ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 601
  • 658
  •   1
Отговори
# 480
здравейте
аз също преминах през ада на извънматочната бременност -на 09 август 2007 беше последният ми цикъл-на следващия месец вече имаше 2 чертички на теста-бях много щастлива и се похвалих на всички-защо ли-започна слабо кървене-ходих на доктор-казаха ми че е още рано да се види нещо и ми изписаха дуфастон-пих го 1 месец-кървенето не спря-накрая получих кръвоизлив и направих спонтанен аборт-вкъщи-занесох това което изпадна в болницата-лежах там една седмица-казаха че било спонтанен аборт правиха изследване на чеха ги-намалявало -до тук добре-ама кървенето продължи и не спря-на 10л11 направиха наново кюртаж-пак не спря-на 20-11 колабирах на работа и по спешност в пирогов-оказа се че имало още един плод ама извънматочно-тръбата беше пукната и имах кръвоизлив в стомах-оперираха ме и махнаха дясната тръба-сега се чуствам добре вече-операцията зарастна-да си кажа честно някак си това мина през мене-нищо сякаш не чуствах-се едно че се е случило на друг човек-чак сега след 3 месеца плаках за пръв път-та това са били близнаци-имам мания направо да си имам бебе-незнам колоко да чакам-доктора каза 6 месеца но това ми се струва безкрайно дълго.........

# 481
Снежана,хубаво е даиз4акаш 6 м за да може организмати да се възтонови след операцията но преди да запо4неш с опитите за бебе направи си цветна снимка зада видиш дали другата тръба е наред.И аз като теб сам оперирана и шесте м ми се сториха цяла ве4ност,във вторник си правих ЦС ивси4ко е newsm10 доктора каза да не 4акам а да запо4вам с опитите но все още кървя малко .  Надявам се скоро да се похваля с EFP желая същото и  на теб  Praynig

# 482
От няколко дена съм със страхотни пъпки по челото като обрив излизат и гнойни такива- дали няма връзка с прекъсването на бременноста, макар и кратка, но все пак променя нивата на хормоните. Сега като преразгледах забелязах, 4е предният път след операцията съм писала 4е пък съм се опъпчила. някой знае ли нещо по въпроса? И още нещо си мисля, чакам да ми дойде нормален цикъл и ще правя хормонални изсл. за документите за инвитро по ЗК- дали ще са наред пак изхождайки 4е съвсем скоро съм била бременна извънматочно?!

# 483
  • Стара Загора
Dendy,аз също съм оперирана преди 2 месеца от извънматочна.Януари изобщо не ми дойде МЦ и се оказа,че не съм имала овулация и ми откри овулаторна киста,което според док е нормално.Наричало се "синдром на самотния яйчник".Сега ми дойде и чакам да се пукне тази гадна киста.Съвсем нормално е според мен да има някакви хормонални нарушения след операция и минава известно време докато всичко си  влезне в норма.

# 484
Денди, не знам дали е нормално, но като се има предвид хормоните какво правят в организма ти в момента - нищо чудно. Аз преживях преди повече от 6 месеца извънматочната, а от 1 месец насам имам страхотно опъпчване и по лицето и по тялото. Да не говорим за това, че не мога да си възвърна предишните килограми, все още съм с 10кг.отгоре и не мърдам наникъде. Направо ми се плаче. Утре съм при доктора да се разберем кога ще почна вторият опит. Искрено се надявам за рожденния ми ден да имам положителна новина...

# 485
миличка, не знам за пъпките, аз нямах, дори напротив. При мен цикъла дойде нормално 38 дена след операцията от извънматочна и тогава се опъпчих малко. Продължи 8 дена, обилен и много болезнен, със странния тъмен цвят и със съсиреци. Докторите казаха, че след още един МЦ ще се нормализира, но ние вече започнахме с опитите  Blush  Не ми се чака още месец
Относно пъпките, на мен лично веднага след операцията кожата ми се поизчисти, бях няколко седмици с бебешка кожа. Може би това е пак заради пустите хормони, но в обратния вариант.
За ин витрото мисля, че няма да е проблем, че извънматочната е била скоро. Имаш достатъчно изследвания и показатели, за да те одобрят. Стискам палци  Hug

# 486
На мен ми се провали прегледа днес и се отложи за петък... Cry

# 487
И още нещо си мисля, чакам да ми дойде нормален цикъл и ще правя хормонални изсл. за документите за инвитро по ЗК- дали ще са наред пак изхождайки 4е съвсем скоро съм била бременна извънматочно?!
Не се притеснявай за изследванията. Моите ги правих 2 седмици след операцията и имах същите опасения като теб , но хормоните бяха в границите. А дори и да не са , мисля че никой не ги гледа толкова обстойно , важното е да ги имаш приложени към документите за касата , а дали някой ще ги погледне е друг въпрос . Wink Успех ти пожелавам

# 488
Здравейте,момичета! Искам да ви питам смятате ли, че след извънматочна бременност е достатъчно да проверя другата си тръба само с хидротубация? Мисля, премислям и се чудя дали няма да сбъркаме ако започнем опитите без да съм направила и други изследвания- например цветна снимка. Резултатите от хидротубацията ми са добри, поне така ме увери лекарката , която ми я прави. Страхувам се да не подходя грешно и отново да ми се случи това с извънматочната бременост и да остана и без дясна тръба Sad Кажете какво мислите ....

# 489
dhharma, според мен е по добре да си направиш ЦС така можеш да бъдеш сигурна 4е дясната ти тръба е наред и спокойно да запо4ваш с опитите за беб4е .Аз си правих ЦС преди седмица и дясната тръба е наред лявата ми беше отстранена при операция от извънмато4на .Доктора каза да запо4ваме с опитите надявам се скоро да забременея желая същото и на теб и вси4ки моми4ета с подобни проблеми Joy

# 490
ами и на мен ми отстраниха лявата тръба преди два месеца, но вече почнахме с опитите. Не съм правила хидротубация, нито цветна снимка, колкото и пъти да поисках, лекарите все ми отказваха и ме уверяваха, че всичко с дясната тръба е наред и изобщо нямало смисъл да се правят тези изследвания сега, а може би, ако евентуално не стане бебето до 6 месеца, та тогава. Единственото, което не направих по техните съвети е да изчакам с опитите 3 месеца и 3 цикъла -  Изчаках само един месец и цикъл.

# 491
  • Варна
Dhharma, ако не се чувстваш спокойна, направи и ЦС.

CatWoman, доста смело от твоя страна!

# 492
Момичета, благодаря ви за съветите . Сигурно ще направя и цветна снимка, за да съм по-спокойна .
Catwoman, наистина много смело от твоя страна!Интересно, защо лекарите така са ти казали ,че няма нужда да се провери и другата тръба?!
Надявам се всички скоро да се похвалим с безпроблемно забременяване  Praynig

# 493
Какво да кажа, освен че и мен не ме задължават да правя цветна снимка. С опитите и предишният път и сега запо4нахме веднага, пък Божа работа. Аз си имах 2 проходими тръби установено с лапароскопия, когата направих извънматочната, и никой не може да ми отговори защо така стана и все си мисля, че каквото и да установя с тази светана снимка от тук нататък , няма да промени много положението. Искам да кажа, извънматочна не винаги се получава при запушени тръби, даже логично според мен ако тръбата е запушена не би се получило въобще досег сперма и яйцеклетка. Както казва моя позната лекар в медицинита 2+2 не е 4.

# 494
През Април 2006, след едноседмична драма от деня, в който видях  EFP , се оказа , че всъщност губя бебето, и съмненията за извънматочна бременност бяха разсеяни след като  Др-а не намери плод, а само празен сак.
Само преди седмица, на 30 Януари, 4 седмици след като отново видях  EFP , се оказа, 4е съм бременна, извънматочно,но не точно в тръбата, а на изхода на тръбата(в ляво) и началото на матката. Тук го нарекоха cornual pregnancy.
Бебето беше спряло да се развива, нямаше пулс, и отговаряше на 6г.с вместо на 10. Лекарката ми подскочи, да ми записва час за операция.. Аз и мъжа ми, бяхме шокирани, от двойно лошата новина. Не го пожелавам на никой!
В крайна сметка, аз се заинатих и поисках да ми се удари метотрексат, и ако няма ефект от това, тогава щях да се подложа на операция! Лекарката се съгласи, тъй като плода беше малък и въпреки опасността от спукване на тръбата, в моя случай, това беше много малко вероятно.
След метотрексат-а, продължаваме с изследванията, първия ми ЧХГ резултат беше 10,000, втория 7,000 , третия беше 5,000 и нещо, от вчерашния тест, още нямам резултат, но днес имам час при лекарката ми и от тук ще се разбере какво ще става..
Не знам как да опиша ужаса, страданието и кошмара през, който преминавам, тези от вас, които са го преживели, знаят точно какво е чувството.. След няколкодневен плач в леглото, като, че ли се наплаках и сега само се моля да ми се размине операцията.. и да успея да премина през този кошмарен период само със загубата на бебето.. която никак не е малка! smile3518

Общи условия

Активация на акаунт