Пациенти на д-р Калчев и д-р Семерджиева

• 84 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Охх Кристи разсмя ме пак с тези млади яйца Laughing Мислех, че нищо не ти е останало. А те ти били готови близнаците и те чакат Peace

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 21:26 от 💎Bling-a-ling💎

# 121
Блинг, и на една мома ще съм доволна. Като гледам близнаците на Фели какви са дяволи, не съм сигурна, че ще се оправя  Mr. Green

# 122
То като гледам с мушмул хич не ти е лесно, с две си е зор по принцип, пък с три не ми се мисли. Пък и някак си плати за тоя живот с проблемната Б и не е редно да минаваш през още по-кошмарна такава.

# 123
Аз също смятам, че е по-добре да се замразяват ембриони, а не яйцеклетки.
Боби, ти все пак го питай. На мен ми каза, че ЗЕТ-а бил за предпочитане пред свежия трансфер, че в чужбина вече почти не правили свежи трансфери. Може обаче да е искал да ме успокои, защото аз много ревах, че няма да имам свеж трансфер...

# 124
То като гледам с мушмул хич не ти е лесно, с две си е зор по принцип, пък с три не ми се мисли. Пък и някак си плати за тоя живот с проблемната Б и не е редно да минаваш през още по-кошмарна такава.
Ама искам пак да бременея. Мазохизъм Joy

# 125
Поли, не ти го е казал, за да те успокои!  Peace В Турция като бяхме на консултация също казаха, че не правят свеж трансфер. Чакат до 5 ден и замразяват, каквото става за замразяване, после връщат след 1-2 цикъла, когато тялото е отпочинало. 

Ако е имало силна стимулация може би наистина това е по-добрия вариант. Ако обаче е било на ЕЦ и всичко е наред с лигавица, хормони и т.н не виждам защо да не се направи и свеж трансфер.

green tree, и аз знам, че се замразяват по-скоро Е, а не Я. Ние сме правили оплождане със замразен материал, когато при единия опит ММ не беше в БГ. Това е по-добрия вариант, защото така ще си имате готови за трансфер Е.  Peace

Кристи, ти мислила ли си кога ще връщате младежа и девойката?  Mr. Green В смисъл дали ще чакате години или по-скоро искате да имате деца с по-малка разлика.

# 126
Кристи е ей сега на пистата лятото Sunglasses

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 21:26 от 💎Bling-a-ling💎

# 127
Да, трябва да се видя с Вожда лятото, да видим какво и кога ще вършим  Simple Smile

Лив, искам да е скоро, да се свършва бързо! Тъкмо още всичко ми е прясно  Grinning

# 128
Благодаря ви за отговорите bouquet! Знам, че е по- добре ембриони, но ММ се прибира лятото за месец,а не знаем къде ще работи Калчев! Къде да замразим...Следващото му идване е чак след 3-4 месеца, а аз не искам да губя време.

# 129
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Дели, съжалявам, че не се е получило! Но пък може при вас да се получи морско чудо!?! Тялото се отпуска събираме слънчеви лъчи и стресовия хормон намалява.
Като гледам колко кандидат мами се събираме за септември, ще е хубаво да забременеем и да дадем добър старт на новата клиника на док.
Ние вчера получихме резултатите от спермограмата и малко сме се сгърчели, заключението е ASTHENOTERATOZOOSPERMIA. т.  е. подвижност и морфология на човеците под норма. Изписаха на ММ amitamin "fertilsan M" та дано до септември да помогне. Ако имате идеа с какво още можем да подобрим плувците приемам предложения!

# 130
Най-добре така, Кристи! Хубаво сте го замислили, първите няколко години ще е по-трудно, но после ще се гледат сами и ще израснат супер близки. Peace Много скорошен успех ти пожелавам!  Hug
green tree, говори с док или акушерките, може и да има начин да замразите плувци през лятото.
Angeli, аз не мога да помогна, но щом са ви изписали вече лекарства, би трябвало да окажат ефект. Ако ще правите ИМСИ, не би трябвало да те притеснява толкова мъжкия фактор. Ембриолозите ще си свършат работата и ще намерят каквото им трябва.  Praynig

# 131
Ако ще правите ИМСИ, не би трябвало да те притеснява толкова мъжкия фактор. Ембриолозите ще си свършат работата и ще намерят каквото им трябва.  Praynig
И аз така мислих, ама ей го на какво стана /казвам го, защото имам конкретни съмнения, но ще коментирам като излезе генетичното изследване/. Иначе така се води, да - с ИМСИ могат да се подберат най-добре изглеждащите и държащи се войници. Добре, че според док ембриолозите на новото място ще са много добри. Аз все пак ще го помоля да ги предупреди много да внимават при подбора, че с тази морфология....

Анджели, виж в темата за мъжкия фактор. Ние уж имахме проблем само с морфологията, но кой знае какво ще излезе ако пуснем сега нова СГ. Аз мисля да направя на ММ бърканицата на Кацаров и от един сайт + консултация с Денис в темата за добавките, направих на ММ програма за прием на добавки. Ето това е линка, където пише кои добавки помагат при различните мъжки проблеми:
https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/how-to-boost-f … se-male-fertility

Да ви се оплача. Нали не мога да си стоя на Д-то в момента и сутринта в най-големия дъжд хукнах да си правя изследване на витамин Д. Пуснах го отново в Рамус, защото исках да сравня резултата с този от януари тази година. Тогава бях с резултат 52  ng/ml /реф.ст. 10-30 латентен дефицит, 30-50 оптимално ниво, над 50 предозиране/. След пункцията прекратих приема на витамин Д, защото не знаех дали е добре да го приемам особено по време на начална бременност. Днес резултата ми е 13.59 ng/ml /реф.ст. 10-30 латентен дефицит, 30-100 оптимално ниво, над 100 предозиране/. Отделно ми прави впечатление, че реф.ст. са с различни граници, а мерните единици са едни и същи. А аз нарочно го пуснах пак в Рамус, чи всичко да е еднакво. Нормално ли е да падне с толкова много като не съм го пила 2.5 месеца? Имам гел капсули от 2000 IU и мисля да го започвам.

Кристи, радвам се че имаш снежинки. На мен най-голямата мъка ми е, че стартирам от нулата. Ех, да си имах и аз поне едно замразено бебе.   Tired

# 132
Нормално е да падне като си го спряла. Общо взето си се върнала в началото. Не трябваше да го спираш. По време на Б пак се пие. Сигридов ще следи нещата. Мен дори не ме кара да го изследваме. По ехографа се ориентираше и казваше дали да увеличавам дозата. Последното ми изследване е от по време на стимулацията.
Като цяло е важно да се гледа мерната единица. Лабораториите може да си пишат каквито искат референтни. За ng/ml стойностите са по-ниски спрямо nmol. Възможно е лабораторията да е сменила реактивите и от там да идва разликата в референтните или просто по своя инициатива да ги е променила. Но без значение 13 е ниско. Хубаво е да е над 30.

# 133
ИМСИ-то не е панацея, разбира се. Просто позволява при лоша морфология, подвижност и т.н да се подберат най-добрите. Но най-добрите само на външнен вид, а какъв потенциал имат е съвсем отделен въпрос. Така че за мен пак има огромна доза късмет, както с почти всичко около процедурата.  Peace

# 134
Лив, благодаря Hug

Боби, много добре те разбирам. Тогава мразех Стаменов, защото не искаше да връщаме нищо, преди да съберем десетина ембриона. Сега обаче го оценявам, защото яйцата са ми 3 години по-млади и някак си, ми е по-спокойно. Е, събрахме само 4, а не 10, ама е по-добре от нула!

Общи условия

Активация на акаунт