ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 599
  • 658
  •   1
Отговори
# 570
Най-важното е да се възстановиш не само физически, но и психически!!!!! Ще се справиш! Не се притеснявай! На мен поради голямата загуба на кръв по време на лапароскопията миналата година ми изписаха за пия Имунобор по 1 таблетка дневно. Определено добре ми се отразява. 1 час след като изпия хапчето и започвам да се чувствам доста по-бодра и жизнена.   bouquet

# 571
здравей Lali все още няма бебе незнам по каква причина.Преди две години ми откриха хламиди, пих доксициклин и много други лекарства и се излекувах, но като си направих миналата години изследване се оказа, че  имам антитела.Докторите казват, че се получава при всички който са боледували но незнам на какво да вярвам. Всички други изследания са ми добри. Незнам дали сега като през март ще си правя цветна снимка дали да не направя и повторни изследвания на хормоните въпреки, че миналата година бяха добри. Но преди извънматочната бременност ходих на цветна снимка и на четвъртия ден след това забременях, за съжеление не  за дълго. 

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 16:28 от IV0NA

# 572
Здравейте, чета вашите публикации от дълго време и се реших да споделя и аз. На 16.06.2007 г. ме оперираха /извънматочна/ плодът е бил заседнал в тръбата.Операцията беше лапароскопска но не можаха да спасят тръбата.След един месец отидох на контролен преглед казаха че всичко е наред ,но аз се страхувам правим опити, но нищо всеки месец плач.Сега съм решила да се подложа на цветна снимка.ано имате някои друг отговор споделете
Скъпа Ивона, не плачи, организмът си знае работата, ще стане бебчо,само трябва да се успокоиш !!!  bouquet
Знам но немога чаках две години да забременея и се случи това всеки месец го мисля

# 573
  • Добрич
Здравейте, чета вашите публикации от дълго време и се реших да споделя и аз. На 16.06.2007 г. ме оперираха /извънматочна/ плодът е бил заседнал в тръбата.Операцията беше лапароскопска но не можаха да спасят тръбата.След един месец отидох на контролен преглед казаха че всичко е наред ,но аз се страхувам правим опити, но нищо всеки месец плач.Сега съм решила да се подложа на цветна снимка.ано имате някои друг отговор споделете
Скъпа Ивона, не плачи, организмът си знае работата, ще стане бебчо,само трябва да се успокоиш !!!  bouquet
Знам но немога чаках две години да забременея и се случи това всеки месец го мисля

Колкото и странно да звучи, самият факт, че си забременяла (макар и извънматочно), е добър признак. Просто имай вяра, не унивай и се опитай да не мислиш непрекъснато само за това.  bouquet

# 574

Колкото и странно да звучи, самият факт, че си забременяла (макар и извънматочно), е добър признак. Просто имай вяра, не унивай и се опитай да не мислиш непрекъснато само за това.  bouquet
Здравей Дороти, мислиш ли че след всичко това и само с една тръба има начин да забременея или да се ориентирам към ин витро

# 575
Мила Ивона, мисля че имаш реален шанс да забременееш по естествен път. Просто не се притеснявай и недей да мислиш само за това и ще стане!  bouquet

# 576
Ивона, мисля, че имаш реален шанс да забременеш по естествен път. Ако при цветната снимка двете тръби са били проходими, няма нужда сега да правиш. Излишно облъчване.

# 577
  • Добрич
Ivona, аз преживях извънматочна бременност преди 10 години. Премахнаха ми дясната тръба.
Както се вижда от подписа ми, с лявата тръба забременях 2 пъти след това, по естествен начин. Така че ... надежда винаги има!   bouquet

# 578
Ivona, аз преживях извънматочна бременност преди 10 години. Премахнаха ми дясната тръба.
Както се вижда от подписа ми, с лявата тръба забременях 2 пъти след това, по естествен начин. Така че ... надежда винаги има!   bouquet
много благодаря за куража който ми давате и се надявам както аз така и всички преживели това в най-скоро време да гушкаме бебчета  като теб, но прави ли някакви изследвания след операцията

# 579
Ивона, мисля, че имаш реален шанс да забременеш по естествен път. Ако при цветната снимка двете тръби са били проходими, няма нужда сега да правиш. Излишно облъчване.
Едната беше малко проходима  но другата,която остана добре, но се претиснявам след лапароскопията да не би да има някакви сраствания незнам, може би и защото като направих първата снимка веднага забременях и затова искам да направя втора дано бебчето да дойде

# 580
Не одобрявам аз това ненужно облъчване. Не си ли мислиш, че например може да е излязла увредена от облъчването яйцеклетка и затова да се е загнездил зародишът в тръбата?

# 581
Не одобрявам аз това ненужно облъчване. Не си ли мислиш, че например може да е излязла увредена от облъчването яйцеклетка и затова да се е загнездил зародишът в тръбата?
незнам ,но тази тръба не беше много проходима, чувала съм  от лекари че понякога цветната снимка служи и за профилактика , защото като мине разтвора през тръбата ако има някъде в нея нещо малко го премахва.По време на лапароскопията са ми прочиствали другата тръба, но ми казаха че колкото и добре да е почиствана като зараства раната може да е останало кръв в тръбата и поради това е добре да се направи цветна снимка

# 582
Направи хидротубация, ще канализира тръбата и няма да има вредни влияния.

# 583
Направи хидротубация, ще канализира тръбата и няма да има вредни влияния.

Peace

# 584
Ивона, и аз ти предлагам да си направиш хидротубация. Аз когато исках да си правя цветна снимка, моята лекарка ми каза, че след нея се препоръчва да се изчака поне месец - два преди да се започнат опитите ,именно защото има рентгеново облъчване и то може да увреди по някакъв начин яйцеклетката . След като на теб не ти трябва диагностика, тоест знаеш ,че тръбите ти са отпушени, по-добре направи хидротубация- много по- щадяща процедура , а и също може да "поправи " някои сраствания, ако имаш такива като мине течността през тръбата .
Поради всички тези причини аз избрах да си направя хидротубация, а не цветна снимка .  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт