Токуда Болница София - тема 25

• 99 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Моето секцио беше в 14 часа и ме раздвижиха на другия ден към 6 сутринта. За жалост никоя сестра не ми помогна, само стояха до леглото ми и ми казваха айде ставай... общо взето това е аспект, от който не съм доволна. Накрая викнах мъжа ми и той ми помогна за първото ставане. След това всичко беше по вода.

# 586
Явно съм изкарала късмет със свястна сестра.
чПак казвам - за мен възможността мъжът ми да е с нас през цялото време си струва цената като за скъп хотел на ВИП стаята. Той ми подаваше малкия като не можех да се навеждам, гушкаше го да го успокоява.

# 587
Мъжът ти не ходи ли на работа, че е висял 5 дни в болницата?

# 588
Работи на смени по 12 часа. Тия 4 дни (петият е денят преди секциото) си ги беше освободил месец и половина по-рано (в 39 г.с. имаше голям шанс да раждам или да съм родила вече). Не всички работят от 9 до 5, само в делнични дни.

# 589
Хубаво е мъжът ти да е с теб през цялото време, все пак не му се ражда дете всеки ден. Но на моят, ако му го бях предложила, щеше да ме помисли за ненормална.

# 590
Е, не е дежурил при мен постоянно. Почерпи колегите си; "търча"'до вкъщи за стерилизатора. Въпреки мрънкането на сестрите, исках да давам изцедена коластра на бебчо (съвсем доносен, без нито 1 секунда прекара в интензивното).

# 591
Раздвижването мисля, че до голяма степен зависи от инструкциите на доктора. Мен ме оперира д-р Димитров (юли, тази година), секциото беше в 13 часа и в 8 часа същата вечер ме раздвижиха. Сестрата, която ми помогна, каза, че той настоява неговите пациентки да се изправят още в деня на операцията.

# 592
Явно е и въпрос на кого ще попаднеш. В нашата стая бяхме три пациентки със секцио преди обяд (две при д-р Димитров). През целия ден ни казваха, че вечерта ще се раздвижим. Вечерта обаче мина д-р Кръстанова и отсече, че никой никъде няма да мърда. На другата сутрин чак се изправихме. На мен никой не ми е помагал, не съм и искала. Но на едно от момичетата му беше трудно и й помагаха две акушерки, не само при първото ставане, но и през деня.

# 593
И моето беше в 13:00 ч., но ме раздвижиха чак на сутринта. Димитров ми се скара, че се лигавех, но по дяволите, много болеше в началото.

# 594
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате детски ортопед в Токуда, който работи с направления?

# 595
Освен за проследяване на бременност, някой ходи ли на профилактични гинекологични прегледи? Кой лекар бихте ми препоръчали?

# 596
Зависи, то е индивидуално с кой ще си допаднете. От "старите" лица аз бих препоръчала Димитров, но при него е много натоварено, не си заслужава чакането сума ти време за един профилактичен. От новите д-р Маркова или д-р Апостолова, при тях и чакането не е толкова голямо, и няма чак такова усещане за бързане.

# 597
Можем ли да откажем поставянето на ваксини на новороденото и каква е процедурата.

# 598
Можеш, при постъпване в болницата попълваш един куп документи. Та в един от тях те питат дали искаш ваксини.

# 599
Можем ли да откажем поставянето на ваксини на новороденото и каква е процедурата.
Може. Подписвате декларация, щом ви приемат за раждане, но няма да ви спестят поучителна лекция и окурителни погледи.

Можеш, при постъпване в болницата попълваш един куп документи. Та в един от тях те питат дали искаш ваксини.
Не е така. Ваксините са задължителни. Трябва изрично да се поиска декларация.

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 20:06 от Magairlin

Общи условия

Активация на акаунт