са полиетиологични - това означава, че могат да бъдат предизвикани от голям брой причинители. Тъй като на този етап няма тест или изследване, с който директно да се докаже, че се касае за реакция от ваксина,диагнозата се позовава на метода на изключването - доказва се, че не е предизвикано от нито един друг причинител (вкл. генетична предиспозиция и различни вродени малформации) и тогава чак се доказва, че се дължи на ваксина.

генетична предиспозиция - Да разбирам ли, че при наличие на такава, заключението следва да е, че реакцията не е от ваксина?
Например, ако едно дете отключи диабет тип 1 няколко дни след ваксина без да е боледувало в този период и се установи, че баба му, например, е с диабет, на лекарите заключението ще е, че това не е реакция от ваксината, а генетична предиспозиция?

Всички случаи на аутизъм след ваксина не са реакция от ваксината, а генетична предиспозиция...

# 599
  • Вече в моята си приказка...
Цитат
Всички случаи на аутизъм след ваксина не са реакция от ваксината, а генетична предиспозиция...
Peace Право в десетката!

Общи условия

Активация на акаунт