Пациенти на д-р Калчев и д-р Семерджиева

• 84 114
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Да и аз това щях да напиша. Да не забравяме, че подбора и при яйцеклетки и сперматозоиди е все "на око". При мъжкия материал е една идея по-прецизно, но все пак е на външен вид. Не се знае наистина колко качествен е конкретният плувец и най-вече какъв ембрион ще стане. Защото това е най-важното. А и при уж идеален материал от двете страни пак може да почне да се дели неправилно ембриона и всичко отива по дяволите. Понякога става така, че си вкарваме автогол с тези техники спрямо класическото ин витро, при което оставяме селекцията на природата.

# 136
Замислих се дали в новата киника ще имат микроскоп за ИМСИ. Мисля, че в момента само Малинов разполага с такъв, но може и да бъркам, де...
Боби, Вит Д не се спира по време на Б, особено в началото му. Нали дефицит на Вит Д води до проблеми с имплантацията.

# 137
Освен да го започвам и месец преди процедурата да пусна контрола. Той и доц. Русев може би ще изкаже мнение. Аз мислех да изчакам МЦ и тогава да започвам добавките, но май ще започвам от сега, да не губя време.

А според вас има ли смисъл да пускам сега витамин В12? От вас знам, че по принцип Сигридов го гледа в по-късен етап от бременността. Видях, че Рамус имат промоция за изследване на витамин В12 + фолиева киселина, пък съм поръчала от iherb точно такава комбинация от двете.

Поли, за щастие само с имплантацията не съм имала проблем, потвърдено и от док и от Сигридов, че имплантнацията е била перфектна. Но за следващия път ще знам и няма да го спирам, само ще го следя.

Не знам за ИМСИ, ама нещо е споменал за матурация, та се надявам да я прилагат там, защото аз най-редовно си имам по 1 яйцеклитка, която е недоузряла. Сега при последната пункция имах 1 GV и 1 MI. А тази, която е МI може да се отгледа до МII.

# 138
Почвай си го пак имаш време да го вдигнеш. Но не виждам смисъл да изследваш Б12 и други витамини освен Д. Сигридов няма да ти ги погледне до 20г.с. Само ще си дадеш парите.
Скрит текст:
Дори мен, която не го усвоявам генетично не ме отрази в началото. Аз си го биех месечно макар да ми беше ясно, че е крайно недостатъчно. Каза ми да го спра, въпреки че му обясних, че не го усвоявам. Е, после дойде на моето и ми го назначи по схема някоя седмица по-късно след като видя новите изследвания.
Единствено, ако ти изскочи от тромбофилиите неусвояване тогава ще го мислиш.

# 139
Мерси, Блингче. Ще изчакам тогава изследванията при доц. Русев.

# 140
Боби, имай предвид да не очакваш кой знае какви изследвания от него. Ще ти пусне имунология и тромбофилиите. По-скоро се опитай да минеш пак през Сигридов някой ден, за да може, ако се налага да ти назначи и други неща и да се уговорите какво да пиеш предварително, какви контроли на кои изследвания да правиш и при нова Б кога да отидеш с конкретни изследвания, за да реагирате навреме. По този начин ще си спестиш излишни нерви при положителен тест и търчене няколко пъти до него да обсъждате изследвания, които в последствие ти е пуснал понеже не сте го обсъдили предварително.

# 141
На мен след А Сигридов ми назначи следните изследвания:
Вит В6
Вит В12
Фолат
Токсоплазмоза
Листериоза
Цитомегаловирус
Варицела Зостра Вирус
Ново ТСХ
Повторение на общият бр НК и на ендометриалните НК
Повторение на ТЛА
Специално ходих на консултация, след като излязоха резултатите и обърна внимание на всички неща.. Прати ме и на нова консултация при доц. Русев.
Аз си самоназначих Рубеола.

# 142
Права си,,Блингче. Може да помисля за това като излязат всички изследвания. Да не стане после пак късно. Обаче от сега си представям каква боза ще стане. Док ще казва това не го прави, Сигридов ще казва прави го, доц. Русев и той ще има трето мнение по въпроса и накрая аз ще трябва да избирам на кого да се доверя. Как се прави такъв избор не знам. Доколкото си спомням и на теб ти си беше наложило да избираш.

Поли, то цялата работа добре, ама аз не знам какво е казал за мен да изследвам. Дано имам преглед при док да го питам и дано той помни.  Blush Просто така се получи, че заради уговорката да се чуят след прегледа ми той не ми каза на мен нищо.

# 143
боби, това с различните мнения май всички сме го изпитали. Затваряш очи, избираш едно и после си носиш отговорност. Много е тежко, но няма друг начин. Сигридов и доцента са на едно и също мнение, но Док е на коренно противоположно по отношение на АП и хепарина...
Аз миналата година се доверих на Док. Периодът, в който очаквах резултатите от генетичното изследване беше най-кошмарният в живота ми, защото се обвинявах, че не съм била Клексан. И благодаря на Бог, че се оказа хромозомна аномалия. В противен случай нямаше да си го простя и можеше и да съм се побъркала вече...
Все още не съм решила при нова Б как ще действам - ще решавам на момент и в движение, защото проучването,което направих тогава по-скоро потвърди теорията на Док, но ще следя нещата из късо и ще пробвам и клексана...

# 144
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Оффф,чета,чета и ми стана миш-маш в главата  #Crazy За него илачи ,за мене илачи и каквото дедо Боже даде и каквото доки сътвори !!! Така съм решила да стартираме септември.
Боби да ти кажа,че моето витаминче Д беше много зле /16/ казаха,че имам голям дефицит ,изписаха ми по 3 капки / тук в Германия / и след 1 година пак на преглед ,ами зле беше /31 / реф.гран-ци са 50-110 .Оказа се , че не съм го приемала правилно .Доц. ми изписа по 6 капки и ми каза винаги след храна богата на мазнини и след 3 месеца беше 50 . Сега го пия по 3 наа ден . Изписа ми и Б 12 метилираната форма + ф.к-на мета.Плюс още 1 шепа хапченца . Аз си самоисписах myo-inositol и спрях 7-кето Дхеа ,че ми се ошашави щ.жлеза.

# 145
Боби, според мен се довери на Сигридов за повечето неща. Единствено, ако се наложи да имаш терапия за тромбофилиите трябва сама да решиш, защото Сигридов е доста краен в това отношение, а знаеш какво се случи с мен и Йо. Аз самата не знам как бих постъпила при нова Б. Просто не знам кой отгоре ни опази с беба и буквално минахме между капките.
Скрит текст:
Не знам защо обаче така те подведоха с изследванията. Беше хубаво Сигридов да те насочи и напише на едно листче какво да изследваш. Отделно щеше да си те прати при доцента за неговата част от изследванията. Разбирам, че не е бил особено подходящ момент тогава и едва ли е имало как да слушаш и възприемаш.
Обаче каквото и да са си говорили двамата с док няма как да помнят и двамата в детайли нещата. Затова те съветвам да си минеш прегледа при док, за да прецени как се възстановяваш физически. Мини след това през доцента. Като му разкажеш цялата история той ще прецени какво да ти назначи като изследвания. Изчакай ги да станат готови и след това мини една консултация при Сигридов да огледа резултатите и да прецени какво още може да ти назначи. Просто недей разчита, че те ще ти организират всичко. И двамата са страшно заети и не може да помнят всичко. Нека всеки си върши неговата част от работата.

# 146
Да, кофти се получи, но наистина момента беше тежък за мен и честно казано почти не помня Сигридов какво ми е говорил. Добре, че ММ помни някои неща. Той доц. Русев си знае работата, няма да съм му първата с аборт, така че ще разчитам на неговото мнение. Пък ако трябва после ще допълвам с други изследвания. Само да питам като излязат после изследванията май сте споменавали, че доцента ги изпраща по имейл. Ходи ли се на втора консултация после да се обсъдят и да се назначи терапия? Някак по имейла имам чувството, че няма да разбера нищо.

# 147
Праща ги по мейл. Обикновено трябва да го подсещаш. Може да ги коментирате по телефон или да отидеш отново на консултация. Но то няма кой знае какво за разбиране. Или ще имаш вливки или няма да имаш. В първия случай схемата е ясна и ще ти я напише. Ако имаш мутации от тромбофилиите ще ти напише каква терапия ще имаш. Само АП или и НМХ и дали всеки ден или през ден. Няма много варианти и честно казано няма кой знае какво да обсъждате, но за свое спокойствие може да говориш пак с него. Но от него като цяло не очаквай кой знае какви изследвания. По-важен ти е Сигридов. Просто събери всички резултати заедно с този от генетичния тест и той ще прецени дали има нужда да се задълбава в нови изследвания. Може да излезне /и дано/ някаква генетична аномалия, която е просто малшанс и да няма такава нужда от дълбаене. В масовия случай А са в следствие именно на това.

# 148
  • От Луната
+1 за вирусните инфекции. Мислех да ги пускам преди ин витрото, но парите бяха на кантар и не ги пуснах. После ММ остана без работа за 4м и съвсем втасахме нещата. Ако ги бях пуснала тогава, сега можеше да не бера чак такива притеснения.
За Б12, според мен го пусни, ако имаш дефицит да се коригира пред Б, понеже много бързо пада гадината. Желязото и Б12 ми бяха все на ръба ... а бях на макс инжекции б12. Ако бебето е момче изсмуква всичко.

# 149
На мен Сигридов ми назначи изследванията преди да ми излезе резултата от генетичния тест, защото бях в такова състояние, че ако не бях разбрала причината, нямаше да мога да продължа. Варианта да не задълбавам, не беше допустим за мен, към онзи момент...
И все още има нещо което ме тревожи
Скрит текст:
възможно ли е в 7гс и 6 дни всичко да е наред, бебето май отговаряше на 7 гс и 4 дни с пулс 160-180 не помня, и две седмици по-късно пулс спрял и бебе с размери от преди две седмици? После шест дни съм без терапия и нито имах кървене, нито болки....

Общи условия

Активация на акаунт