Нашите кухни - 69

• 120 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Стаята е 3в 1 и евентуално трябва да се съобрази цвета на кухнята с останалия интериор.

Това според мен е най-голямото предизвикателство в интериорния дизайн на кухньохол.
Ако са отделни помещения аз твърдо бих избрала кухня от масив, с плотове от гранит и типичния леко рустиклаен, леко ретро стил. Да, ама същият стил на мен поне никак не ми пасва за дневна. И тук почват дилемите кое да надделее, с кое да се направи компромис...  Grinning

# 661
Тогава кухнята рустик, а холът свръх модерен, но в един цвят и двете помещения, най-добре бяло, че имат твърде много биещи се дървесни мотиви.

# 662
  • София
Аз много мразя бели стени. Обичам цвят.

И да шокирам всички ви, кухнята ми ще е с бели шкафове и дървен плот и стени цвят шартрьоз, който обожавам  Sunglasses Друг е въпросът дали ще намеря точния нюанс на шартрьоз, но да стигнем до там. Но кухнята ми е отделно помещение, ако е заедно с хол, не бих заложила на всички стени в този цвят.

# 663
Здравейте! Моля за мнения за съдомиялни на AEG.

# 664
И да шокирам всички ви, кухнята ми ще е с бели шкафове и дървен плот и стени цвят шартрьоз, който обожавам  Sunglasses Друг е въпросът дали ще намеря точния нюанс на шартрьоз, но да стигнем до там.
Успя да ме шокираш! Дай да го видя този цвят, че за първи път го чувам.

# 665
Не съм Кати, но ярко жълто-зелено е шартрьозът

Много см любопитна за резултата. Какъв точно дървесен цвят ще е плотът? Според мен не всяко дърво ще отива на шартрьоз

Между другото, това е един от любимите цветове на свекърва ми и тя често го ползва при аксесоарите в дрехите или у дома. Та нейната кухня е тъмна, може би венге, и има един сет вазички в такъв цвят, стоят много приятно на тъмния фон.

# 666
  • София
В старата холокухня поръчахме дивани (Барселона на Тедива- заклевам се, най-удобното нещо на света!) в кафяво и тоз цвят, който сега разбирам как се казва. Та, ако е тъмно дърво, ще си отиват много добре.

# 667
  • София
Дървения плот ще е най-вероятно дъбов, въпреки че съм си харесала един друг вариант (ох, сега не мога да се сетя как се казваше), който е по-тъмен. Но там ще напасвам с плочките за гърба.

# 668
  • Countryside
Дървения плот ще е най-вероятно дъбов, въпреки че съм си харесала един друг вариант (ох, сега не мога да се сетя как се казваше), който е по-тъмен. Но там ще напасвам с плочките за гърба.
Пробвай орех, той е по-тъмен. Моята кухня е бяла гланц и част от плота е орехов. Чудесен е резултата.
Да се похваля, кухнята ми е готова, наснимала съм само да ми остане време да кача и ще покажа резултата.

# 669
Скрит текст:
Здравейте, и аз имам нужда от помощ понеже с мм не може нещо да се разберем за цвета на кухнята и стените?
Аз много искам бяла кухня, но той твърди че е отживелица и че с две деца ще се съсипе бързо. Стаята е 3в 1 и евентуално трябва да се съобрази цвета на кухнята с останалия интериор. Прилагам снимки на гранитогреса, паркета и вратите.

А на едната дълга страна където ще е телевизора ще има такъв камък

Още не сме решили аз си мислех в бяло, но ако кухнята е бяла и стените бели ще се загуби ефекта. Чудя се за слонова кост или нещо като това

ver4eto_1005, според мен до тук всичко е изключително монохромно и ако боядисате в този цвят, съвсем едно ще стане. Сигурна ли си за цвета на латекса? Може би е по-добре да изберете нещо, което да подчертае камъка, иначе той съвсем ще се изгуби. Какви цветове си планирала за дневната - мебели, дамаски, килими, пердета?

# 670
Подкрепям!

# 671
  • Варна
Имам нужда от помощ - каква водобранна лайсна се слага на плот на кухня, с гръб от релефни плочки, за да прилепне добре?

# 672
Скрит текст:
Здравейте, и аз имам нужда от помощ понеже с мм не може нещо да се разберем за цвета на кухнята и стените?
Аз много искам бяла кухня, но той твърди че е отживелица и че с две деца ще се съсипе бързо. Стаята е 3в 1 и евентуално трябва да се съобрази цвета на кухнята с останалия интериор. Прилагам снимки на гранитогреса, паркета и вратите.

А на едната дълга страна където ще е телевизора ще има такъв камък

Още не сме решили аз си мислех в бяло, но ако кухнята е бяла и стените бели ще се загуби ефекта. Чудя се за слонова кост или нещо като това

ver4eto_1005, според мен до тук всичко е изключително монохромно и ако боядисате в този цвят, съвсем едно ще стане. Сигурна ли си за цвета на латекса? Може би е по-добре да изберете нещо, което да подчертае камъка, иначе той съвсем ще се изгуби. Какви цветове си планирала за дневната - мебели, дамаски, килими, пердета?

Не съм сигурна за латекса. Чудя се камъка още не е налепен, но на снимките изглежда бежов, но всъшност е по скоро бял. И сега се чудя ако той белее и кухнята е бяла да не стане всичко бяло и дървено и еднакво. За диван мислех в сивата гама и евентуално столовете в кухнята да са сиви и щорите също не знам до колко ще успея да съчетая сивото с дървеното, бяло и бежаво. Ако кухнята не е бяла то каква да е? И стените светли или малко по тъмни?

# 673
Така или иначе ако има бяло, то трябва да се повтори някъде, за да не стои самотно. А и кухнята, ако решите да е бяла, ще бъде съвсем различно бяло от това на камъка, нищо общо просто.

На моя монитор камъкът съвсем не е бял. Тъмните петна по него какъв цвят са? И къде е разположен спрямо кухнята?

Скрит текст:
Иначе, ако тръгнем от паркета (ако поне него виждам реално, макар че не се тръгва от паркета, той е само фон) и ако той ще е в холната част, в него аз автоматично виждам сиво и розово (тип сьомга, ама от по-светлите тонове) и в тази връзка цветовете, които аз бих избрала за тази стая са светлосиви стени, бели подови первази, тъмносив диван (като двата нюанса на сивото трябва да си отиват) с възглавници в светлосиво, розовото от по-горе, бяло, задължително малко черно за баланс, медени акценти - вази, свещници; картини в координиращи цветове в черни рамки по стените, черен корниз на прозореца. Една бяла кухня с тъмен или подходящ дървесен плот би изпъкнала чудесно на такъв фон. Но това е ако игнорирам камъка, понеже не мога да преценя дали неговите реални цветове биха се вързали в моята палитра, и ако виждам правилно паркета - в момента стаята в която съм е доста светла заради слънцето и цветовете много бледнеят, трудно ми е да ги определя, предполагам и снимката малко лъже.

Идеалният случай за избор на цветове е да тръгнеш от любимите си такива и това е правилният начин да станат нещата като хората. Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 11:41 от Madeleine

# 674
Така или иначе ако има бяло, то трябва да се повтори някъде, за да не стои самотно. А и кухнята, ако решите да е бяла, ще бъде съвсем различно бяло от това на камъка, нищо общо просто.

На моя монитор камъкът съвсем не е бял. Тъмните петна по него какъв цвят са? И къде е разположен спрямо кухнята?

Скрит текст:
Иначе, ако тръгнем от паркета (ако поне него виждам реално, макар че не се тръгва от паркета, той е само фон) и ако той ще е в холната част, в него аз автоматично виждам сиво и розово (тип сьомга, ама от по-светлите тонове) и в тази връзка цветовете, които аз бих избрала за тази стая са светлосиви стени, бели подови первази, тъмносив диван (като двата нюанса на сивото трябва да си отиват) с възглавници в светлосиво, розовото от по-горе, бяло, задължително малко черно за баланс, медени акценти - вази, свещници; картини в координиращи цветове в черни рамки по стените, черен корниз на прозореца. Една бяла кухня с тъмен или подходящ дървесен плот би изпъкнала чудесно на такъв фон. Но това е ако игнорирам камъка, понеже не мога да преценя дали неговите реални цветове биха се вързали в моята палитра, и ако виждам правилно паркета - в момента стаята в която съм е доста светла заради слънцето и цветовете много бледнеят, трудно ми е да ги определя, предполагам и снимката малко лъже.

Идеалният случай за избор на цветове е да тръгнеш от любимите си такива и това е правилният начин да станат нещата като хората. Simple Smile

Да на снимките не е бял а на живо да, но се надявам до ден два да го налепят и ще се види точно реалния му цвят. И според него и цвета на стените ще избираме цвета на кухнята, но се чудя ако не е бяла кухнята  (както ме разубеждават) каква да е?  Нещо като тези дали би отивало? Като материалите за кухнята и дневната ще са само пдч и от тях мисля няма пдч гланц?

Общи условия

Активация на акаунт