Токуда Болница София - тема 25

• 99 303
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Поради лекарската небрежност на д-р Илиев прекарах 7 дни след нормално раждане в Токуда и мога да споделя доста впечатления за отделението по високорискова бременност и неонатология. Ако някой се интересува от подробната ми история, в тази тема е описано всичко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378320.15
А сега по същество за родилното. Избрах го като повечето от вас, заради неонатологията и японската прецизност. Да, ама не. От японците е останало само интериорът. Повечето добри специалисти са се преместили заради рокадите и продажбата. В крайна сметка, от неонатолозите гуруто Масларска е единствената, която държи нивото на болницата. Да говорим в примери - изписаха дъщеричката на съседката ми по легло с анатомични гащи за несъществуваща луксация, които непременно трябваше да си закупи от тяхната аптека. После й дадоха чужда епикриза. На мен също се опитаха да ми дадат чужда епикриза, добре че погледнах. Акушерките, с много малки изключения са мързеливи, немърливи и недисциплинирани. Отново пример - заради това, че си клюкарстваха и не послушаха инструкциите на лекаря, получих усложнения. Изхвърлиха ми плацентата набързо, без да я огледа доктора, което си е другата им сериозна грешка. Две нощи подред, докато страдах поради травмиран пикочен мехур, не само че дежурен лекар не дойде, а прати акушерки, но и те не ми обърнаха адекватно внимание на оплакванията. Цитирам: "Стига си се вглеждала в тялото си". Докато раждах не само нито една от тях не ме е окуражавала, но и се държаха доста грубо, караха ми се: "Не напъваш, както трябва!" "Аре, напъвай, бе момиче!" "Ти запек не си ли имала???", тук дори малко ми става смешно, тогава не ми беше. Сега някоя опитна родилка, ще каже, че навсякъде е така и това е нормално. Ми да, ама аз уж си плащам и избирам тази болница, точно защото не ме кефи тази практика, а искам човешко отношение. Говорейки си с няколкото майки, с които родихме по едно и също време там, разбрах че и с тях са се държали ужасно, дори пред мъжа на едната, който е присъствал. Вменявали са на момичето чувство на вина "само ти крещиш така!!!".  Докато горката ражда без упойка, защото е алергична и в процеса на раждене се оказва с тесен таз, те са я упреквали, че вика. Атмосферата там бих определила като махленско сборище. Въпросните акушерки постоянно клюкарстваха и шушукаха за моя случай, който разтресе отделението тогава. Даже едната, която не ме беше виждала на живо ми беше отворила документите и пред мен се изцепи "Чия е грешката в крайна сметка? О, не знам, писна ми да се занимавам с тая тъпня?". Т.е. те си разведряваха ежедневието с чуждите неслуки и се прикриваха един друг. Идваха болни на работа, с маски, няма значение че има новородени. Споделените стаи се чистят само, когато някоя родилка я изпишат и то на две на три. Има само една санитарка на смяна, разбирайте - тотална мизерия, ако се препълни от родилки. Другата ми съседка по легло я изгониха, буквално я изритаха ден по-рано, защото нямало място, имало други родилки. Освен всичко, което преживях ми бяха и объркали болничния и заради тях нямах пари около 40 дена. Сигурно има още неща, които съм забравила да напиша, но в обобщение искам да кажа, че Аджибадем Сити клиник Токуда болница през 2017, няма нищо общо с японската Токуда. Плащате си уж за добро отношение, прецизност и хигиена, а получавате мизерия и махленщина като в държаните болници.

Не знам по каква причина сте написали този пост, но смея да твърдя, че няма и процент истина в него. Родих при доктор Илиев, като преди това изобщо не съм се следила при него. Срещите ни преди раждането бяха точно 3, един вид раждах при него като напълно непозната, но нямам думи да изразя колко съм доволна - от самото раждане, от дните след раждането, в които идваше всеки ден, по няколко пъти да провери как съм, как е бебето и т.н. И изобщо целият ви пост е пълен с лъжи - как не се било чистело, как персонала идвал болен на работа с маски и не знам си какво. Просто аз мисля, че имате някакво лично отношение към някого или искате да направите лоша реклама на самата болница, или конкретно на родилното отделение.

# 271
miamin, трябва да съм доста извратен психопат, за да си изфантазирам кошмарната история на раждането ми в Токуда. Относно обвиненията, че лъжа имам документи и свидетели, които могат да го опровергаят. Но все пак това е бгмамма, а не съд. Аз по същата логика мога да кажа, че Вие правите реклама на Илиев и на болницата. И ми е много интересно как е идвал всеки ден да проверява как сте, при положение, че е затрупан от работа на още 2 места, освен в онази болница. Или сте родила преди години или сте му роднина. Целта ми е само и единствено до информирам от личния си опит за текущото състояние на това лечебно заведение. Ще се радвам да спася някоя заблудена дама, ако не ми вярвате, Ваше право. Така или иначе всеки сам си решава.

# 272
  • Sofia
Поради лекарската небрежност на д-р Илиев прекарах 7 дни след нормално раждане в Токуда и мога да споделя доста впечатления за отделението по високорискова бременност и неонатология. Ако някой се интересува от подробната ми история, в тази тема е описано всичко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378320.15
А сега по същество за родилното. Избрах го като повечето от вас, заради неонатологията и японската прецизност. Да, ама не. От японците е останало само интериорът. Повечето добри специалисти са се преместили заради рокадите и продажбата. В крайна сметка, от неонатолозите гуруто Масларска е единствената, която държи нивото на болницата. Да говорим в примери - изписаха дъщеричката на съседката ми по легло с анатомични гащи за несъществуваща луксация, които непременно трябваше да си закупи от тяхната аптека. После й дадоха чужда епикриза. На мен също се опитаха да ми дадат чужда епикриза, добре че погледнах. Акушерките, с много малки изключения са мързеливи, немърливи и недисциплинирани. Отново пример - заради това, че си клюкарстваха и не послушаха инструкциите на лекаря, получих усложнения. Изхвърлиха ми плацентата набързо, без да я огледа доктора, което си е другата им сериозна грешка. Две нощи подред, докато страдах поради травмиран пикочен мехур, не само че дежурен лекар не дойде, а прати акушерки, но и те не ми обърнаха адекватно внимание на оплакванията. Цитирам: "Стига си се вглеждала в тялото си". Докато раждах не само нито една от тях не ме е окуражавала, но и се държаха доста грубо, караха ми се: "Не напъваш, както трябва!" "Аре, напъвай, бе момиче!" "Ти запек не си ли имала???", тук дори малко ми става смешно, тогава не ми беше. Сега някоя опитна родилка, ще каже, че навсякъде е така и това е нормално. Ми да, ама аз уж си плащам и избирам тази болница, точно защото не ме кефи тази практика, а искам човешко отношение. Говорейки си с няколкото майки, с които родихме по едно и също време там, разбрах че и с тях са се държали ужасно, дори пред мъжа на едната, който е присъствал. Вменявали са на момичето чувство на вина "само ти крещиш така!!!".  Докато горката ражда без упойка, защото е алергична и в процеса на раждене се оказва с тесен таз, те са я упреквали, че вика. Атмосферата там бих определила като махленско сборище. Въпросните акушерки постоянно клюкарстваха и шушукаха за моя случай, който разтресе отделението тогава. Даже едната, която не ме беше виждала на живо ми беше отворила документите и пред мен се изцепи "Чия е грешката в крайна сметка? О, не знам, писна ми да се занимавам с тая тъпня?". Т.е. те си разведряваха ежедневието с чуждите неслуки и се прикриваха един друг. Идваха болни на работа, с маски, няма значение че има новородени. Споделените стаи се чистят само, когато някоя родилка я изпишат и то на две на три. Има само една санитарка на смяна, разбирайте - тотална мизерия, ако се препълни от родилки. Другата ми съседка по легло я изгониха, буквално я изритаха ден по-рано, защото нямало място, имало други родилки. Освен всичко, което преживях ми бяха и объркали болничния и заради тях нямах пари около 40 дена. Сигурно има още неща, които съм забравила да напиша, но в обобщение искам да кажа, че Аджибадем Сити клиник Токуда болница през 2017, няма нищо общо с японската Токуда. Плащате си уж за добро отношение, прецизност и хигиена, а получавате мизерия и махленщина като в държаните болници.

Съжалявам за лошите преживявания,които сте имали и се надявам да сте се възстановили вече. Аз също родих преди месец в Токуда при д-р Илиев. Да, със сигурност е поел повече ангажименти и е твърде претоварен, от което се случва пациентките да усещат тази липса на внимание, но не бих казала,  че не е добър специалист в никой случай. При моето раждане също имаше усложнения - бебчо беше голям и стоеше високо,наложи се да го извадят с вакуум, а аз имах разкъсвания, но все пак смятам,че Илиев действаше адекватно и е направил каквото на момента е сметнал за най-добро за мен и детето ми.  Що се отнася до акушерките,всички бяха изключително мили и внимателни,с едно малко изключение - Марина Капитанска,която ме изражда. Тя наистина беше доста грубовата,но пък като се замисля, когато трябва да напъваш силно и правилно,всяка секунда е важна и от това зависи живота на детето ти, как да те гали с перце и нежно да те моли да напънеш?! Нямам никакви забележки относно хигиената и стаите. Първоначално бях в обща стая, а в последствие - в самостоятелна. Единственият плюс на единичната стая е, че близките ми можеха да кдват при нас. Детето ми получи възможо най-добрите грижи от неонатолозите.
Отново бих родила в Токуда. Но може би бих помислила дали да избера д-р Илиев,защото той наистина е много натоварен, но това в никой случай не го прави непрофесионалист.

# 273
Илиев беше всеки ден е болницата и по време на моя престой. Даже се шегувахме, че спи там. Но съм съгласна, че претупва понякога, това не е човека, при който раждах преди 5 години. Не намирам за нормално прегледите да се състоят по начина, по който ги провеждат в Токуда, така наистина може да се пропусне нещо. На мен лично той ми се е оплаквал, че го търсят постоянно по телефона, ами да не си го дава щом не желае. Аз тръгнах да раждам вечерта в 18 часа, сутринта в 6:00 той беше при мен. Въпреки, че ужасно ме болеше и се мъчех цяла нощ с контракции, разбирам, че не дойде веднага - чакаха го 3 планови операции и моето секцио по спешност на другия ден.

# 274
Gerilin, и при мен искаше да прилага вакуум, но уважи желанието ми и все пак не го употреби, а избута плода с лакти, което наприви добре и за което съм му благодарна. Също епизиотомията, която направи беше "прекрасна и красива" цитирам други гинеколози, които ме гледаха. Нама спор, че е сръчен, но според мен добрият специалист ще предвиди дадена ситуация и ще направи всичко възможно да избегне усложненията. Аз за това се следих при него. Ако и Вие така сте направила, моето лично мнение е, че при големия плод е трябвало да предвиди риска и да направи всичко възможно раждането да протече гладко, било то и секцио.

# 275
  • Sofia
Gerilin, и при мен искаше да прилага вакуум, но уважи желанието ми и все пак не го употреби, а избута плода с лакти, което наприви добре и за което съм му благодарна. Също епизиотомията, която направи беше "прекрасна и красива" цитирам други гинеколози, които ме гледаха. Нама спор, че е сръчен, но според мен добрият специалист ще предвиди дадена ситуация и ще направи всичко възможно да избегне усложненията. Аз за това се следих при него. Ако и Вие така сте направила, моето лично мнение е, че при големия плод е трябвало да предвиди риска и да направи всичко възможно раждането да протече гладко, било то и секцио.

Така е. И ние после коментирахме с мъжа ми, който присъства на раждането, че вероятно трябваше бебчо да се роди секцио, (въпреки пък,че той сам си тръгна нормално.) предвид това, че беше ясно, че е голям за моите размери... Аз нямах право на избор да се ползва или не вакуум, защото започнаха да му губят тоновете и само натискането на корема не помагаше Sad Но не искам да задълбавам. Благодарна съм и на Илиев, и на Господ, и се радвам, че сме живи и здрави! Случват се такива усложнения,затова е важно да сме в ръцете на хора, които могат да се погрижатнза нас Simple Smile

# 276
  • София
Съжалявам за разочарованието, Mama_Souljah! Да сте живи и здрави с бебчето! Относно ходенето на работа на болен персонал - и при мен септември 2016 имаше една подсмърчаща сестра, която беше с маска - изглежда спазваше отлична хигиена - непрекъснато сменяше ръкавици и маски и се чистеше с дезинфектант, но явно не беше в кондиция, да не ви разказвам колко кръв ми изтече, докато ми слага един абокат...

# 277
Здравейте момичета, някой има ли информация за ваксините, които може да сложим на бебето в Токуда - на 2 месец и по-късно, в частност за д-р Масларска  се интересувам- какви слага и какъв е редът, с преглед ли се съчетават, или само за ваксина се записва час, шествалентни ли поставя?

# 278
Ваксините, освен тези, които се поставят в родилното, се слагат от личния педиатър на бебето. Д-р Масларска не записва за личен лекар.

# 279
Така е, имаме личен лекар, но ми се иска да слагам ваксините в Токуда и разбрах, че има такъв вариант, срещу заплащане, разбира се. Затова питам дали някоя мама е информирана по въпроса.

# 280
Не знам за такова нещо, лично аз, а две деца съм родила там. Все пак ваксините се вписват в картона на детето, който до 1 годинка стои при личния лекар...

# 281
Всеки неонатолог прави ваксини в Токуда. Издава се картон, който се попълва и носи всеки път. В него записват коя ваксина кога е поставена и мерки и теглилки на бебето. Подробно в амбулаторния лист изписват и сериен номер и срок на годност на поставената ваксина, с което след това се ходи при ЛЛ на бебето и се вписва в системата. Цената за една ваксина е 12лв. Съчетава се с преглед 53лв. Ако си запишете час при Масларска или Калайджиева с направление, ще платите само ваксинирането.

# 282
Можете да поставите ваксините при избран от вас лекар в Токуда срещу заплащане. Всички ваксини на сина ми са поставяни от д-р Константинова. Винаги съчетаваше прегледа с поставянето на ваксина. Имаше картон с мерки, теглилки и ваксини, а на лл носех амбулаторен лист, в който е записан сериният номер на ваксината.

# 283
  • Sofia
Здравейте момичета, някой има ли информация за ваксините, които може да сложим на бебето в Токуда - на 2 месец и по-късно, в частност за д-р Масларска  се интересувам- какви слага и какъв е редът, с преглед ли се съчетават, или само за ваксина се записва час, шествалентни ли поставя?

Може да си закупите абонаментен пакет за проследяване на дете до навършване на 1 годинка. Може да замести личния лекар - консултации, ваксини. Цената е 1600 лв. Включва около 15 посещения. Най-ценното, според мен, е че по всяко време може да се ходи по спешност (дано не се налага) директно в неонатологията.

# 284
Доста солен пакет Crazy

Общи условия

Активация на акаунт