90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани- Тема 365

• 84 691
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Карина резултата ми е 15 кг. (първи месец - 7кг.,втори-5кг.,трети-3кг.) Започнах 78кг.(висока съм 172), целта ми беше 62 кг.,сега съм 63-64 кг. Надявам се в Почивката да стигна целта си, но и така съм изключително доволна  Wink . Желая на всички успех и да не се отказват -ефект има  bouquet

# 76
Браво  bouquet
през почивката ще паднат още килограми.

# 77
Щрудел от бутер тесто с череши, подходящ ли е за въглехидратна вечеря?

# 78
  • Варна
Щрудел от бутер тесто с череши, подходящ ли е за въглехидратна вечеря?
Да  Wink

# 79
Засега най-много ми тежи това, че не трябва да пия вода 1,30-20 часа след храна. На мен бутилката с вода трябва винаги да ми е наблизо и непрекъснато я надигам. Щрудела с кафява захар ли да го направя?

# 80
Аз никога не съм спазвала това да не пия вода. Не намирам никаква логика.

# 81
  • София
Засега най-много ми тежи това, че не трябва да пия вода 1,30-20 часа след храна. На мен бутилката с вода трябва винаги да ми е наблизо и непрекъснато я надигам. Щрудела с кафява захар ли да го направя?

Няма разлика между двата вида захар. Бялата захар е 99,9% чиста захароза, докато кафявата е 97% захароза, 2% вода и 1% други съединения.

# 82
Пепи, браво на теб!
Правилото с водата е, за да не се разрежда стомашния сок и да не става тежко и трудно храносмилането. Изчакавайте поне 20-30 минути, цял час чак - не е нужно.
За захрата, аз ползвам мед или мусковадо "Мусковадо захар е тъмнокафява, нерафинирана, тръстикова захар. Тя е влажна и лепкава, има силен аромат на меласа и специфичен привкус, дължащ се на тръстиковия сироп, който не е отделен от нея. Напълно замества бялата захар за подслаждане. Приготвените с нея печива имат лек кафеникав оттенък с невероятен аромат на крамел."

# 83
За захрата, аз ползвам мед или мусковадо "Мусковадо захар е тъмнокафява, нерафинирана, тръстикова захар. 
Аз също я ползвам, много ми харесва вкуса на сладкишите с нея.

# 84
За ден белтъчини видях, че бялото саламурено сирене за обяд трябва да е 125 грама, а за вечеря 70. За моцарелата отнасят ли се тези грамажи или може да е повече?

# 85
Не мога да отговоря  Thinking аз грамажи никога не съм мерила и спазвала

# 86
 Shocked брех, къде ги гледате тея грамажи  Hug
аз със 70 гр., моцарела не мога да се наям, пък каквото ще да стане. То една топка е около 125 гр., и не ми стига, а не е ниско калорична, ако я разделя на половина съвсем пък няма да се наям. Гладът не е част от 90 дд, порциите трябва да са нормални.
Но на въпроса ти - може би да, защото са с еднакъв хранителен състав, само дето моцарелата има повече протеини от бялото сирене.
И само за справка
ако оставим калориите от закуската, които със сигурност не са над 200 максимум 300 (Макар, че не зная колко плод трябва да се изяде за 300 калории) сирене 125 гр., - 330 калории, да добавиш там 20-30 ако сложиш зехтин в салатата и зеленчук - пиши го грубо казано 400 калории, ако добавиш и хляб още 40 ама това е доста завишено... и АКО
Вечерята ти, ако е 70 гр., калориите ще са 185 и пак още някакви за салата
та... грубо казано това са под 1000 калории  и то пряко сили, ако на закуска изядеш половин кг., череши примерно. Та идеята ми е, че не бива да се смаляват много порциите  - поне според мен. Тук никога не сме броили калории, това беше експеримент да покажа, че 125 гр., сирене и после 70 гр., не е оптимално според мен.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 11:11 от Госпожица Дух

# 87
И аз не знам от къде се появиха тези грамажи. В книгата май нямаше грамажи  Thinking, а се казваше, че вечерята трябва да е на половина на обяда.
Според мен е най-разумно човек да се храни до засищане, да не преяжда, когато усети, че се е нахранил да спре. Това на обяд. Вечерята да е малко по-малка като количество от обяда. Имам предвид основното за деня. При салатите няма ограничение в количеството. Но пак казвам - всичко да е в разумни граници  Peace

# 88
Shocked брех, къде ги гледате тея грамажи  Hug

От тук:
http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/forum/viewtopic.php?f=3&t … 1dfc49d277e20719e
в страницата на групата във фейсбук също ги четох, но там не ми се отваря линка.

# 89
Това са свободни интерпретации

Общи условия

Активация на акаунт