Токуда Болница София - тема 25

• 99 317
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мен също ме раздвижиха като maldini88 по заявка на лекарката ми (д-р Колева). Другите жени в моята стая ги раздвижиха на следващата сутрин. Можеш да помолиш лекаря си да инструктира вечерната смяна да те раздвижат преди да легнете да спите (ако, разбира се, и той прецени, че нямаш противопоказания за това).

# 571
  • София
Към 11 ми беше секциото, на другата сутрин ме раздвижиха. Чак 24 чàса не минават. Сутрин рано рано идват.

# 572
Разбирам, благодаря за отговорите!  Peace Ще говоря с лекаря значи и ще видим кога какво ще е възможно да се направи според състоянието ми, разбира се.

# 573
  • Калифорния
Мен и двата пъти ме раздвижиха вечерта, но само защото изрично и многократно настоявах (имам дискова херния и ако се залежа повече, после адски ме боли раздвижването). Втория път дори заплаших сестрата, че сама ще стана, ако не иска да ми помогне и тя въпреки това продължи да мрънка и да ми опява, колко било трудно ставането, колко ще ме боли. Накрая й казах, че знам колко боли, защото ми е второ секцио и четвърта операция и тя млъкна.
То за раздвижването лекар не ти трябва, само някой, който да те придържа.

# 574
Мен май на другата сутрин ме раздвижиха, а родих рано сутринта (към 8ч.). Голям зор видях, с дишането най-вече, но няма как да знам дали е било от почти 24 часовото залежаване. Аз имах нужда от почивка честно казано, защото не бях спала нощта преди това, че бях с изтекли води и контракции.

# 575
  • София
С дишането нямах проблем, но ми се виеше свят. Предполагам - нормално след толкова часове лежане. Падна ми се скапана акушерка ли беше, или не знам каква, която само с думи ме напътстваше, изобщо не ми помогна да се изправя. Посъветва ме само да пийна вода за световъртежа и пак да опитам да стана JoyJoy

# 576
И двата пъти бях първо секцио, в осем сутринта и ме раздвижиха на другата сутрин. Моят проблем с дишането беше, че ме болеше много при всяко вдишване.

# 577
Нещо такова беше и при мен, но все пак е само първия ден и се преживява.

# 578
А да ви питам нещо... Всички казвате "раздвижиха ме" - какво точно се случи, помагаха ли ви? Защото на мен ми казаха "айде, ставай" и аз станах и отидох до вратата, после се върнах в леглото.
Нямам спомен дали на другите оперирани в стаята им помагаха Hands Muscle

# 579
Две сестри,от двете ми страни, ме изправиха и ми помогнаха да ида до мивката.

# 580
И на мен така ми се струва редно...
Цъкам им още един минус...

Дано са асистирали на повече жени и в нашата стая да сме изключение.

# 581
  • София
На мен също ми помага една сестра, както и на всички в нашата стая.  MorningSun, явно сте изтеглили къса клечка, което, говорили сме си, не е допустимо при тези цени.

# 582
  • София
Явно зависи от сестрата. Мен не са ме придържали, само ме насърчаваха да стана и обясняваха как да застана - първо настрани, после да си вдигна облегалката, после не знам си какво.

# 583
Моето секцио беше привечер и ме раздвижиха сутринта рано към 6 ч. Спомням си че тръгнах по коридора към аквариума да си видя бебчо. Направих няколко тигела и сестрата идва да ме прибира 😃
При мен беше най -болезнено и най -тежко не първия ден , а втория и третия.
 Когато някоя от нас ( бяхме 4 момичета секцио в един ден ) кажеше нещо смешно  ставаше страшно 😃 ако се изпуснеш да се смееш болки, ако се въздържаш да се смееш пак лошо...
Хубавото е , че точно първата сутрин попаднахме на много добри ,мили и внимателни сестри . Следващите дни не бяха такива .

# 584
  • София
Раздвижването зависи до голяма степен от лекаря ти. При първото ми секцио в Токуда през 2009 обичайно си раздвижваха на следващата сутрин, но мен ме вдигнаха за няколко крачки в стаята само още вечерта по настояване на д-р Димитров. Аз пък имах проблем, който налагаше по-скоро раздвижване с цел добро чистене на матката, т.е. движение, за да се засили кървенето (лохиите). През 2012 вече отново станах вечерта, а бях второ секцио (около 11 ч.), донякъде по мое желание, донякъде и лекарябеше казал стига да мога. Пак при Димитров бях.

Общи условия

Активация на акаунт