Бродирана красота - тема 135

• 109 558
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Да,точно така.Така обаче става по-бавно в сравнение с  единичното движение което се прави за вход и изход.Не,че не може това да се прави и с гергеф,просто трябва плата да е по-отпуснат.На мен лично гергефът ми е по-удобен когато има много единични бодове.
Да ви се оплача,това да шиеш мъниста с ламе било работа за мазохисти.Приемам съвети за лесен начин(ако има такъв),макар,че вече ги уших де.

# 121
  • sof
Отдавна не бях поглеждала, и виждам мнооого хубави неща творите!

А защо мънистата да се прикрепват с ламето, какъв е този модел моля? Шия ламетата по схема, а мънистата с конец за мъниста, евентуално и с близък по цвета на мънистото конец си става чудесно, дори и шивашки конец, а има си конци специални Nymo, YLI, Miyuki, което шиещия си хареса, дори не са извънредно скъпи?

Аз ползвам Q-snap, с годините си докупих няколко размера и екстензии и съм доволна. Теоретично схващам и рамките как се ползват, но пък би ми трябвал статив, а предпочитам да инвестирам в материали, а не в помагала...

Желая продуктивно лято!

# 122
Ами защото за пръв път шия с мъниста и така е дадено по схема.Идея нямам,че има конци за мъниста и т.н.,затова и споделих и попитах.

# 123
Здравейте,
И аз започнах да се занимавам с бродиране. Взех си един малък гоблен, който се получава горе долу. Надявам се като го приключа да е сполучлив първи опит.
Пиша ви за да ви питам някоя има ли схема за книгоразделител, искам да направя нещо за приятели от чужбина като сувенир. Благодаря Simple Smile

# 124
Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 23:57 от Плажче

# 125
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много интересен стил Simple Smile
много цветен, малко детски...
Simple Smile харесва ми Simple Smile

# 126
  • София
Много сладурски Simple Smile

Аз шия, напредвам, но ще търся друг начин да поствам тук снимки, защото photobucket иска пари вече  #Cussing out
Сега излизам отпуска и се надявам най-накрая да го свърша тоя Victorian Charm, че вече ми писна  Mr. Green Ама пък става хубав (циганката умря, нали знаете) Joy

# 127
С новата версия на сайта може да се качват снимки директно от телефона. Може би и за компютър и лаптоп важи същото. Аз шия едни коне на Чаривна мить, но искам да напредна още малко и ще ги покажа

# 128
Simple Smile

# 129

Благодаря! Това е modern cross-stitch, в момента предимно такъв стил се шие в Северна Америка. На мен много ми допада и да си призная, всичко друго, което е като картина и снимка, в няколко измерения ми е страшно старомодно, все едно баба ми ги е правила Simple Smile

Офф, не знам кое е модерно и кое старомодно, но тези моделчета са като за дечица от началния курс. Нито цветовете ми харесват, нито картинките, които се получават, но пък панамата ми хвана окото. Mr. Green

# 130
Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 23:59 от Плажче

# 131

фф, не знам кое е модерно и кое старомодно, но тези моделчета са като за дечица от началния курс. Нито цветовете ми харесват, нито картинките, които се получават, но пък панамата ми хвана окото. Mr. Green

Предполагам не си чувала за "наивното изкуство", което далеч не се ограничава само до гоблените Simple Smile
Това е Аида, не панама. Цветът е oatmeal и е прекрасен според мен! Simple Smile

Не, не съм чувала, но благодарение на теб вече знам. Не съм очарована от това, което разгледах, но който го влече да си действа.

Тук наричаме събирателно "панама" платовете за бродиране и знаем, че са различни видове, цветове, каунтове...

Благодаря за информацията, твоята ми харесва и даже знам за какво моделче ще я ползвам.

# 132
Simple Smile

# 133
  • Пловдив

Тук наричаме събирателно "панама" платовете за бродиране и знаем, че са различни видове, цветове, каунтове...

Мерси за уточнението. А ние тук наричаме платовете за бордиране fabric и за cross-stitch в 90% от случаите се използва Аида, а за бродиране общо се казват linen. Simple Smile

Е, вие тук направо ме разбихте с този спор: Северна Америка - Изостанала България. Ние пък тук доматите ги ядем с коловете.
Извинявам се, но не се сдържах.

# 134
  • София
Отворих, за да видя красоти, че цяла нощ не мигнах и съм болна, то пък спорове кое къде как се нарича... Tired

Общи условия

Активация на акаунт