ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 601
  • 658
  •   1
Отговори
# 510
Момичета пак съм аз с нов въпрос.Според вас нормално ли е (защото за докторите всичко е нормално)над операцията да излиза някакво топче,случвало ли се е на някой и също така вече 5 ден да поддържа постоянно температура 37.5

# 511
  • Варна
Момичета пак съм аз с нов въпрос.Според вас нормално ли е (защото за докторите всичко е нормално)над операцията да излиза някакво топче,случвало ли се е на някой и също така вече 5 ден да поддържа постоянно температура 37.5
Да, аз имах такова. От шевовете е. Ако иска да се разнесе по-бързо, може да си слага компреси с риванол и спирт 1:1. Но и така ще се разнесе. Споко  Peace
Температурата също е нормална. Ако вдигне над 38, тогава да потърси лекар.

# 512
Да,аз също имах температура 5-6 дни след операцията. Не ми даваха антибиотици ,сама се нормализира.

# 513
Много благодаря на всички за бързите отговори.

# 514
Аз също имах температура няколко дни, караха ме да пия много вода, поне по 1.5 - 2 литра на ден, за да не се покачи още повече , не са ми давали никакви лекарства за понижаването й  . Това за пипалата мен също много ме заинтригува, за първи път чувам подобно нещо. Ще се поровя из нета да видя дали ще разбера нещо,макар че си мислех, че вече знам всичко за извънматочната бременност .
Dendy, успех с изследванията и документите, стискам палци Hug

# 515
Ох момичета ще се побъркам вече.... направих хормоналните за ЗК - инвитро и какво: Пролактина е 677.86 при реф 90-523, незнам какво да правя, дали има нещо с общо с извънматочната предният месец? дали трябва да пия лекарства, ве4е наистина незнам какво да правя, то не бе едно нещо......

# 516
Dendy, много съжалявам за тези резултати , всъщност не съм запозната със хормоналните изследвания и нормите , в които трябва да е всеки хормон, мога само да ти дам моралната си подкрепа! Ти консултира ли се с твоя лекар, какво мисли той за тези резултати?Важното е да не се притесняваш от сега и да го мислиш и премисляш......Стискам палци и пиши какво става  Hug

# 517
здравейте,за жалост и аз се включвам.Сестра ми ви пита някои работи преди няколко дни.Преди 7дни ми направиха коремна операция-извънматочна бременност.Вчера ме изписаха и сега се опитвам да дойда на себеси.Като се опита доктора да ми махне конеца се запъна от едната страна и му клъцна само крайчетете,каза це ще ме заболи и затова остави конеца вътре каза че той ще си изгние и нямя проблем.Аз обаче се притеснявам,знаете ли нещо по въпроса?Искам да ви питам и още нещо но ми е малко неудобно.Извинявям се за въпроса но вие имахте ли проблем с ходенето по голяма нужда след операцията?Благодаря.

# 518
Elsinor, здравей!
За конците нямам представа наистина, има такива ,които се разграждат в тялото ,но дали при теб са използвали подобни?
Колкото до ходенето до тоалетна по голяма нужда - спомням си ,че имах проблеми известно време , но постепенно всичко се нормализира. Въобще след операцията какво ли не ме болеше,какво ли не ми придърпваше и аз много се шашках .Сега вече знам, че след коремна операция е съесем нормално да те боли от време на време , да усещаш сърбеж и дърпане в областта на разреза и т.н , затова те съветвам да не се вманиачаваш като мен над всеки симптом и да си задаваш въпроса"това дали е нормално"..Мисля, че така ще преживееш станалото по-лесно! Hug

# 519
След като е отварян корема е напълно нормално да има проблем с ходенето по голяма нужда, да има болки, придърпвания и т.н. Всичко е нормално, което преди не е било нормално. Така казват докторите... Hug Не се шашкайте! Всичко ще се оправи!  bouquet

# 520
Здравейте,
благодаря за отговорите. Днес стават 7 дни след операцията ми, и се 4увствам много по-добре кръвоте4ението най-после спря..... явно както и с вси4ки други болки, просто трябва време........
Във връзка с ходенето до тоалет, аз също бях със супер подут стомах първите 2-3 дни, но  "4удо" на 4етвъртия ходих до тоалет и вси4ко си е по4ти като по старому сега ......
Аз оба4е имам друг въпрос към вас моми4ета : как се решихте да пробвате отново да забременеете, при положение 4е .......... както е в моя слу4ай, имам ве4е само една тръба, ами ако пак забременея извънмато4на и ако си загубя и втората си тръба, какви ще са ми переспективите за ИН ВИТРО.  newsm78

# 521
  • Добрич
lilly78, радвам се, че вече се чувстваш по- добре.
Относно въпроса ти за как съм се решила.... аз лично вътрешно се бях настроила, че всичко е наред с лявата ми тръба (единствената ми) и някакси си бях наложила да не се страхувам. Може би и времето тогава оказва влияние- това бреше преди повече от 10 години, нямаше интернет, нямах възможност за повече информация... лекарката ми каза, че вероятността при мен за повторна извънматочна е почти нулева и аз просто й се доверих. И така след подновяване на опитити за забременяване (след 6 месечна пауза) забременях на 3-тия опит. Страховете ми се върнаха тогава изведнъж с положителния тест. Да не говорим, че тогава в началото нищо и не се видя на видеозона. Трябваше да чакам още 10 мъчителни дни (кой да ми каже тогава, че имало и кръвни тестове.. и вагинални ехографи.. друго време беше просто..)
Резултатът е ясен, както се вижда от подписа ми. С дъщеря ми имах една не много лека бременност, с постоянни контракции. Признавам си, че през цялата бременност бях притеснена, изплашена и страхуваща се от всичко, вглъбена в признаците на тялото ми.. изобщо абсолютна паника.. така до раждането.

Относно раждането на сина ми, след 6 години,... бях забравила за всички страхове. Забременях изненадващо бързо с него, теста ми отчете на 5-ти ден закъснение, още същата вечер лекарката ми видя плодното сакче където му е мястото. Бременността ми беше коренно различна- без грам уплаха, без контракции в началото, изобщо много хубава бременност.

Та това е накратко при мен. Аз може би действах като "кон с капаци", но е факт, че при мен това подейства. Много позитивно ми влияеха и най- близките ми хора- като се започне от съпруга ми, както и моите, и неговите родители. А също и няколко приятелски семейства около нас, с които бяхме много близки. Зареждаха ме с оптимизъм постоянно. Simple Smile

Колкото до теб, лили, довери се на лекаря си, направи каквито изследвания е нужно и се опитай да мислиш позитивно. Има време, сега ти е съвсем "прясна" раната- дай си малко време да си починеш от това преживяване!   bouquet
Желая ти успех, както и на всички момичета в тази тема, разбира се!!!  Praynig

# 522
  • София
Здравейте,аз също за съжеление се включвам в темата.Хубаво е да можеш да споделиш с някой,който знае за какво говориш,но е лошо,че ни се случват такива неща.15ти ден след лапароскопия/извънматочна бременност/.Гадно ми е-1ва бременност след доста дълго чакане,изревах си очите,но....имало е да става и е станало.Аз също на 2рия ден след операцията прокървих/казаха ми че матката се прочиства и че 1вия нормален цикъл ще е след 30 дни/След него да отида на преглед и след това почваме веднага нови опити изобщо не смятам да се мотая,макар че казаха че винаги има опасност от нова извънматочна.Какво казаха вашите лекари?Чета различни мнения:трябва веднага да се правят нови опити;трябва да се изчака 3-6месеца.

# 523
Здравей, Chares! Съжалявам, че се включваш в точно тази тема, но както казваш - трябвало е да става...Хубавото е . че са ти направили лапароскопия и са запазили тръбата  . Относно пазенето след извънматочна - мненията са противоречиви. На мен лекарят , който ме оперира , ми каза да се пазим няколко месеца , но и да не отлагаме бебеправенето  прекалено дълго, защото също не било хубаво...Не знам, каквото е писано, това ще става , а от нас се иска малко смелост:)Успех

# 524
chares, съчувствам ти, все едно аз съм писала постинга ти..... Hug От къде си? Отъносно опитите, ние въобще не сме се пазили, по4нахме на 10-ти ден от лапарото и забременях на 6-ти месец пак извънматочно, но слава Богу тоя път бременността се резорбира от само себе си. Виж важното е да не те  е страх и да не се тревожиш ина4е другото е Божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт