Токуда Болница София - тема 25

• 99 182
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Аз миналия месец се запознах с Бойко Димитров и съм с много добри впечатления от него.
Освен това мои познати раждаха при него и са много, много доволни ат раждане и възстановяване, отношение, реакция..въобще всичко  Wink

# 706
Има отзиви за Тодор Димитров из нета, колкото искаш!

# 707
Кърменето не е въпрос на късмет. Малко са жените, които имат физиологичен проблем, заради който не могат да кърмят (поликистозни яйчници, хормонални проблеми, мастектомия). Условията и подкрепата в болницата, обаче оказват голямо влияние в/у успешното кърмене. В Токуда положителното е, че:

- бебчетата се носят при майките в рамките на 2 часа след раждането
- бебета стоят почти през цялото време при майките по време на престоят

Проблемите идват от това, че:

- никой не отговаря за помощ при проблеми със засукването (дават си зор да помагат само на хора с връзки май)

- разпространяват се разни митове за режими, дълги нощни паузи и т.н.

Препоръчвам, като подготовка:

- да се прегледа блогът на Хедра
- да се присъединиш към групата "За Дългото Кърмене" във Фейсбук (вътре можеш да получиш съвети за всякакви проблеми свързани с кърменето)

# 708
  • Калифорния
Преди 2-3 години, когато аз раждах имаше и много безплатни курсове за бременни по моловете. Там винаги има поне един урок за кърменето с демонстрации и т.н. На мен ми бяха полезни. И двете ми деца засукаха от раз.

# 709
Те и моите засукаха, но имах проблеми от друго естество - рани по зърната и вазоспазми. Блога на Хедра е прекрасно четиво, добре е всеки, който кърми да го има под ръка!

# 710
Аз Бойко няма да го сменя за никой друг Димитров, каквато и визитка да има ! 😃
Относно ПДКК- абсолютни лаици- водя детето си от две години при тях за направления (по ЗК се води там)- сменят си персонала често, с тази такса направо се подиграват, защото лекарите им изобщо не са на това ниво, с което заявяват, че разполагат. Ще отпиша детето при първа възможност.

# 711
А къде ще го запишеш? Защото аз съм наникъде като опции newsm78

# 712
Не знам. Ще запиша при някой ЛЛ, който е склонен на направления при нужда и в Токуда на профилактика и ако не дай Боже се наложи спешен. Аз съм изключително доволна от Константинова, Масларска.

# 713
Доста работодатели предлагат допълнително здравно осигуряване, поради тази причина аз съм извън филма с лл, свършващи направления, опашки, таксички и тн.
Някой ползва ли такова и за бебето/детето си в Токуда (към кой фонд?) Отделна карта ли вадят? Аз ще мога да сключа такова допълнително споразумение към лятото (с доплащане за член от семейство,  но не е нещо грандиозно като сума май). Все още обмислям, но клоня натам... Не мога да прося всяко направление Close

# 714
А то в Токуда няма опашки щото.

Личният лекар в полезен, защото обикновено се избира на удобно място до вкъщи. Когато децата тръгнат на градина и започнат да боледуват това е важен фактор, отделно трябват и болнични. Така, че хайде моля ви се. Аз съм доволна от личната, досега не е поставяла грешна диагноза, а в Неонатологията ми се в случвало.

# 715
Питам дали някой ползва такова в Токуда, нищо повече. Не съм сигурна, че ще водя бебето си там, защото не съм очарована от раждането, престоя си, прегледите на бебето. В момента събирам информация.

# 716
Доста работодатели предлагат допълнително здравно осигуряване, поради тази причина аз съм извън филма с лл, свършващи направления, опашки, таксички и тн.
Някой ползва ли такова и за бебето/детето си в Токуда (към кой фонд?) Отделна карта ли вадят? Аз ще мога да сключа такова допълнително споразумение към лятото (с доплащане за член от семейство,  но не е нещо грандиозно като сума май). Все още обмислям, но клоня натам... Не мога да прося всяко направление Close

Отделна карта е, защото е за друг човек, независимо, че е малетно лицето.
Допълнителното здравно осигуряване е различно при различните работодатели и зависи от пакетите, които е избрал. Обикновено има лимит дори и при абонаметно обслужване, който отново е избран от работодателя. Малко са тези, които избират най -  разширените пакети, включващи дори проследяване на бременност/раждане, профилактика и с голям лимит. Повечето са много ограничени.
Затова ЛЛ си е добра опция и за деца не отказват направления.

# 717
Според мен поне за децата ЛЛ е необходимост. Отделно не пречи да си го водиш на консултации и прегледи, където решиш.

# 718
Да, ЛЛ си остава, това е ясно. Аз съдя по моя опит: наложи ми се консулация с ортопед, отидох директно на ортопед през фонда, без да се занимавам с ходене до ЛЛ.
Ако е същата схемата и за бебето, супер Simple Smile за мен е страшно улеснение. Например за дерматолог, вътрешни болести, алерголог и тн.
ЛЛ години вече го ползвам само за болнични.

# 719
Да, ЛЛ си остава, това е ясно. Аз съдя по моя опит: наложи ми се консулация с ортопед, отидох директно на ортопед през фонда, без да се занимавам с ходене до ЛЛ.
Ако е същата схемата и за бебето, супер Simple Smile за мен е страшно улеснение. Например за дерматолог, вътрешни болести, алерголог и тн.
ЛЛ години вече го ползвам само за болнични.

Да, и аз така процедирам. Мисля, че можеш да го ползваш и за бебето, но следи да не надвишиш лимита за застрахователната година. Прочети и ОУ дали няма възрастово ограничение, т.е. застрахователят не приема лица на възраст 0+.

Общи условия

Активация на акаунт