Токуда Болница София - тема 25

• 99 320
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Harmanli, Bulgaria
Благодаря много на всички за бързата реакция Hug Големият ден колкото повече наближава, толкова повече се засилва напрежението. Дано всичко мине наред и да пиша с добра вест. Heart

# 556
При мен тресенето не ме е притеснило по никакъв начин бях чела за него. Ама да ви кажа, аз си исках обезболяващи много настоятелно и постоянно отлагаха. Казваха ми след 2 часа, след 3 часа и мнооого малко нещо са ми сложили. Ако трябва да бъдем честни мен лично много силно ме боляха контракциите след секциото, както и ставането на другия ден. КОнтракциите без да плаша никой след секциото ме боляха толкова много, че не можех да мисля за нищо друго освен за болката. Ама това май си е индивидуално. Питах после АГ и той каза, че това си е до човек, тоест твоят индивидуален праг на болката. А реално всички имат контракции независимо дали е естествено раждане или секцио. Само, че едни жени го усещат по-силно други по-слабо...

# 557
Първият ден бяха ОК да слагат обезболяващи, ама като си поисках парацетамол за вечерта на втория (предната не бях спала въобще въпреки опиодното болкоуспокояващо, което ми бяха сложили) така се размрънкаха. Все едно им искам морфин! Аз тогава дори колстра нямах.

# 558
Аз си поисках само веднъж  мисля, че на следващия ден след секциото и ми биха веднага.

# 559
На цялата наша стая също отказваха. Това преди година.

# 560
Аз се тресях след естествено раждане без упойки. Обясниха ми, че е от адреналина по време на раждането. Поисках си завивка само.

# 561
Може ли да споделиш при кой лекар роди естествено и доволна ли си?

# 562
Може ли да споделиш при кой лекар роди естествено и доволна ли си?
Трябва да съм писала и по-назад някъде. Две раждания имам при Герганова. Едно 2013 и едно тази година и съм доволна и от двете.

# 563
  • Harmanli, Bulgaria
Момичета, може малко глупаво да ви се стори, но колко време продължава секциото горе долу или при всеки е индивидуално

# 564
Мисля, че ако няма някакви усложнения или нещо по-специфично е между 45 минути и час. Моето продължи около 45 минути. Бебето го вадят още на 5-6та минута.

# 565
Самата операция около 20 мин, бебето трябва да го извадят до максимум 2 мин след разреза.
Иначе като сложим и упойката и подготовката, може би около 40-45 мин от влизането в операционната.

# 566
  • Harmanli, Bulgaria
Благодаря ви за информацията, а знаете ли колко време е престоя, че всеки път като влезна при лекаря си забравям да го попитам основни неща

# 567
Пътеката за секциото е 5 дни. Включва и дена на приемането (дена преди операцията). Може да ви задържат и повече, ако бебчо има здравословен проблем или силна жълтеница.

# 568
Момичета, докато сме на темата за секциото да попитам - кога ви раздвижиха?  newsm78

На отворените врати казаха, че ако секциото е било сутринта, ще те раздвижат на следващава сутрин, т.е 24 часа по-късно, но аз съм чувала, че на повечето места те карат да станеш и да направиш 2-3 стъпки още на същата вечер.

Като цяло знам, че колкото по-рано се опиташ да се раздвижиш, толкова по-добре и тези 24 часа ми се струват много, ако разбира се няма някакви други показания да се лежи и почива.

# 569
Развижиха ме вечерта след секциото (12 часа). Станах от леглото и направих 1-2 стъпки.

Общи условия

Активация на акаунт