Токуда Болница София - тема 25

• 99 296
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Мен ме попитаха ще се слагат ли ваксини на бебето. Аз не съм се интересувала от отказ от ваксини.

# 601
Явно и  за ваксиноте зависи на кого ще попаднеш.

# 602
Аз си ходя на профилактични при Димитров от 7 години, никога не съм чакала много.

# 603
Освен за проследяване на бременност, някой ходи ли на профилактични гинекологични прегледи? Кой лекар бихте ми препоръчали?

Аз ходя при д-р Апостолова. И за профилактични, и при нея си следях бременността. Много мила, разбира си от работата и не е толкова натоварено при нея Simple Smile

# 604
Как успявате да заведете децата на преглед събота и неделя, когато от регистратура упорито ме отклоняват към педиатрия? Трябва ли да имам предварително уговорка с лекар от неонатологията? И какво правите, ако децата ви рязко се разболеят в почивните дни и не става дума за бистър сопол или кашлица, а състояние, което искате да проверите при добър лекар?

# 605
Случи ни се по празниците миналата година и я заведохме на дежурен неонатолог, като изрично подчертах, че искам неонатолог да прегледа детето. Не са ми отказвали.

# 606
  • София
През почивните дни има дежурен неонатолог, но ако имат спешни случай в отделението и се касае за дете над 1 год. отказват прегледи.

# 607
Има ли някой, които е раждал естествено при д-р Димитров, за да сподели своя опит?

# 608
Бихте ли ми казали колко контролни прегледи се правят след нормално раждане? Кога се правят и какво включват?

# 609
Имате право на два в рамките на 30 дни. На мен не ми остана време за втория. Идеята е да се проследят лохиите и зарастванията.

За бебчо също има два в неонатологията.

# 610
Имате право на два в рамките на 30 дни. На мен не ми остана време за втория. Идеята е да се проследят лохиите и зарастванията.

За бебчо също има два в неонатологията.

Странно, на мен ми беше насрочен само един преглед 7 дни след изписването, който включваше само преглед на шевовете... Не че на този етап може да се каже дали матката се е свила
на ехограф, но според мен е важно и това да се проконтролира, което не се случи...

# 611
Прегледите не ги насрочват, доколкото знам. Казаха ми да отида в приемен ден на доктора, без час. Така и направих на 9ти ден.
Вмести ме без да чакам много (може би около 30-40мин). Матката се беше свила много... Почти нормални размери. Каза ми за втория преглед пак така, без час когато реша в приемен ден. Но аз не отидох.... Вече не ми се ходеше там заради липсата на паркоместа Grinning

# 612
Влизам да споделя опит от престоя си в Педиатрията.
Миналата седмица синът ми вдигна висока температура, кашляше и тъй като джипи-то не беше налична, го заведох в Токуда. Лежали сме през зимата с него там, затова се върнах защото проблема беше сходен.
Веднага ме насочиха да остана в болницата. Няма да разказвам подробно само ще отбележа няколко неща, които ме възмутиха:
- сестрите - не знам за какво са там, освен да разнасят лекарства и да взимат кръв. Всички, абсолютно всички процедури, без поставяне на абокада и вземането на кръв, ги правех аз. Тъй като синът ми е с рефлукс, няколко пъти подчертавах, че приемането на медикамент през устата при него си е предизвикателство. Казаха ми, че много съм го глезела! След като първата вечер си изплю антибиотика и лекарството за температура, се наложи лично лекарката да ги предупреди да ми помагат, забележете, не те да ги дават, а да ми помагат, да му ги дам. Една специална сестра - Вени, Дени или нещо подобно - кисело същество, дето живота му е черен - първия ден ми се скара, че детето плачело, да съм го укротяла (той е на 1 година как точно да го укротя, когато в този момент му забиват абокад?). След това, същата "сестра" му изпопука всички вени на двете ръчички и се наложи да му сложат абокад на крачето. Естествено, виновно беше детето ми, защото много се дърпало. Последната вечер ми каза, че съм се лигавела и тя вършела моята работа като ми помагала да му дам антибиотика!
- лечението - това, че не те наблюдава един лекар основно го знаех. Че епикризата ти се подписва от двама лекари, които не съм им видяла  очите, камо ли да са преглеждали детето - преживях го. Че му бяха подготвили документите за изписване преди да излязат резултатите от кръвните изследвания - не! За тях беше по-важно да си платя стаята, а не да видят какво показват резултатите.
- храната няма да я коментирам, но на едногодишно дете да се поднесе пилешко бутче - цяло, необезкостено, камо ли пасирано - ми е меко казано странно. Направо с представих, как моят го грабва и започва да го ръфа.
- и последно - най-важно - хигиената! Не че в болницата е мръсно, но не е и болнична чистота. Мие се пода в стаята веднъж на ден, не се мие банята или мивката, постелъчния материал не се сменя (за 5 нощувки), никакви измиващи, да не говорим за дезинфекциращи препарат. Само едни табела навсякъде как да си мием ръцете сякаш ще правим операция.  През зимата, когато лежахме, бяха обявили, че в отделението има ротавирусна инфекция , да се пази. Тогава оцеляхме, но сега не се опазихме. В деня на изписването, детето беше с температура и разстройство. Лекарката спокойно ми обясни, че това било реакция на антибиотика (която реакция се появи след пет дни прием!). Изписаха ни по живо, по здраво, прибрахме се вкъщи, детето продължи да е с разстройство на всеки час, започна да повръща. В резултат се наложи да търся друга болница и сега сме трети ден с диагностицирана ротавирусна инфекция, а детето в резултат е дехидратирано и с 1,5 кг отслабнало само за една седмица. Няма къде другаде да сме я пипнали , освен в Токуда. Не знам на какво се дължи - миех всичко с вряла вода и течен сапун (в аптеката нямаха нищо дезинфекциращо), претривах всичко по няколко пъти с антибактериални и дезинфекциращи  кърпички, миех детето при всяко пипване на нещо, но говорим за едногодишно, ходещо, живо, буйно дете -не мога да го сложа в камера и да не му давам нищо да пипне, стояхме предимно в стаята, а като излизахме навън , аз бях с маска, а на малкия му закривах устата с едно шалче (той маската я дърпаше). Сигурно вината е в мен, явно не съм опазила детето си достатъчно чисто.
Но факта, че от Токуда го изписаха като здрав и ни пратиха да си ходим с подобни симптоми, а ни приеха в болница само 4 часа след това, само ми говори,че реално здравето на пациентите им едва ли ги интересува толкова много, или поне рязко губят интерес след изтичането на клиничната пътека.
В допълнение, мога да кажа, че държавната клиника, в която сме сега, стаите са точно толкова добре изглеждащи отвътре, колкото в Токуда, а апаратурата им (инхалатор, монитор за наблюдаване на системата и др.), са по-модерни от тези в Токуда. А когато натиснеш звънеца за сестрата - о, чудо, тя вземе че дойде. (Сега чакам да ме подхванете, какво съм търсила в Токуда като така възхвалявам държавните клиники - и аз живеех с убеждението, че щом е частна, при това с добри отзиви за детското, значи е по-добре от държавните, които си мислех, че са мизерия).
Та за край на този дълъг пост (извинете ме, ако съм ви отегчила)  - ако не дай си боже на някое детенце му се случи да попадне в педиатрията в скоро време, имайте предвид, че е възможно да се зарази с ротавирус и никой няма да ви предупреди дори.

# 613
  • Harmanli, Bulgaria
Аз направо не мога да повярвам на прочетеното. Звучи като един ужасен кошмар и за майката, и за детето. Надявам се в най-скоро време да се възстановите и да забравите за този лош спомен

# 614
  • София
the slayer, ужасно съжалявам за преживяното в Токуда Sad Наистина е срамота за частна болница с големи претенции. Бързо да се оправя мъничето и пу! повече никакви болници поне до края на зимата!

Общи условия

Активация на акаунт