Нашите кухни - 69

• 121 027
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Защо не са ви удобни повдигащите вратички? Аз ги избрах, за да не се удрям, а и ми се струва по- лесно.

# 166
Здравейте,
зачетох се в темата и открих доста интересни неща, които биха ми били супер полезни ако ги бях прочела преди месец, преди да си завърша кухнята, но уви.
Реших да споделя снимки с вас, може да си харесате нещо като идея пък.  Blush
Е, все още няма маса столове, пердета, лампа  Crazy ама и за това ще дойде времето.
Албума е заключен, паролата е 123456  bouquet
http://vessito899.snimka.bg/other/kuhnya.950443.38032135

Euforia , Моля те да споделиш кой ти прави кухнята. Много ми харесва. В момента търся проверена фирма за кухня на майка ми.

Здравей,
ето кой ми прави кухнята - https://www.facebook.com/Favourites-329085540557381/?fref=ts
Изпипват всеки детайл  bouquet

# 167
Защо не са ви удобни повдигащите вратички? Аз ги избрах, за да не се удрям, а и ми се струва по- лесно.

Ами ако са по-високи шкафовете за да стигнеш дъното на най-горния рафт все едно ти трябва да стъпиш на нещо, а тогава или си удряш главата в ръба на капака или трябва да си напъхваш главата под вратичката.  Може би съм консерва, но не го намирам за удобно.

# 168
Аз предпочитам шкафове, плътно до тавана, за да не събират прах отгоре.  Т.е., ако започват от 1.50, шкафът е точно 1 м, разделен на две по 0.50. Ако шкафовете са до тавана, вратичките застават под прав ъгъл  и в никакъв случай не възпрепятстват достъпа вътре. Достатъчна е портативна стълба с две стъпала, като икейските, а за най - горния ред, жената стъпва на плота. За този вид имам предвид

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 23:20 от Бел Ами

# 169
  • Countryside
Аз си сложих горни шкафове като показаните от Бел Ами. Дано са ми удобни, аз съм висока, а и кухненска стълбичка имам от Икеа.

# 170
За мен са много удобни, разликата е единствено и само във визията на кухнята. Трябват само хубави здрави механизми предвид това, че нон-стоп ще се отварят и затварят. Не мисля така обаче за изтеглящите се дълбоки долни шкафове, както и разните изтеглящи се механизми от т.нар. "глухи шкафове" от този тип:

Скрит текст:

Супер неудобни са за ползване, губи се много ценно пространство, особено с вторите, да не говорим колко са грозни (пак вторите). За долен ред твърдо съм ЗА стандартно отварящи се вратички, рафтчета и нищо друго - това е оптималното положение за мен. Затова казвам, че е и до лично усещане това как да се направи кухнята.

Тези стъклени рафтчета на горната снимка...  Heart Eyes Жалко, че не са практични, много са красиви!

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 08:41 от Madeleine

# 171
  • София
В моята концепция заложих на хубави блум механизми за дълбоки /и не само/ чекмеджета за долния ред на кухнята. С пълно издърпване и плавно прибиране  за много кг. - отваряш и до всичко имаш достъп без "клекни и залегни" и извади 5 за да стигнеш до 6-тото. Страшно неудобно е за мен обикновени рафтчета на долен ред.

За горните - обикновено отваряне с хубави плавни панти - бързо и лесно.

Препоръчвам посещение на някой шоу руум и многократно "опипване на механизмите".

# 172
Точно затова няма "добри", "по-добри" и "най-добри" и съответно лоши решения за кухнята, както и модни, демоде и т.н. На всеки му е удобно по различен начин, затова е хубаво хората да имат предвид най-вече своите предпочитания при избора, а не да се ръководят сляпо от мнения и препоръки.  Peace

Подкрепям мнението, че всичко трябва да се види и тества лично. Много е важно, за да няма после разочарования.

# 173
Здравейте. Довечера ще се видим с майстора за нашата кухня да изберем цветовете и материалите и да я започва. Имам въпрос относно термоплота. Има два варианта, но не запомних имената им, единия е грапав, другия е лъскав, нещо като стъклен може би. Кой е по устойчив и издръжлив? От същия материал ще е и гърба на кухнята, ако има значение.

# 174
  • В полите на Витоша :)
Бях ви изпуснала в новата тема, но изчетох всичко Simple Smile

Краси2603, ако е удобно, би ли показала кухнята ти, не видях снимките, а прочетох, че принт стъклото било много красиво Simple Smile

Madeleine, отдавна ти обещах да покажа смесителя за кухнята, но бях като кон с капаци в едната баня и ето, сега показвам:

http://prikachi.com/images.php?f=images/484/9136484Y.jpg&sendlinks=1
http://prikachi.com/images.php?f=images/485/9136485r.jpg&sendlinks=1

И честити ти лампи! Много внимателно снимаш, да не се види друго от интериора Grinning Отзад тюркоазеното нещо найлон ли е?

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 17:53 от Green_Eyed

# 175
Дам, и аз като теб! Wink Искам всичко като е готово да покажа, найлоните (такова е, да) не са нито интересни, нито фотогенични. Simple Smile
Много готин смесител, за първи път виждам такъв. Черното покритие какво е? Дано е здраво, да не се лющи и драска. Кухната беше черен мат, нали така? Няма търпение да я видя, супер различно от всичко, показано до момента. Simple Smile

# 176
Момичета, в крайна сметка реших на лятната кухня, където ше готвя повече да сложа фурна с пиролиза.
Можете ли да ми кажете дали тази бива, че нищо не разбирам AEG-EPS33102ZM. За вътре си остава онази с много екстри, които едва ли ще ползвам....Ама взела съм я вече.

# 177
  • Шумен
С чупещото рамо в чужбина съм виждала да ги слагат като втори смесител зад котлоните https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fae01.alicdn.co … wwLA..i&w=800 и с тях пълнят тенджерите директно както са на котлона.
Иииихаааа, какво ли не измислят хората... У нас ремонта стартира в понеделник (кошмарна гледка е в момента), кухнята ще е готова след месец. Реших да сменя свободно стоящата си тригодишна готварска печка, с вградена фурна и плот, за да се лиша от удоволствието после цял живот да гледам теееесните трудно достъпни процепи от двете страни на печката и всички мизерийки в тях  Sick
Чували ли сте отзиви за новите модели на Лино, със система за бързо почистване? (вода в тавичката, програма Спийд клийн и след 20 минути забърсваш размекнатите нагари)

# 178
Не е ли по добре фурна с пиролиза?

# 179
Да, те тази е с пиролиза. Има и на Смег с пиролиза. Чудя се коя да избера.

Общи условия

Активация на акаунт