Работна седмица и време със семейството

• 25 515
  • 314
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Варна
Аз съм много флегматична, бавно правя всичко, и трябва денят ми да е 48 часа, за да свърша нещо.
Затова къщата ми е полу-кочина например. За някои може да мине и за пълна кочина. Какво казва свекърва ми  - палестински лагер.
Мисля, че бих успявала да съвместявам всичко, само когато стана рентиер.

А за разходките - и мен ме натоварват психически. Това да извеждам децата по 2 пъти на ден никога не е било. И аз пропускам дни. То докато ги приготвя за разходката, с всичките им кривини и нужди, и минал половината ден.
Обичам да си седя в нас, ако бях сама, можех по 7-8 часа да свиря примерно, без да ми писне. Или да се занимавам с нещо друго.
Около мен всички приятели и познати с малки деца седят навън по цял ден. Според мен те са навън, защото просто са такъв типаж, не ги свърта вкъщи самите възрастни.
Иначе постоянно слушам критики от рода на на еди коя си детето седи цял ден навън, така трябва, диша въздух, социализира се!

# 241
  • Mediterraneo
Никога не съм обичала висенето на площадките. И винаги ми е било чудно колко хора се прехласват по това занимание. Социализация, дъра- бъра, глупости. Или пък- да не се пропуска ден без разходка! И колко горди от себе си майки съм чела, които извеждат децата си на минусови Т( бебета в колички)- обикалят като глухи кучки заради самото обикаляне  ooooh! Голяма работа! В какво откриваш удоволствието да екипираш себе си и детето при минусова Т, за да прекараш половин- един час в мерене на улиците, чисто самоцелно...

# 242
Ами хората са различни, на някои им харесва да са активни. Аз мисля, че рядко не съм излизала с детето, само когато сме били болни аз или той. Така или иначе трябваше да разхождам кучето по два пъти на ден.

# 243
Не е само до активност. При всичките резерви за замърсения въздух в градовете, все пак е по-добре една разходка навън от целодневното висене в домашните прахоляци и вредни излъчвания от изкуствените мебели. А студеният въздух зимно време помага за каляване на дребните.

# 244
Каквито и да са причините няма повод така да се коментира чужд модел на отглеждане. В крайна сметка, всяко семейство си има навици и когато те не пречат на някого ми се струва, че квалификациите са ненужни.

# 245
  • Варна
Хич не ми дреме кой как си гледа децата и какво смята за редно или нередно.Не квалифицирам никой,очаквам това и отсреща.
Една разходка не е задължително да е на детската площадка.Мога да натоваря колелетата на джипа и да се изчеша в близките гори.Има чудесни поляни,мога и пикник да си направя.За мен е важно всички да излизаме достатъчно на вън,особено сега,цяла зима душата ми се стегна.

# 246
  • Северозапада
Аз съм забелязала, че навън общувам повече с детето. Вкъщи винаги имам нещо за вършене, а навън съм само с нея. Игрите у дома са ми скучни, не мога да се включа пълноценно, нямам и въображение.
По темата. У нас също е малка кочина, както беше писала една потребителка.  Не съм чистница и чистя колкото да не завъдим гадини. Обмислям да наема жена да чисти поне веднъж седмично. Имаше един период, малката беше на около 2 години, не заспиваше сама и не спеше спокойно, бях решила да минавам подовете с парцал всеки ден. Лягах и задремвах, докато тя заспи, после ставах да чистя. След 1-2 седмици забелязах, че съм станала раздразнителна и зла от натрупващата се умора. Карах се на детето за най-малкото. Така прекратих този експеримент. Откакто стана топло, вземам детето от градината и стоим навън почти до тъмно. Понякога вечеряме навън. Някои дни я взема баща и, така аз мога да се прибера рано и да свърша нещо у дома.

# 247
Никога не съм обичала висенето на площадките. И винаги ми е било чудно колко хора се прехласват по това занимание. Социализация, дъра- бъра, глупости. Или пък- да не се пропуска ден без разходка! И колко горди от себе си майки съм чела, които извеждат децата си на минусови Т( бебета в колички)- обикалят като глухи кучки заради самото обикаляне  ooooh! Голяма работа! В какво откриваш удоволствието да екипираш себе си и детето при минусова Т, за да прекараш половин- един час в мерене на улиците, чисто самоцелно...
Не е самоцелно, а е заради закаляването и движението на открито.

# 248
  • Mediterraneo
Разбира се, увитото като пашкул бебе, навряно под един тон завивки, покривало на количка и дъждобран, ще се кали бързичко  Peace Моите затова са били болнави като малки, не съм ги калявала по този начин.

# 249
Madam_Butterfly,
радвам се, че се върна в темата. Съветът ми към теб е така да си организираш деня, че да ти е удобно на теб. Зарежи какво казват приятелките, колежките, майка ти, свекърва ти, съседката за перфектния дом, перфектните деца и мъж. Остави перфектния имидж и си направи сама удобства. Само така ще се почувстваш добре и ще избегнеш всекидневната умора. Ако се опитваш да угодиш на всички, не става, само се изнервяш и тревожиш.

# 250

5. Следва китайското мъчение за почти всяка интелигентна жена - висенето по площадки и градинки, за да може чадото да потича и да подиша свеж въздух. Пищящи деца, паданията и ставанията на чадото, забележки да се пази и т.н. - всичко това изморява.

Е хайде сега измислихме си го Simple Smile

Опасностите са навсякъде.Ако щете вярвайте в момента ми е по-притеснено детето като е на училище,от...

Скрит текст:
колкото като  излезе след обяд да кара колело.
Прекалено буквално се тълкуват думите на авторката. Аз разбирам цитатът по друг начин. Със сигурност не бих се обидила, а и тя не е искала да засегне никой.
Казва за почти всяка интелигентна, нискоинтелигетна никъде не е използвала.  Peace[/spoiler]
Има огромна разлика между "Само нискоинтелигентни майки водят децата си на площадки" , (в което бях обвинена , че съм написала, но къде ли съм го драснала този ред ?  newsm78 ) и "За почти всяка интелигентна жена детската площадка е мъчение"
Тоест от написаното става ясно, че има и интелигентни жени, за които площадката не е мъчение , но за повечето е - заради опасностите, които дебнат навсякъде на такива места - много безконтролни деца и катерушки...

Въпреки това съм виждала и нискоинтелигентни (според моите разбирания  Peace) майки на площадките , които Слава Богу са малцинство. Какво разбирам под "нискоинтелигентна майка на площадката" :
- люпене на семки и хвърлянето им на земята . Люпенето на семки не ме дразни, вид хранене е, но да се изплюваш на земята и да замърсяваш, не го разбирам. Има си салфетки - там може да се плюе и после в кошчето за боклук.
- изхвърляне на фаса някъде из площадката вместо в коша
- изхвърляне на опаковки от вафли и чипсове директно на земята
- куче без намордник и каишка на детската площадка, защото някои майки ги мързи и извеждат и кучето, и детето заедно на детската площадка
- някои майки не санкционират грубиянските прояви на децата си
- блеене в телефона докато малкото им дете щъка на отдалечено място
- черпене на децата с боклуци - гризки, чипсове и т.н.

# 251
  • Австрия
През ноща малкия спи до мен в нашето легло, под моят юрган, аз спя на пресекулки. Дъщеря ми спи на детско легълце до нашето легло, сутринта към 5 часа идва в нашето легло и се гушка още около половин час, докато станем всички. Опитвала съм се да спя без децата, но не мога, не мигвам.

За спането. От самото раждане спят при нас и двете деца. Синът ми е на 3 годинки и още се напишква през ноща. Ако го оставя сам, напишкан ще спи. А не искам да му слагам пак памперс, като вече почтиго отучих.

Добре, де.. като се напишка малкият в общото ви легло, какво правиш?

# 252
През ноща малкия спи до мен в нашето легло, под моят юрган, аз спя на пресекулки. Дъщеря ми спи на детско легълце до нашето легло, сутринта към 5 часа идва в нашето легло и се гушка още около половин час, докато станем всички. Опитвала съм се да спя без децата, но не мога, не мигвам.

За спането. От самото раждане спят при нас и двете деца. Синът ми е на 3 годинки и още се напишква през ноща. Ако го оставя сам, напишкан ще спи. А не искам да му слагам пак памперс, като вече почтиго отучих.

Добре, де.. като се напишка малкият в общото ви легло, какво правиш?
Аз имам специални непромокаеми чаршафчета от икеа, които са под детето и от горе слагам памучно. Сменям само горният чаршаф и непромокаемото и евентуално и моята нощница, ако е намокрена.

# 253
От всичко, изчетено до момента, стигнах до извода, че умората не е от децата, ами от възрастта - няма как млад човек да се втриса от ужас заради предстоящата разходка в парка с детето или от минусовите температури навън, това са явни признаци, че човек малко вече е навлязъл в старостта.
За притеснението дали детето е достатъчно обгрижено и дали сме се завъртели на пета покрай него достатъчен брой пъти е точно същото - колкото по-чакано е, толкова по-неадкватно е гледането му, може и да има обидени, ама си е самата истина. Най-добре е малки деца да се гледат от млади родители, за да ги нямаме тези драми, че силите ни не стигат, в градинката е прашно, летят велосипеди и главите ни ще се пръснат от шум. С годините почваме повече да щадим себе си и да лишаваме децата, това е положението, инак силите просто свършват някъде в средата на деня.

# 254
  • София

Аз имам специални непромокаеми чаршафчета от икеа, които са под детето и от горе слагам памучно. Сменям само горният чаршаф и непромокаемото и евентуално и моята нощница, ако е намокрена.
Е, на това му казват " На баир лозе!" Peace

Вместо да му сложиш памперс през нощта, за да му е спокоен съня, да не го стресираш с раздигане и смяна на гащи и подложки, вместо и ти да спиш като бял човек, а децата в съседната стая на отворена врата, си измислила най- сложния и неудобен за всички начин. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт