Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 780
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 110
Поведенческа хипноза?
The Puppeteers?!
Е, никак не се учудвам след, като броят на дипломираните надвишава броят на нуждаещите се от конци..

# 1 111

Цитираното е от преди 5 години, цифрите сега най-вероятно са по-различни.

само споделих мнение, което съвпада с моето и за по-лесно цитирах
Д. Гъдева беше 35 лв. до миналата година, сега не знам, но това е за 30 мин. сесия, каквато е нейната практика
но в крайна сметка мнението ми е за кечество, а не за цена

# 1 112
Да, разбира се, abroad. Уточних го за всеки случай. Simple Smile

# 1 113
  • дядовата ръкавичка
Моля за насоки за добър психотерапевт с опит при хранителни разстройства, депресивни състояния, перфекционизъм. Благодаря!

# 1 114
Аз пък си мисля, че момичето е включило проблема си в темата надявайки се ако лелята е тук да се познае и да се промени, като прочете мнения от колеги.
До колкото разбирам, като продавачка лелята не е била с нрав на капризна досадница и момчето изтъква психологията, като причина за тази промяна, но изглежда лелята не се занимава само с психология.

# 1 115
Моля за насоки за добър психотерапевт с опит при хранителни разстройства, депресивни състояния, перфекционизъм. Благодаря!

Включвам се с абсолютно същата молба за гр. Варна и за гр. София, моля!

# 1 116
Боряна Чалъкова знам, че работи с такива състояния. Във Варна е, но май приема и в София.

# 1 117
  • София
Как разбирате, че даден психолог е вашият човек?
Усеща ли се от първата среща или трябва да мине някакво време?
Има ли значение как се чувства човек след срещата - по-добре, по-зле или това не е показателно?

# 1 118
Zazu, прекрасни въпроси, на които, за съжаление, аз не мога да отговоря. Обиколих много терапевти. От всеки има какво да науча и "взема", но моите проблеми мисля, че нямат решение. Не чувствам спасението, което търся в терапията. Имам чувството, че помощта има само временен ефект и се чувствам все така объркана. Силно религиозен човек съм, а това ми добави отгоре още един тон терзания и не мога да намеря покой.
P.S. Допълвам се, защото ми дойде увереност да кажа следното (а от много време съм страшно неуверена да изкажа каквото и да е мнение): слушай своята интуиция. Знам, че това е трудно и тя също може да бъде объркваща, но ако нещо в работата с психолога/терапевта създава смут, според мен е ясен знак, че нещо между вас не се получава. Послушай сърцето си и не се страхувай да сменяш, ако мислиш, че няма смисъл да продължаваш с конкретния специалист.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 22:44 от Джуд

# 1 119
Цитат
Не чувствам спасението, което търся в терапията.

Ако терапията дава спасение - това вече не е терапия.

# 1 120
А какво се очаква от една терапия? .........
Да ти кажат очиге истини, които знаеш дълбоко в себе си?

# 1 121
Никой нищо няма да ти каже в очите, нито ще те спаси по време на терапия. И е работа на добрия терапевт да изкорени тези очаквания на пациента, спрямо терапията, още на първия сеанс.

Единственият човек, който може да те спаси и да ти каже нещо в очите нещо да промени, това си ти. Терапевтът просто ти дава инструменти, с които да ти е по-лесно да работиш, за да достигнеш до целта си.

# 1 122
А какво се очаква от една терапия? .........
Да ти кажат очиге истини, които знаеш дълбоко в себе си?

Има една смешка:
- Искаш ли виц за психолози?
- Да.
- А сега да видим, защо го искаш.

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Та така и с терапията.
- Какво очакваш от терапията?
- Еди какво си.
- А сега да видим, защо го очакваш.

Важно е вие какво очаквате. Очакванията на човек говорят много за самия него. Нали са си негови. Терапевт може да помогне да разберете повече за това.
Стига да е терапевт на мястото си. Че някой "гуру" като нищо да те отпрати с едно "не очаквай нищо от другите".

# 1 123
Цитат
Не чувствам спасението, което търся в терапията.
Ако терапията дава спасение - това вече не е терапия.

Да, права сте, пресилих малко думите под въздействие на емоциите. Аз мисля да пробвам юнгианска психоанализа, така или иначе харесвам всичко, което съм прочела за и от Карл Юнг, пък каквото стане.

# 1 124
При кого ще ходите, Джуд?
Имате ли препоръки за някой конкретен?

Общи условия

Активация на акаунт