Бродирана красота - тема 135

• 109 558
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Паркинг метод му викат във фейсбук групите. Шие се на редове и конеца виси където е следващия бод от този цвят. Не знам как се оправят с толкова нюанси на зеленото като им виснат отпред и с непрекъснатото вдяване на иглата. Гледам ХАЕД масово го шият така. 
В САЩ е почти невъзможно да се намери комплект с гобленов бод (не броя онези, които се шият с 6 нишки или вълнена прежда). На мен много бавно ми вървят розите, вече съм на фона де. Но аз прекарвам иглата отдолу на всяко кръстче по два пъти и това много забавя шиенето.

# 106
Аз ще го пробвам този паркинг метод с висенето на конците, защото отзад панамата ми е пълно мазало. Като режа кончетата и се застъпват едно над друго и лошото е че като прекарам иглата за поредния бод и конеца от другия цвят ми излиза отпред. Докато го изкарам и става неравно. Иначе изобщо не е равничко отзад както на картинките. Даже обърках редчетата по едно време и не ми стигна мястото за един цвят. Няма разшиване. Не е фатално ако го оставя така, но с този метод мисля че ще се застраховам от подобни гафове. Само не разбрах конеца за следващия бод се оставя да виси отпред или отзад?

# 107
Паркинг метод му викат във фейсбук групите. Шие се на редове и конеца виси където е следващия бод от този цвят. Не знам как се оправят с толкова нюанси на зеленото като им виснат отпред и с непрекъснатото вдяване на иглата. Гледам ХАЕД масово го шият така. 
В САЩ е почти невъзможно да се намери комплект с гобленов бод (не броя онези, които се шият с 6 нишки или вълнена прежда). На мен много бавно ми вървят розите, вече съм на фона де. Но аз прекарвам иглата отдолу на всяко кръстче по два пъти и това много забавя шиенето.

какво представлява това прекарване отдолу два пъти, защо се прави

# 108
  • там където има винаги вятър
Момичета, интересни са ми разликите в шиенето на гоблени в Северна Америка и в Европа.

Аз миналата година бях начинаеща, и на трите гоблена които си купих в инструкциите пишеше да се почва от средата, а гледам че повечето от вас почват от края? Това само при гоблените, които се продават в Северна Америка ли е? Освен това, на панамата й казват Аида и не е разграфена изобщо. Шие се само на кръстче, то и така се казва на английски cross-stitch.

Но всичко е елементарно, тъкмо като за начинаещи. На бод 1 към 1 му казват needle point и го водят различно от cross-stitch.

Разсъждавам си само Simple Smile

Ами разликите на шиене не зависят в кой край на света си, а на коя фирма е гоблена  и как е указано да се шие  Peace  Макар че има момичета които сменят примерно гобленовия бод с кръстчета или обратно.
 И в Европа, дори и в България има Аида  и то с различен каунт и цветове Wink

Ами да, почва се от средата защото е много трудно да се прецени по колко панама да се остави отстрани.
А на разграфената панама, броиш квадратчета на панамата, броиш тези на схемата и от там разбираш по колко да оставиш отстрани - 2-3.  Всеки започва както му е удобно -долу, горе, от ляво, от дясно.

# 109

какво представлява това прекарване отдолу два пъти, защо се прави
Правя го защото ми липсва майсторлък и техника все още. А иначе представлява - просто изкарвам цялата игла отзад и я мушвам да излезе отпред, а много хора изобщо не изкарват иглата отзад, ама аз не мога така.

# 110

Ами разликите на шиене не зависят в кой край на света си, а на коя фирма е гоблена  и как е указано да се шие  Peace  Макар че има момичета които сменят примерно гобленовия бод с кръстчета или обратно.

Сигурно е така. Майка ми не беше чувала за аида и не съм срещала в тази тема дискусии, и затова реших, че не се ползва.
Досега съм купувала комплекти само на Dimensions и Satsuma Street и винаги пише да се почва от средата 

# 111
Coral red, на стан ли шиеш, аз бодвам вход и изход наведнъж, но без гергеф или стан,  иначе не мога

# 112
Не, не ползвам такива неща, сега се замислям за един qsnap. В ръка държа, ама не мога да бода така, не знам дали е защото съм левичарка.

# 113

Сигурно е така. Майка ми не беше чувала за аида и не съм срещала в тази тема дискусии, и затова реших, че не се ползва.
Досега съм купувала комплекти само на Dimensions и Satsuma Street и винаги пише да се почва от средата 

Дименшънс са с Аида.

# 114
Coral red, има варианти и за лявата ръка, аз шия с дясна от дясноо на ляво, ако съм от ляво ня дясно обръщам гоблена надолу с главата 😀

# 115
А някъде има ли обсъждано и показано съответно,кой как шие.Имам предвид използване на гергефи,станове,стойки и т.н.В момента живо се интересувам от това,защото гоблена който шия е 1:1 и използвам гергеф(на 1:4 не изполвам),но започна много да ме боли врата.Мъча се държа гергефа по-нагоре,но ми отмалява ръката и искам нещо друго по-удобно.Не знам обаче какво да е то и къде да го намеря.

# 116
Да споделя аз как шия, без екстри, на декоративна възглавничка си бодвам схемата и там си подпирам ръцете да не висят и така шия държа панамата в ръце, с тези стойки- станове не ви ли отмаляват ръцете все във въздуха newsm78

# 117
Аз шия винаги с гергеф, иначе ми е неудобно.

# 118
И аз си взех гергеф. Поръчах си го с гоблена заедно. Удобен ми е. За следващия път, сигурно ще поръчам по голям, да пробвам.

# 119
А с гергеф как се шие, бодваш от горе и издърпваш отдолу,  така ли

Общи условия

Активация на акаунт