Професионални серии за коса - тема 114

• 117 218
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Изключително лъскава и загладена коса на мен ми докарва серията Alterna Caviar Repairx Heart Eyes(дори си взех еднолитрови опаковки  Mr. Green).
Преди време същите продукти не ми се отразяваха добре.Сега косата ми е в отлично състояние след сериите Архитект и Терапист,които започнаха да ми утежняват...
Хайверените Алтерни са ми по-балансирани и за момента превключвам на тях.Хидратиращият балсам с възстановяващия шампоан дават по-голям обем и прекрасно оформени чупки,но по-малко блясък.
Харесвам много шампоан Аура,нежен към скалпа,не премива,напояващ и изключително икономичен.Съчетавам с маската на Макадамия за тънка коса.Балсамът Аура ми е леко недостатъчен като грижа.

# 466
  • София

Да споделя скромния си опит за проблемът с чувствителния сърбящ скалп - на някого може да е полезен.. До преди 4 месеца от почти всеки шампоан получавах неприятен сърбеж, след който от главата ми падаха малки люспички. Започнах сериозно да полагам грижи за скалпа и вече мога да кажа, че е спокоен и хидратиран. Нямам проблем дори с Ш на Керастаз и то при поредно миене.
 Може скалпа ми да е бил само силно дехидратиран и от там да е раздразнението.

При всяко измиване (при мен през 4 дни) нанасям някоя от маските по скалпа - Mediceuticals MX Dual Therapy, Стимулираща маска за скалп Philip Kingsley, Възстановяваща маска Eprouvage Reparative или Керастаз Хроноложист. По дължините нанасям евентуално друга маска и стоя под шапка около 20 мин.

Ползвам, но рядко, и масла - масло от Ему, арганово (от Мароко), кокосово, жожоба, бадемово. Трудно ми е отмиването им, та за това - веднъж в месеца. Simple Smile Веднъж месечно ползвам и шампоана на Меди за суха коса и скалп.

# 467
  • Пловдив
Изключително лъскава и загладена коса на мен ми докарва серията Alterna Caviar Repairx Heart Eyes(дори си взех еднолитрови опаковки  Mr. Green).

Любимата ми серия  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Косата ми я обожава. Ти от къде си взе 1л опаковки?  Аз имам още 500 мл, поне за година ще имам, но ми е интересно Simple Smile

# 468
  • Перник
Момичета,  запалихте ме по професионалните продукти за коса 😀
Вчера си поръчах от арлен промо комплект шампоан на Чи Nurish intense с подарък лятна терапия Биосилк. За първи път поръчвам профи продукти, дано съм уцелила правилните за моята коса.

# 469

Много ме мъчи това изсъхване на косата в тая жега......Днес от зор направих нещо,което никога не съм правила. ДПШ,на Медисютикълс,маска Хроноложист и след нея хидратиращия балсам на марокан. Павя го защото в неделя се боядисвах и в момента косата ми крещи хем за протеин хем за хидратация  newsm78. Това,което се получи ми харесва определено. Не казвам,че съм открила топлата вода,но винаги съм се чудила на тия препоръки за ползване на хидратиращ балсам след протеинова маска.  newsm78.

Принцесата, ДПШ на медисютикълс не ти ли сваля боята? Аз също в момента него използвам за дълбоко почистване, но само преди боя, защото нпараяо ми "остъргва" цвета.

# 470
  • Русе

Любимата ми серия  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Косата ми я обожава. Ти от къде си взе 1л опаковки?  Аз имам още 500 мл, поне за година ще имам, но ми е интересно Simple Smile

От parfimo.

# 471
  • Бургас
И аз ги харесвам и шампоана и балсама Аура.Шампоанът е много нежен не дразни изобщо,но при мен не е икономичен,но аз съм трагичен случай. Laughing Продуктите за коса свършват ужасно бързо при мен. Tired

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 11:43 от Bright Crystal

# 472
Момичета възможно ли е люспите по скалпа да ми стават от сешоара?  #Crazy
Вече няколко пъти се случва като се изсушава мокра и цялата ми глава става белеща се и суха, а когато оставя да изсъхне и после само оформя със сешоар няма нищо. Мислех си че е от ДПШ на Лореал, но за да съм сигурна вчера се измих с него и оставих да изсъхне, еми днес нямам нищо при все че сутринта се духнаха на две на три само да пооформя. То вярно, че сешоара ми е много смотан ама чак толкова... newsm78

# 473
  • На ръба..
Не вярвам да е от сешоара, просто сешоара допълнително изсушава и откъсва люспите от скалпа, аз в такива моменти веднага минавам на шампоана на Давинес и след 3-4 миенета се успокоява скалпа.

# 474
Момичета, благодаря за отзивите за шампоан Аура ботаника.. А протеинов или хидратиращ се усеща? В смисъл омекотява ли косата или става плътна и по-твърда?

# 475
  • Русе
Шампоанът Аура е хидратиращ! Peace
При мен,напоени дължини и лекота в корените,след измиване косата е като коприна!
По принцип не харесвам хидратиращи шампоани!Изсушават или утежняват и слепват при мен!
Аурата е различна!  Heart Eyes

# 476
  • Пловдив
Поръчах и аз 1000 мл. балсам на Алтерна. Тази серия и още не повече от 2 ще поддържам в наличност.  Не искам да трупам.

# 477
Поръчах и аз 1000 мл. балсам на Алтерна. Тази серия и още не повече от 2 ще поддържам в наличност.  Не искам да трупам.
Откъде поръча? Hug bouquet

# 478
  • Варна

Принцесата, ДПШ на медисютикълс не ти ли сваля боята? Аз също в момента него използвам за дълбоко почистване, но само преди боя, защото нпараяо ми "остъргва" цвета.

Аз съм руса на ниво 10 та.....малко има за смъкване  Laughing. Определено не ми сваля боята,защото имам доста бяла коса и няма как да не забележа. Медисютикълс ползвам веднъж месечно на първо миене след боядисване т.е. 4 дни след това. Това с цел да ми оправи PH-то на скалпа. Може и да е грешно-не знам при рускините го прочетох и откакто го правя нямам нерви с шампоаните на Керастаз.

Мацки ще ми се пак да повторя,за да няма разочаровани. Алтерните и Аура ботаника са за ЗДРАШИ КОСИ. За такива с проблеми обикновено са голямо разочарование. При мен например алтерна рипеър е не ужас а два ужаса  #Crazy. Премита скърцаща ужасна коса.

# 479
  • Пловдив
Момичета, искам да ви се оплача. От известно време след като си измия косата, в корените остава като мазна и немита. Не съм сменяла козметиката, нито боята, използвам едни и същи шампоани и ги редувам понеже са много. Не е да съм прекалила с някой - най-много на две измивания използвам едни и същи продукти. Това, което имам, е серията Хронолоджист, Alterna repair, Alterna хидрат.шампоан, маската са кафявата капачна на Мороканойл, Keune Vital Nutrition, Alterna Ten, Dove Oxigen и веднъж на месец ДПШ. През лятото не правя маслени маски.
Не мога да разбера какво се случва. Дайте идея от какво може да е. Имах силен косопад, но го овладях и от два месеца не се е появявал.

Общи условия

Активация на акаунт