Работна седмица и време със семейството

• 25 494
  • 314
  •   1
Отговори
# 255

Аз имам специални непромокаеми чаршафчета от икеа, които са под детето и от горе слагам памучно. Сменям само горният чаршаф и непромокаемото и евентуално и моята нощница, ако е намокрена.
Е, на това му казват " На баир лозе!" Peace

Вместо да му сложиш памперс през нощта, за да му е спокоен съня, да не го стресираш с раздигане и смяна на гащи и подложки, вместо и ти да спиш като бял човек, а децата в съседната стая на отворена врата, си измислила най- сложния и неудобен за всички начин. newsm78
Искам да махна памперса и от нощното спане за това.  Peace

# 256
  • Северозапада
За махането на памперса според мен трябваше да изчакаш детето да се буди със сух памперс.

# 257
Памперса ще го махнеш, едва когато детето е готово за това. Сега само ще переш и сменяш. Моята беше на 2 и половина, когато не ми даваше да й слагам през нощта памперс, а още се напикаваше по два пъти. Е няма такъв кошмар значи. Лъгах я с памперс гащи, но се получи само първата вечер, защото като стана сутринта каза - и това е памперс, искаааааам гащиииииии. И така два месеца, зимата, по два пъти на нощ ставах да сменям чаршафи, завивки, пижами. Ужас. Доброволно не бих си го причинила.

Янечек, според мен не е до възраст, а до човек. Аз родих на 30, мъжът ми беше на 36 тогава. Чакано дете, недоносено, с много проблемна бременност, но никога не сме я отглеждали като в инкубатор. /Днес си направи първата морска баня при Т на водата 19 градуса. Аз не посмях да вляза, нея едвам я изкарахме./

У нас се прибираме само да ядем, спим и да се къпем. Всяка една свободна минута сме на вън, пътуваме много.

# 258
С едно някак се справя човек, ама с две породени не искам да си го представям дори. При това разглезенки да спят на спалнята с мама и тате...Не може да няма умора.

# 259
С две на близка възраст понякога е по-лесно, отколкото с едно. На мен често ми се налага да "ползвам" съседчето, особено, когато имам работа да върша. Като ги събера с дъщеря ми и забравям, че имам деца у дома. Е, ако е за постоянно, не знам как е.

# 260
Аз само ви чета, защото тези неща могат много лесно да се разрешат, но колкото пъти попитах и написах неща директно на Мадам Б. то толкова пъти бях отсвирена. И така.
Явно помощ реално не й трябва. Или идеята на темата е  само раздумка да става Party

# 261
  • София

Искам да махна памперса и от нощното спане за това.  Peace
Ясно, ама на каква цена?
Това дете няма спокоен сън, а и другите в стаята също- светкаш лампи, будиш всички.
Това не го разбирам!?

# 262
  • София
Струва ми се, се правите на ударени. Не става дума за равенство, а за следствие. Интелигентните хора/майки обръщат внимание на повече неща, очите им са на 6 и респективно за тях това е кошмар/изморително, както Сирената напред беше споменала, че ѝ е изтощаващо.
Ако си някоя, която си свирка, люпи си семките и си рови в интернет, то времето на площадката е дори разпускащо. Grinning
И не визирам в първите майки орлици, а просто такива, които обръщат внимание на основните неща, които представляват опасност за детето или за околните деца.

Основното в случая, което може значително да подобри ситуацията, да се научат да спят отделно, ако ще и с цената на ревове, ставания, ще свикнат някога. Така родителите ще имат по- пълноценен сън, а от там и повече енергия за деня. Другите съвети за оптимизиране могат да са бонус, но според мен това ще основният с най- много добавена стойност. Peace

# 263
Добре де, Мадам Бътерфлай, как спите ти, бащата и детето на спалнята, то се буди/ ти го будиш напишкано и какво? Събуждаш също и мъжа си, за да смениш чаршафите ли? По-добре карай с памперс, ако е съгласно детето.  Знам какво е да сменяш чаршафи и завивки в 3 през нощта на детско легло и то случайно напишкано, представям си какво е всяка нощ на голяма спалня. Така сама си усложняваш живота.

The Catcher in the Rye,
тези съвети с приучването за самостоятелно спане, дори с малко рев, ги предложих в една друга тема и там веднага ми обясниха каква зла майка съм била, да си тормозя детето. Та, така. Няма смисъл, както по-горе спомена Контесата.

# 264
Струва ми се, се правите на ударени. Не става дума за равенство, а за следствие. Интелигентните хора/майки обръщат внимание на повече неща, очите им са на 6 и респективно за тях това е кошмар/изморително, както Сирената напред беше споменала, че ѝ е изтощаващо.
Ако си някоя, която си свирка, люпи си семките и си рови в интернет, то времето на площадката е дори разпускащо. Grinning
И не визирам в първите майки орлици, а просто такива, които обръщат внимание на основните неща, които представляват опасност за детето или за околните деца.

Основното в случая, което може значително да подобри ситуацията, да се научат да спят отделно, ако ще и с цената на ревове, ставания, ще свикнат някога. Така родителите ще имат по- пълноценен сън, а от там и повече енергия за деня. Другите съвети за оптимизиране могат да са бонус, но според мен това ще основният с най- много добавена стойност. Peace
А дали няма някаква минимална вероятност майка, която обръща внимание на основните неща за детето, да си прекарва приятно времето на площадката, без едновременно с това да е нискоинтелигентна?

# 265
Добре де, Мадам Бътерфлай, как спите ти, бащата и детето на спалнята, то се буди/ ти го будиш напишкано и какво? Събуждаш също и мъжа си, за да смениш чаршафите ли? По-добре карай с памперс, ако е съгласно детето.  Знам какво е да сменяш чаршафи и завивки в 3 през нощта на детско легло и то случайно напишкано, представям си какво е всяка нощ на голяма спалня. Така сама си усложняваш живота.
Нали обясних по-горе, не сменям долният чаршаф, а само непромокаемият и детският-памучният, който е отгоре. До долният не стига пипито.

# 266
  • Варна

А дали няма някаква минимална вероятност майка, която обръща внимание на основните неща за детето, да си прекарва приятно времето на площадката, без едновременно с това да е нискоинтелигентна?

Joy

Не, щом ти е кеф на площадката означава, че не се притесняваш достатъчно за детето си.А това от своя страна означава,че не си достатъчно интелигентна Laughing

# 267
  • София
Нали обясних по-горе, не сменям долният чаршаф, а само непромокаемият и детският-памучният, който е отгоре. До долният не стига пипито.

Ти, наистина ли не схващаш? newsm78

# 268

Joy

Не, щом ти е кеф на площадката означава, че не се притесняваш достатъчно за детето си.А това от своя страна означава,че не си достатъчно интелигентна Laughing
Леле, какви умозаключения..
Немам нерви да обяснявам. Както казваше баба ми след някой безсмислен спор " Трошете си главите!"..

# 269

Ти, наистина ли не схващаш? newsm78

Не. И аз не схващам. Ама няма значение. Полека-лека картинката се изяснява и се вижда, че проблемът не е в работата и  работните часове, а в допълнителния страничен стрес, който авторката сама си причинява - детска градина без закуска и до обяд, напишкани чаршафи всяка вечер и липса на памперс, спане с децата и т.н. Да е жива и здрава, сама ще се усети някой ден! То като рухнеш накрая и виждаш, че и  без да си изпипал всичко, децата порастват, научават се и стават хора.

Общи условия

Активация на акаунт