А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 883
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Грешката е моя- не съм написала, че я търся в електронен вариант.
(пазарувам редовно от амазон и имам добавен и английски и немски и български адрес)
Обаче благодарение на вас се зачетох по-внимателно и видях, че може да се вземе от американския, а не че е само за Англия. Благодаря!

# 361
  • София
Хахаха, наистина нямаше да е излишно пояснението, че електронна я търсиш... да и аз си  купувам е-книги от американския амазон. Другите са местни.
Иначе ел. книги на англ можеш да си дърпаш и от тук http://gen.lib.rus.ec/foreignfiction/index.php?s=The+Land+of+Pai … s=0&f_ext=All

# 362
Хахаха, наистина нямаше да е излишно пояснението, че електронна я търсиш... да и аз си  купувам е-книги от американския амазон. Другите са местни.
Иначе ел. книги на англ можеш да си дърпаш и от тук http://gen.lib.rus.ec/foreignfiction/index.php?s=The+Land+of+Pai … s=0&f_ext=All

Наистина си ангел, много благодаря!!

# 363
  • София
По препоръка кацам тук. Запис и отивам да чета.
Щерката прочете последно Призрачната маска от поредицата Goosebumps. Последната издадена към момента. Сега съм в затруднение от претенциите й Simple Smile на 10 е.

# 364
Какво харесва, кои са ѝ любимите книги до момента?

# 365
  • София
Ами това, което конкретно й хареса в тази поредица, е че са леко страшни. Прочела е още 2-3 подобни, честно казано не им помня имената - имаше някакъв Лабиринт и някаква Роуз Simple Smile Не е от най-запалените читатели още, така че предишните са от типа Лили Чудото, Дневникът ми като таен агент (или от сорта) + няколко от списъците със задължителна литература, които буквално съм я карала насила да чете. Попрочетох няколко страници от темата и вече имам и няколко идеи какво да купувам Simple Smile Забелязвам, че не само аз не искам да я насилвам с неща, които на мен са ми били интересни или по друга причина "трябва" (пък и се убедих, че така не става), така че още се опитвам да й нацеля вкуса. То вероятно и тя самата така, де Simple Smile Важното ми е сама да развие желание, после ще видим.

# 366
  • София
Малко включване относно "дебелината" на Пърси. Първата я дадох в електронен вариант и не можа да оцени по достойнство какъв "труд" Simple Smile ще му коства. В последствие ги видя в една книжарница и ахна, ама вече ги беше изчел.
Мислех, че това е "универсалното четиво" за 9-11 годишни, но се оказах в грешка- до момента двама негови приятели я започват и стигат до ...никъде. Опита се да "зариби" и една девойка, която каза, че "става".
"Никола" не е ли четиво за по-дребни? Това е книгата, която моя категорично не хареса. Не ѝ даде никакъв шанс.
Чете "Булгар" 1 и 2  (понеже, стана дума за книги- игри) - и не спря, докато не проигра всички варианти Simple Smile Сега ще ходя да купувам 3-та част

# 367
  • София
Никола за мен е без възраст и аз съм ги чела с удоволствие, мои приятелки също Simple Smile Но то всичко си е до човек, универсално нищо не е Simple Smile

# 368
Пърси нищо не е като дебелина. Аз като видях в книжарницата какво представляват книгите от следващите поредици "Героите на Олимп" и "Хрониките на Кейн", се стреснах. Огромни тухли са. И за пореден път се убедих, че четците вкъщи са една от най-хубавите ни придобивки. Ако трябваше да купя всички тези около 15 книги, що пари трябваше да дам. Отделно 2 рафта в библиотеката щяха да заемат.
Книгите за Никола се харесват и от двете ми деца. И на мен ми беше приятно да ги прочета.
Големият ми разказва тези дни, че приятелите му в училище не му вярвали, че чете толкова много. Не било възможно.

# 369
"Никола" категорично не е с горна граница на възрастта. Аз я четох едновременно с дъщеря ми се кефех повече от нея. Беше култово на една глава (за колелото, което бащата потрошава), как накрая аз избухнах в смях, а дъщеря ми се разплака Smile
Хуморът е специфичен и по-скоро има долна граница и тя е 8+ според мен. Горна няма, и за възрастни може да е забавно.

Пърси не че не е универсален, просто трябва малко човек да е трениран на четене, за да може да издържи да проследи историята. Тя е доста динамична и изисква да се чете продължително време с концентрация. Не става за първа книга или въобще за съвсем начинаещи.

Големият ми разказва тези дни, че приятелите му в училище не му вярвали, че чете толкова много. Не било възможно.
Точно този въпрос се канех да повдигам.
Четящите ви деца имат ли с кого да си споделят читателските вкусове? Ние тук за сега нямаме проблем, защото литературата така се учи, че всички обичат да четат, кой повече, кой по-малко, но всяка седмица трябва да вземат по две  книги от училищната библиотека и понеже е по избор, а има от всички най-нови книги, децата се кефят и си четат. Няма елемент на задължение при избора и това води до там, че всеки все нещо си харесва.
Обаче в България се притеснявам, че ще се чувства като индианец и се чудя дали и къде би могла да намери някой, с когото да обсъжда книги или поне да знае, че има и други такива.

# 370
Юна, не мисля, че положението е по-различно от времето, когато ние бяхме деца. Аз четях страшно много и знаех, че в класа има само още 2-3 деца, които обичат да четат. Не сме си говорели за книги обаче или поне аз нямам такива спомени. Сред приятелите ми извън училище нямаше четящи. И на мен така ми се чудеха понякога, какво толкова намирам в тези книги.
С книги аз се сдобивах предимно от библиотеката. Ровех си на воля и винаги си намирах интересни. Никой не ми е давал насоки. Сама открих своите книги.
Сега, на моите деца, аз им препоръчвам заглавия. Големият, както много чете, така и ако оставя на него, няма да сети да отиде в библиотеката и да си потърси сам нещо. А има картон от три годишен и всички го познават там.

# 371
За момчето ми което е на 10 години наистина това,че няма с кого да споделя това което чете е проблем. От време на време ми задава въпроса, защо го карам да чете книжки като приятелчетата му не четат. Голяма част от неговите другарчета не се интересуват от книжки. Даже помня, че стана проблем със списъците с препоръчителната литература много от родителите недоволстваха, че децата им има да четат по 10 книги през лятото.

# 372
  • София
Започна Алената  чума на Джек Лондон - почна с едноименния разказ от сборника, хем и аз покрай него се образовах, че Лондон  е писал и фантастика Flushed

# 373
  • Scotland
Моят син започна да чете малко по принуда. Влечат го математиката и компютрите, а български и литература го затрудняваха. Прекарва адски много време на компютъра и в резултат има страхотен английски, а  е едва трети клас, обаче българският закъса. Пробвах да му помагам, не стана и реших: за да има достъп до компютъра си, чете по една глава от книга на ден. Целта е да усвои граматически единици наготово, без да учи. Правим го от началото на втори срок, т.е. от началото на календарната година. До момента: чете 14-та книга, проблемите с българския език изчезнаха, има си достъп до компютъра и клипчетата на английски и всички сме доволни Grin Книгите ги препоръчвам аз, но ако не му хареса оставя, а ако му хареса, чете всички части от поредицата. Извън задължителната глава, обаче, не чете. Предпочита четецът пред хартиените издания. В момента чете втора книга на английски и забелязвам, че го предпочита, но аз ще настоявам на българските книги, за да не започне пак да куца с  езика.

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
"Никола" категорично не е с горна граница на възрастта. Аз я четох едновременно с дъщеря ми се кефех повече от нея. Беше култово на една глава (за колелото, което бащата потрошава), как накрая аз избухнах в смях, а дъщеря ми се разплака Smile
Хуморът е специфичен и по-скоро има долна граница и тя е 8+ според мен. Горна няма, и за възрастни може да е забавно.

Пърси не че не е универсален, просто трябва малко човек да е трениран на четене, за да може да издържи да проследи историята. Тя е доста динамична и изисква да се чете продължително време с концентрация. Не става за първа книга или въобще за съвсем начинаещи.

Точно този въпрос се канех да повдигам.
Четящите ви деца имат ли с кого да си споделят читателските вкусове? Ние тук за сега нямаме проблем, защото литературата така се учи, че всички обичат да четат, кой повече, кой по-малко, но всяка седмица трябва да вземат по две  книги от училищната библиотека и понеже е по избор, а има от всички най-нови книги, децата се кефят и си четат. Няма елемент на задължение при избора и това води до там, че всеки все нещо си харесва.
Обаче в България се притеснявам, че ще се чувства като индианец и се чудя дали и къде би могла да намери някой, с когото да обсъжда книги или поне да знае, че има и други такива.

В стилична библиотека, детско-юношески отдел има клуб "Летящото прасе" Simple Smile
http://www.libsofia.bg/page/posts/klub-bdquoletjascho-prase-ili- … blioteka-2118.php
там има интересни инициативи - деца четат на деца, доброволци четат книги на децата всяка събота ...
там видяхме и клуба, но той е за тийнейджъри, а дечко беше амо на 8 Simple Smile ще изчакам малко и ще го заведа да се запише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт