А сега по същество за родилното. Избрах го като повечето от вас, заради неонатологията и японската прецизност. Да, ама не. От японците е останало само интериорът. Повечето добри специалисти са се преместили заради рокадите и продажбата. В крайна сметка, от неонатолозите гуруто Масларска е единствената, която държи нивото на болницата. Да говорим в примери - изписаха дъщеричката на съседката ми по легло с анатомични гащи за несъществуваща луксация, които непременно трябваше да си закупи от тяхната аптека. После й дадоха чужда епикриза. На мен също се опитаха да ми дадат чужда епикриза, добре че погледнах. Акушерките, с много малки изключения са мързеливи, немърливи и недисциплинирани. Отново пример - заради това, че си клюкарстваха и не послушаха инструкциите на лекаря, получих усложнения. Изхвърлиха ми плацентата набързо, без да я огледа доктора, което си е другата им сериозна грешка. Две нощи подред, докато страдах поради травмиран пикочен мехур, не само че дежурен лекар не дойде, а прати акушерки, но и те не ми обърнаха адекватно внимание на оплакванията. Цитирам: "Стига си се вглеждала в тялото си". Докато раждах не само нито една от тях не ме е окуражавала, но и се държаха доста грубо, караха ми се: "Не напъваш, както трябва!" "Аре, напъвай, бе момиче!" "Ти запек не си ли имала???", тук дори малко ми става смешно, тогава не ми беше. Сега някоя опитна родилка, ще каже, че навсякъде е така и това е нормално. Ми да, ама аз уж си плащам и избирам тази болница, точно защото не ме кефи тази практика, а искам човешко отношение. Говорейки си с няколкото майки, с които родихме по едно и също време там, разбрах че и с тях са се държали ужасно, дори пред мъжа на едната, който е присъствал. Вменявали са на момичето чувство на вина "само ти крещиш така!!!". Докато горката ражда без упойка, защото е алергична и в процеса на раждене се оказва с тесен таз, те са я упреквали, че вика. Атмосферата там бих определила като махленско сборище. Въпросните акушерки постоянно клюкарстваха и шушукаха за моя случай, който разтресе отделението тогава. Даже едната, която не ме беше виждала на живо ми беше отворила документите и пред мен се изцепи "Чия е грешката в крайна сметка? О, не знам, писна ми да се занимавам с тая тъпня?". Т.е. те си разведряваха ежедневието с чуждите неслуки и се прикриваха един друг. Идваха болни на работа, с маски, няма значение че има новородени. Споделените стаи се чистят само, когато някоя родилка я изпишат и то на две на три. Има само една санитарка на смяна, разбирайте - тотална мизерия, ако се препълни от родилки. Другата ми съседка по легло я изгониха, буквално я изритаха ден по-рано, защото нямало място, имало други родилки. Освен всичко, което преживях ми бяха и объркали болничния и заради тях нямах пари около 40 дена. Сигурно има още неща, които съм забравила да напиша, но в обобщение искам да кажа, че Аджибадем Сити клиник Токуда болница през 2017, няма нищо общо с японската Токуда. Плащате си уж за добро отношение, прецизност и хигиена, а получавате мизерия и махленщина като в държаните болници.
Не знам по каква причина сте написали този пост, но смея да твърдя, че няма и процент истина в него. Родих при доктор Илиев, като преди това изобщо не съм се следила при него. Срещите ни преди раждането бяха точно 3, един вид раждах при него като напълно непозната, но нямам думи да изразя колко съм доволна - от самото раждане, от дните след раждането, в които идваше всеки ден, по няколко пъти да провери как съм, как е бебето и т.н. И изобщо целият ви пост е пълен с лъжи - как не се било чистело, как персонала идвал болен на работа с маски и не знам си какво. Просто аз мисля, че имате някакво лично отношение към някого или искате да направите лоша реклама на самата болница, или конкретно на родилното отделение.
Но не искам да задълбавам. Благодарна съм и на Илиев, и на Господ, и се радвам, че сме живи и здрави! Случват се такива усложнения,затова е важно да сме в ръцете на хора, които могат да се погрижатнза нас