А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 758
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Мислите ли, че мога да предложа историите за Хари Потър на 6.5 г. или е раничко? Има разкошни луксозни издания с богати илюстрации и се зачудих дали да не сложа 1-2 книги под елхата.

# 466
Мислите ли, че мога да предложа историите за Хари Потър на 6.5 г. или е раничко? Има разкошни луксозни издания с богати илюстрации и се зачудих дали да не сложа 1-2 книги под елхата.
Не знам.
У нас пробвах с първата книга на 7-8 и я прочете, но не й хареса много явно, защото не е посолегнала към 7тте нови книги в библиотеката.

За тази ли Чудо говорите? https://www.helikon.bg/174567-%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%BE.html че не виждам автор в последните постове?
Да.

Блу, нашето момиче я прочете на току-що навършени 9. Беше й подарък от ваучер карта за РД.

# 467
Започна:

# 468
Момичета, 'Чудо' за каква възраст е подходяща? А има ли я някъде за сваляне - без значение дали на български или на английски?
Ето я на английски - http://www.lakewoodcityschools.org/userfiles/2658/Wonder%20-%20c … 0-%20audiopdf.pdf

Написана е на много елементарен език, би могла спокойно да бъде прочетена (или изслушана) и от 5-годишно дете. Оставам с впечатление, че е написана с много беден набор от думи, което обаче не прави стилът лош, просто е идеална за деца, на които английският им е чужд език. Всичко ще разберат.

За горна граница не мога да кажа. Главният герой е на 10г и е в пети клас. Обикновено при детските книги възрастта на героя е показателна, защото го вълнуват неща, които обикновено вълнуват децата на същата възраст.
Би могла да бъде усетена и харесана и от по-големи читатели, защото е на тема, която е общовалидна и дава много храна за разсмисъл.

# 469
По-добре не. Да открие Хари Потър когато му е дошло времето, е един от даровете в живота. На дъщеря ми голямата ѝ мечта е да може да прочете Хари Потър отново за пръв път. Това е нещо, което може да се случи само веднъж в живота и е най-добре да се случи когато ще бъде максимално добре оценено.

# 470
  • Scotland
Благодаря, Юна! Детето ми чете спокойно на английски, тъй като от 3-годишен гледа детски само на английски, сега клипове разни, пише си с хора от цял свят. В момента завършва трета книга на английски ( тези за Джордж). Аз го карам да редува четене на английски и на български. Сега оставя да се науча да преформатирам pdf-а, за да става за четеца Grinning
* Редактирам се - справих се с преформатирането Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 18:19 от Jinxey

# 471
  • София
От пдф е кофти. Късат се изречения, абзаци... В генезис също я има.

# 472
  • Scotland
Да, накъсани са абзаците Sad  Но в Генезис-а нещо не я намирам...явно нещо бъркам в търсенето

# 473
Взела съм билети за Жул Верновото 'Пътешествие около света за 80 дни' и след като гледахме любимият й Скрудж в 'Коледна песен'  по Дикенс се загледа в бюлетина за следващите постановки я заинтригува рекламата в театъра и й разказах, че това е една от  обичаните книги от баща й и я имаме купена на АЕ за да я прочете, но не виждам интерес засега. Но пък чака театъра с нетърпение.

Barefoot Kontesa, на Жул Верн синът ми (беше на 7 г.) много хареса "Капитан Немо" от поредицата "Запази историята" на Сиела

# 474
По-добре не. Да открие Хари Потър когато му е дошло времето, е един от даровете в живота. На дъщеря ми голямата ѝ мечта е да може да прочете Хари Потър отново за пръв път. Това е нещо, което може да се случи само веднъж в живота и е най-добре да се случи когато ще бъде максимално добре оценено.
Благодаря. Ето това ми е притеснението - да не успее да я усети и да влезе в приключението, или по-зле - да остане с впечатлението, че това е тъпа история и да не иска да се върне към нея.

# 475
  • София
Аз точно на 6,5 му четох ХП и се влюби - тогава. (аз му ги четох, защото той тогава не можеше още, еле пък такъв обем). Но пълните книги, тези илюстровани - не знам как са и какви са точно.
За него тогава беше идеалният момент.

А горната за Капитан Немо е от малкото книги, които изобщо не хареса... (имаше някакво убийство вътре, заради, което капитан Немо бе вовеки намразен)

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 08:11 от Angel_Dust

# 476
  • Някъде Там
Ние сме на 8 и в началото не му хареса ХП тръгна трудно....... Сега иска да чете, казва че му е много интересна.

# 477
  • Варна
Някой да е чел Ерагон и да може да сподели как се е приела?

Напоследък каквото и да предложа, не се приема добре и вече много внимавам. Прочетох "Мост към Терабития" от край до край, за да преценя дали да я предложа и все още се колебая.
Нещо взе да става много сложно Sad

Та сега обмислям Ерагон. Ще се радвам да споделите.
Синът ми чете поредицата за Ерагон на 11г. Много му хареса. Сподели, че една от всички книги(не помня точно коя) била по-слаба, но пак му харесала.

# 478
Здравейте, моля за идеи за книга, подходяща за 8-9 годишни.
Вчера имахме РС и решихме да вземем за Коледа по една книга за децата. Може да е една и съща за всички, или една за момчетата и друга за момичетата.
Помагайте с предложения, моля, че не остана време

# 479
Предлагам ви "Синята стрела" на Джани Родари.
Не мога да преценя как би се сторила на момчетата, но ми звучи най-универсално за тази възраст и е на коледна тематика.
Става и за децата, които не могат да четат още супер дълги книги, но като че ли не е прекалено бебешка за по-напредналите.

Друг вариант - на момичетата Лили чудото, а на момчетата - Сам Силвър. Достатъчно универсални са, за да се харесат от всички.

Общи условия

Активация на акаунт