ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 600
  • 658
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Твоите тръби малко като моите  Laughing. Дай си почивка, помага! Пожелавам ти късмет без почивен ден  Peace.

# 556
Мила Галионди, аз също загубих повече от 2 литра кръв миналата година. Лекарите ме вдигнаха да ходя още сутринта на следващият ден след операцията. За повишаване на хемоглобина ми изписаха Ферофолгама по 1 таблетка 2 пъти дневно. Добре действа и сок от червено цвекло, смесен със сок от моркови. Аз пиех по около 3 водни чаши дневно от тази смес. Не е много гадно даже се привиква към него. Трябва да ядеш черен дроб и повечко червено месо. Хубаво е вечер да пиеш по 1 чаша хубаво червено вино - това е по препоръка на докторите. На мен ми даваха още в болницата... В общи линии всички червени плодове и зеленчуци са подходящи. И повечко почивка, не се напрягай, не вдигай тежко и си мисли само за хубави неща. Аз през периода на възстановяване вкъщи започнах да бродирам гоблени, за да не мисля какво съм преживяла и какво е можело да се случи...
Радвай се, че си жива, ще се възстановиш бързо! Пожелавам ти го от все сърце!!!   bouquet
П.П. Не си спомням, но на мен не ми даваха да ям единствено ябълки...

# 557
Мили момичета, благодаря ви за бързите и съчувствени отговори. Аз днес се почувствах по-добре, за първи път от операцията  (която беше в четвъртък сутринта) Все така се замайвам като постоя права, но стоя изправена и не се се чувствам сякаш ще се строполя всеки момент.
svetli не ме отвориха, предполагам, защото поначало плана беше да се влезе през сервикса, вагинално, и да се изсмуче плодния сак с вакуум, лекарката ми обясни, че не са видели нищо, когато са влезнали оттам и са преминали към план Б, който беше лапарскопия. Лекарите искаха да е възможно най-леката процедура, да запазят тръбата, също и  да мога да се възстановя по-бързо след това и тн. Двама лекари се занимаваха с мен през цялото време, което е успокояващо. (доколкото може да бъде)
Ally_McBundy, dessy_g и ПуканкаZ благодаря ви за подкрепата, днес най-после казах и на майка ми, която е в БГ и не исках да я безпокоя преди операцията, милата, сърди ми се, че не съм и казала, а аз изках да и спестя безпокойството и ужаса, да ме мисли и да се чувства безпомощна, защото дори не може да ме види..
Пия желязо на хапчета, позавърна ми се апетита като че ли и от днес почнах лимони с мед, пресен спанак, записах си и вашите съвети и ще пробвам от всичко  Simple Smile
Още веднъж, благодаря ви и до скоро, прегръщам ви всички  Hug

# 558
galiondi30 дръж се мила, кураж и дано скоро пак си на бойното поле. Щом са ти правили лапароскопия, значи ще се възстановиш наистина много скоро. Сега си почивай и хапвай пове4ко, както и не забравяй витаминките  Hug 2 литра кръв е наистина солидно количество, при мен имаше 5мл  Embarassed но не мога да си представя какво би било да загубя 2л, с моите 45кг......

# 559
galiondi30 , да се включа и аз,  имаш и моята подкрепа  Hug Момичетата са ти дали много хубави съвети относно храненето и позитивното мислене. Истината е ,че си трябва време да се възстановиш както фисически, така и психически. Аз изгубих 1,5 л кръв , така че знам как се чувстваш . Имах същото чувство , че не мога да си стоя на краката, виеше ми се свят и всякакви други екстри . Пиех хапчета желязо, ядох силна храна и си възстанових нормалните стойности на желязото и хемоглобина може би за около месец- два, но предполагам че при всеки е различно:) Горе главата и се радвай  , че вече си добре Hug

# 560
qaliondi30 съчувствам ти искрено за това което ти се е случило.Всеки който е минал през това знае как се чувстваш.Дано се възстановиш физически бързичко,но според мен е много важно и психически,да не позволяваш да падаш духом.Давам ти го този съвет,но аз самата усещам че изпадам в някаква дупка и се опитвам да го предотвратя.В момента имам чувството че няма да посмея скоро да правя нови опити за бебче.Но като ''слушам''другите момичета колко са силни ми вдъхват кураж.Дано и на теб подействат така.Успех на прегледа дано всичко е ок.

# 561
Сега да ви кажа какво се случи на моя преглед.Понеже на изписването ми от болницата моят док го нямяше,аз исках да подраня с прегледа и отидох 2 седмици след операцията,за да ми обясни някои работи.Но се паникьосах и забравих доста от нещата които щях да питам smile3511Каза ми че никакви изследвания не трябва да правя сега Shocked а от вас знам че сте правили.Минаха почти 3 седмици от операцията.За никакви гъби или хламидии нищоо.Каза ми само да си почивам и да си мажа раната с крема за тяло който си ползвам(тя раната ми още не е съвсем заздравяла има още коричка,май доста бавно ми заздравява)Каза да отида пак след месец и тогава ще ми назначи някакви процедури физиотерапия и нещо друго.И другото което ме шокира-ще мога да правя опити за бебче чак след 6 месеца ,трябвало почивка.Има ли значение за тези неща каква е била операцията зещото моята беше коремна.Той всъщност ми погледна раната -каза добре е,гледа ме с коремния видеозон и каза-няма нищо в матката и това беше.Малко съм обезпокоена.Сега какво да си стоя и да си трая?А искам да му се доверя защото все пак той ми е правил операцията и се предполага че той най-добре знае.Кажете какво мислите.

# 562
Здрасти, Elsinor! Моята операция беше също коремна, също не ми назначиха никакви изследвания след това, а ходих само на преглед при лекаря ,който ме оперира, гледа ме на видеозон и ми каза да чакаме 6 месеца и след това да започнем с опитите.Междувремнно ходех през месец- два на преглед при него и така до 6-тия месец след операцията . Както виждаш почти всичко съвпада с твоя случай и препоръките на твоя лекар, така че  мисля , че можеш да му се довериш.Знам , че на някои от момичетата тук са им казали да започват веднага с опитите , не знам защо е това разминаване ,но може би ако техните операции са били с лапароскопия и са минали по-леко, няма махната тръба и т.н реално няма пречка да започнат почти веднага отново опити.Дано съм ти била полезна  Hug И не се притеснявай толкова много!

# 563
На мен ми казаха,че мога да започна веднага с опитите,но резултата беше плачевен.
След 3 месеца отново бях с извънматочна бременност, но в другата тръба. Мисля,че наистина най-разумно е да се изчака 6 месеца.

# 564
  • Добрич
Elsinor, моята извънматочна навремето беше разрешена с коремна операция, все пак преди 10 години лапароскопията едва навлизаше. На мен също ми бяха препоръчали да изчакам 6 месеца, дори ми изписаха противозачатъчни хапчета за 3-4 месеца, с цел "почивка" на яйчниците. Ходих на физиотерапия може би на 3-тия или 4-тия месец, но не си спомням какви бяха процедурите.
Аз всъщност забременях с дъщеря си точно 9 месеца след операцията.
Така че ако имаш някакви съмнения как ти протича възстановителния период, потърси още едно лекарско мнение. Peace

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 13:41 от anuschka

# 565
здравейте,за жалост и аз се включвам.Сестра ми ви пита някои работи преди няколко дни.Преди 7дни ми направиха коремна операция-извънматочна бременност.Вчера ме изписаха и сега се опитвам да дойда на себеси.Като се опита доктора да ми махне конеца се запъна от едната страна и му клъцна само крайчетете,каза це ще ме заболи и затова остави конеца вътре каза че той ще си изгние и нямя проблем.Аз обаче се притеснявам,знаете ли нещо по въпроса?Искам да ви питам и още нещо но ми е малко неудобно.Извинявям се за въпроса но вие имахте ли проблем с ходенето по голяма нужда след операцията?Благодаря.

# 566
Здравейте, чета вашите публикации от дълго време и се реших да споделя и аз. На 16.06.2007 г. ме оперираха /извънматочна/ плодът е бил заседнал в тръбата.Операцията беше лапароскопска но не можаха да спасят тръбата.След един месец отидох на контролен преглед казаха че всичко е наред ,но аз се страхувам правим опити, но нищо всеки месец плач.Сега съм решила да се подложа на цветна снимка.ано имате някои друг отговор споделете

# 567
Здравейте, чета вашите публикации от дълго време и се реших да споделя и аз. На 16.06.2007 г. ме оперираха /извънматочна/ плодът е бил заседнал в тръбата.Операцията беше лапароскопска но не можаха да спасят тръбата.След един месец отидох на контролен преглед казаха че всичко е наред ,но аз се страхувам правим опити, но нищо всеки месец плач.Сега съм решила да се подложа на цветна снимка.ано имате някои друг отговор споделете
Скъпа Ивона, не плачи, организмът си знае работата, ще стане бебчо,само трябва да се успокоиш !!!  bouquet

# 568
Ивона, колко време мина докато забремеенееш?

# 569
Знам, че при всеки е различно, в моя случай лекарката ми поиска да направим цветна снимка след 3 месеца ( операцията ми /лапарскопия/ беше едва миналата седмица, на 21.2 ) Вследствие на разреза, който са направили в средата на матката, за да изкарат плодния сак, абсолютно НЕ на бебеправенето, поне 3 месеца, а после след снимката ще ни кажат как стоят нещата и дали да започваме с опитите. Целта е да заздравее всичко, за да няма пръсване на матката вследствие на бременност. Поне така ми беше обяснено. Тръбите ми изглеждат проходими, запазена беше тръбата , до която се развиваше бремеността, но поради огромната загуба на кръв по време на операцията, лекарите са нямали време да огледат по-добре. В понеделник съм на първия си преглед след операцията и се надявам на добри новини.. Съжалявам, че не мога да почна с бебеправенето "на момента" , но е време да помисля и за себе си, да се успокоя и да поема дълбоко въздух. Както казва майка ми " спокойствие и силна храна" е това от, което всички имаме нужда  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт