Токуда Болница София - тема 25

• 99 324
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Harmanli, Bulgaria
Мили мамчете, за първи път ви пиша и се надявам, че съм на правилното място. Simple Smile Понеже бременността ми е доста рискова  с ниско разположена плацента, която се отлепва и кърви. Често ми се налага да посещавам спешното (до сега ходех в Майчин дом, защото в момента съм в 28 г.с. за да е на сигурно бебчето при неонатология 3 то ниво, ако случайно се наложи), не съм доволна ... имате ли представа какви са доплацанията при лежане за задържане в токуда и евентуално, ако се наложи израждане на бебчето и престой в неонатологията, защото ме наплашиха със страхотни суми ! А тъка както ми е тръгнало май до края на бременността ще има рискови ситуации. Поне да знам дали имам друга алтернатива или трябва да се примиря с Майчин дом. Много благодаря предварително!
Малинка, не знам за цените освен, че раждането е 1500 + още 600 за неонатологията. Защо не се обадиш в АГ в токуда и да ги попиташ директно. Но вероятно няма да е евтино. Аз съм лежала  съдова хирургия с тромбоза и доплатих 500 лв. защото здравната каса поемало малка част... но в други болници съм плащала под 100 лв. , но разликата беше огромна. Преглеждаха ме постоянно, храната беше вкусна, санитарките изключително любезни, общо взето си заслужаваше си парите. Но преди да ме приемат ме предупредиха колко ще ми струва. Затова може да се обадиш и питаш, ако някой тук не знае. Успех и дано всичко мине леко Hug

# 541
  • София
Момичета, здравейте Simple Smile раждах преди 4г в Токуда и сега пак натам съм се насочила. Искам да питам предоставят ли помпа за кърма, или да се подготвям да нося?

# 542
Носете си.

# 543
Момичета, здравейте Simple Smile раждах преди 4г в Токуда и сега пак натам съм се насочила. Искам да питам предоставят ли помпа за кърма, или да се подготвям да нося?
Аз си поисках , докато ми донесат моята . Нямаше проблеми.

# 544
Носи си помпа.  Но тя ще е единствено за твое облекчение,  защото няма къде да съхраняваш кърмата,  а и там не можеш да ти я стерилизират.

# 545
Във ВИП стаята има хладилник. А и кърмата може да седи 4-6 часа на стайна температура.

# 546
  • Harmanli, Bulgaria
Момичета, някоя може ли да сподели своя опит след секцио, примерно след колко време можеш да видиш бебока, след колко време ти идва кърмата, как е след упойката и някой друг съвет от личен опит

# 547
1. Бебчо май го донесоха след 2 часа някъде, защото нямаше нужда от кувиоз и престой в интензивното.

2. Коластра ми потече 48 часа след операцията, 1 ден по-късно имах преходно мляко.

3. След упойката ти слагат болкоуспокояващи (на мен само парацетамол ми помагаше) - те притъпяват болката, но не я премахват напълно:

# 548
  • София
Детето си го виждаш веднага, след като го извадят. По-късно пак ти го носят.
На мен кърмата ми дойде като се прибрах в нас - т.е на 4 или 5 ден.
След упойката как да е - тресеш се докато отмине и това е. Не знам какви обезболяващи са ми слагали, но не съм имала някакви нетърпими болки. Нормална работа.

# 549
  • София
miamim, не плаши жената - от моята стая само аз се тресох след упойката Wink Шегата настрана, не е голяма болка, но ако не знаеш, че е възможно да се случи, може много да се изплашиш (като мен например).

# 550
За кърмата е индивидуално, може да потече и на следващия ден. Проблеми с упойката съм нямала.

# 551
  • София
Е, аз не искам да я плаша. Аз лично не очаквах да се треса, но пък и не съм се изплашила. Няма нищо страшно.

# 552
Аз се тресях преди да сложат упойката. В операционната беше много студено (още не бяха пуснали отоплението на болницата).
Някой хора усещат дискомфорт в мястото на пробождането (аз не съм от тях).

# 553
  • София
И аз не съм усетила дискомфорт при слагане на упойката, нито пък след това на мястото на убождане.

# 554
  • София
Момичета, някоя може ли да сподели своя опит след секцио, примерно след колко време можеш да видиш бебока, след колко време ти идва кърмата, как е след упойката и някой друг съвет от личен опит
Наистина не се плаши. Отзиви всякакви ще прочетеш, но всичко си е индивидуално и за кърмата и за болките. 3 броя секцио имам (значи преживява се Simple Smile), 2 от тях в Токуда. Не са ми съвсем пресни (2009 и 2012г.) , но като гледам нещата се развиват към добро - поне в насоката първи контакт на бебето с майката и насърчаване на кърменето. Освен, че ще можеш да го цункаш още в операционната (прегръдка няма как - ръцете са ти заети), носят ти го после в стаята наистина след около 2 ч. и после до вечерта още веднъж. Аз помолих да ми сложат бебето на гърдите  - не толкова да суче, а просто да направим контакт кожа в кожа и да ме усеща. Беше си блажен момент - кифличката спеше непробудно. Мил спомен ми е, може би защото с големите ми деца не съм го имала.
Стискам палци и при теб всичко да мине безпроблемно и да се гушкате живи и здрави с бебока.

Коластра ми потече след малко повече от 24 ч., за болкоуспокояващи те питат постоянно след операцията дали искаш. Така че като усетиш, че те пуска спиналната, поискай си. Слагат през системата, после може и свещички. Няма да те оставят с някакви кански болки. При раздвижването си боли, но въпросът е да не е нетърпимо.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт