Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 696
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 125
В България Юнгианска анализа?-смело!

# 1 126
Казва се Бойко Ценков, случайно го намерих. Хареса ми какво пише за него и така.

# 1 127
Бихте ли препоръчали психолог (видеоразговори онлайн) , който смятате за добър в работата си и е в сферата на семейните взаимоотношения, нервността, ниска самооценка и депресии. Благодаря

# 1 128
Отчаяно моля за препоръка за психолог или психотерапевт с онлайн консултации, който се занимава с овладяване или определяне на паническо разстройство/разстройство на адаптацията. От месец съм с жесток задух и тахикардия при елементарно физическо усилия или в легнало положение, нещата които винаги са ми помагали да се справям със стреса- движение и сън... За съжаление все още ме размотават доктори и не е сигурно дали имам сериозен физиологичен проблем, или проблема е комплекс и соматичен и стресов фактор не е изключен. Тъй като психиатър ми постави тези диагнози и ми изписа антидепресанти, които аз не смея да пия, защото са ми изписани на база на едно изречение- имам задух и висок пулс.. А и имам хормонални проблеми, притеснявам се какво ще се случи като ги спра. Бих искала да направя консултации с психотерапевт първо, поне такова е вътрешното ми усещане. Благодаря Ви!

# 1 129
Бихте ли препоръчали психолог (видеоразговори онлайн) , който смятате за добър в работата си и е в сферата на семейните взаимоотношения, нервността, ниска самооценка и депресии. Благодаря
Вижте Тодор Симеонов дали ви резонира.

# 1 130
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате специалист, който се занимава с деца. Става въпрос за шест годишно. Искам да направим консултацив първо с мен, а после с нея. Събраха ѝ се някои промени на куп, а аз изглежда не мога да овладея ситуацията. Попаднах на сайта на Денис Герман. Някой препоръки? Иначе сме в София и предпочитам разговора с детето да не е онлайн.

Благодаря предварително!

# 1 131
Здравейте, моля да ми препоръчате онлайн психотерапевт, благодаря

# 1 132
Мнение за Моника Богданова? И доколко психоанализата и цялото това говорене реално помага, още повече че явно продължителността на терапията не е малка? Благодаря.

# 1 133
Мнение за Моника Богданова? И доколко психоанализата и цялото това говорене реално помага, още повече че явно продължителността на терапията не е малка? Благодаря.

Какво имате предвид под "цялото това говорене"?
Доколкото знам, в психоанализата от страната на психоаналитик се говори най-малко...
Но кажете, все пак.

# 1 134
С риск да ме критикуват, в психоанализата, за да се постигне нещо малко са нужни много време и пари.

# 1 135
Ам сигурно има предвид цялото това говорене на клиента..
На мен ми се струва, че това не помага особено.

Какво имате предвид под "цялото това говорене"?
Доколкото знам, в психоанализата от страната на психоаналитик се говори най-малко...
Но кажете, все пак.

# 1 136
Да, много говорене от клиента и малко от терапевта имах предвид.
Доколко изваждането на подсъзнателни мисли и импулси в съзнаваното наистина помага за разрешаване на проблеми или по-скоро психоанализата може са се възприеме като процес на самопознание? Също така този процес явно се случва бавно, но колко - месеци, година, две или повече?

# 1 137
arlina_, разбрах. Simple Smile

Не може без "цялото това говорене" в терапията, стига да не е "като със стената", както се изрази един познат, улучил прекалено мълчалив аналитик. Иначе от говоренето се изяснява картинката, както външната, така и вътрешната, с говоренето, но и с участието на терапевта, се стига до други погледи към нещата, те се осмислят по нов начин...
Сигурно зависи от проблемите и целите, както и от специалиста, но познавам хора, ходили на психоаналитик по 5 - 15 сесии и намерили решения на въпросите си, без да посвещават години на психоанализата.

Понякога, обаче, са нужни години, независимо от метода.

# 1 138
Благодаря, Селма, обнадеждаващо звучи. Още повече, че посетих професорката заради мой близък, но тя прецени, че ще е по-ефективно аз да проведа терапия. Така че  възникнаха въпроси дали ще има ефект, такъв че да помогна на близкия ми, както и дали няма да се проточи много дълго във времето. Ще говоря и с нея за тези мои притеснения, но исках да чуя и независими мнения.

# 1 139
Помислете от чисто практическа гледна точка -кога и къде в живота въобще аналитичен процес разрешава проблем???Да обясни може,но до там.

Общи условия

Активация на акаунт