Токуда Болница София - тема 25

• 99 329
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София, България
Успех и от мен, Августина! Съвсем скоро да се похвалиш със здраво и усмихнато детенце!

# 526
В Токуда (поне преди) им е забранено да вземат пари и подаръци над определена сума. ...

Аз вчера занесох на Димитров една кутия с бонбони голяма на Линд от най-хубавите и честно казано не ми се стори трогнат. Каза, че шоколад не яде, но момичетата ядяли и дори не я взе. Аз се почувствах много неловко  честно казано. А исках просто да благодаря. Сигурно кутията с бонбони е надвишавала подарък до определена сума. SmileyRolling Eyes

# 527
Честно казано, не виждам смисъл от даване на каквито и да е било подаръци от благодарност, в която и да е професия. За това, че някой си е свършил работата, няма нужда от подаръци. Самото удовлетворение на хората, на които си помогнал, е достатъчно. Материалният стимул (извън хонорар/заплата) за мен е вреден за обществото. По този начин подтикваме другите да искат нещо повече от това, което им се дължи по право.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 19:34 от coelum

# 528
Ами не виждам защо трябва да е трогнат Димитров от кутията с бонбони. Аз лично на лекар не бих занесла нищо, не се чувствам удобно да нося почерпки и подаръци. Та може и на него да му е неудобно да приема. Работила съм с хора и са ми носили бонбони и други сладки неща. Чувствах се доста неловко.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 12:20 от Анонимен

# 529
И аз занесох бонбони и цвете,  и не ми се очароваха.  Не знам причината дали е,  защото им е писнало от бонбони, или им е неловко,  или очакват повече.  По принцип не съм много по почерпките,  защото си си свършил работата. В случая даже си плащаш немалка сума.  В мояна професия никой не ме черпи/оставя бакшиш за работата ми.

# 530
Аз си спомням, че му занесох дърт скоч, бонбони и един кръст, който бях поръчала да ми донесат специално за него от една църква в Ереван. Зарадва се, но каза, че няма нужда. Това с почерпката не виждам защо трябва да се третира като нещо ненужно. Все пак всички черпим, когато имаме повод, а какво остава за най-хубавият такъв.

# 531
Аз също се ограничих до кутия бонбони с идеята, че достатъчно плащаш и все пак този доктор си избрал. Но в случая той работеше съвместно с моето АГ и предвид всички перипети през които преминах през 9-те месеца, а и раждането, за което много се притеснявах как ще мине предвид моите "плюсове" реших да почерпя, че оцелях Grinning. Както и да е, аз не съжалявам за жеста си.

# 532
Различно е, когато черпиш някой, който ти е направил услуга (т.е. не е получил хонорар/заплата за тази услуга) и когато черпиш някой, който си е свършил работата и си е получил дължимото за нея. Да, аз също черпя "за здраве", това не е излишно, но го правя сред приятели, роднини или правя дарение за някоя кауза.

# 533
По темата с бонбоните и уискитата - всички с това черпят. ММ е лекар и вкъщи редовно има няколко кутии с бонбони, които не ядем, и няколко уискита, от които се пие от дъжд на вятър. Първо им е неудобно да приемат подаръци и второ всички черпят с едно и също - втръсва.

Питахме асистента на операцията какво иска да му вземем и той каза, че ще се зарадва на снимка на бебето. Сигурно събира снимки на бебчетата, които е изродил.

# 534
Всеки си има усещания за нещата, но лично аз не приравнявам поводите за черпене, с това да си свършиш работа. Нямам против да се черпят лекарите, но на мен не ми идва отвътре и си го спестявам. Ето, на лекарите им е втръснало. Еми, нека да не ги отегчаваме хората..

# 535
  • София
Аз занесох торта и не си спомням таткото какво беше взел за пиене. Дадохме ги на акушерката, която ни изписваше, да се почерпят в отделението. Специално за "израждащия" доктор не съм купувала отделно нещо. Изобщо не съм обърнала внимание как е реагирала.

# 536
  • София
На изписването забесохме голяма кошница с плодове, ядки и бонбони. Акушерката от АГ отделението бързо избра и прибра в един шкаф едната част. Другата остана в кошницата за Неонатология.Нито благодари, нито се притесни, че ставам свидетел на случката. Почувствах се адски зле и се извиних на неонатолозите. Те ме успокоиха, явно не беше първият подобен случай.

# 537
Аз не говорех за изписването, мъжът ми донесе разни неща и той. Ако зависеше от мен и това бих пропуснала, ама хайде...

# 538
  • София
Аз явно не съм разбрала. Извън изписването не съм носила нищо.

# 539
Мили мамчете, за първи път ви пиша и се надявам, че съм на правилното място. Simple Smile Понеже бременността ми е доста рискова  с ниско разположена плацента, която се отлепва и кърви. Често ми се налага да посещавам спешното (до сега ходех в Майчин дом, защото в момента съм в 28 г.с. за да е на сигурно бебчето при неонатология 3 то ниво, ако случайно се наложи), не съм доволна ... имате ли представа какви са доплацанията при лежане за задържане в токуда и евентуално, ако се наложи израждане на бебчето и престой в неонатологията, защото ме наплашиха със страхотни суми ! А тъка както ми е тръгнало май до края на бременността ще има рискови ситуации. Поне да знам дали имам друга алтернатива или трябва да се примиря с Майчин дом. Много благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт