Психолози, психотерапевти, психиатри

• 200 039
  • 1 295
  •   3
Отговори
# 600
Да припомня само едно прастаро правило-не чука забива пироните,а ковача.

# 601
Добре, тогава към gloria1975 – въпреки 4е съзнателно ти се е видяло тъпо да слушаш истории за други клиенти, дали пък като се замислиш не се 4увстваш някак по–добре?

Цитат
Аз пък никога не съм 4увала за такава терапия – да ти разказват слу4ки на клиенти, два пъти.. Дори не съм 4увала за терапия, в която терапевта да говори основно (то това някак противоре4и на идеята за терапия). А всъщност за М.Алгафари са ми казвали, 4е така цял 4ас ти обяснява някакви неща.. но това съвпада с идеята за по–известните.

Причината да не сте чули сигурно се дължи на това,че не сте обучавани в съответните модалности.Понякога едно привидно разказване на истории има мощен тераептивчен ефект по 2 причини: 1.печелене на доверието на клиента,като това не е задължително да стане на съзнателно ниво.Важното е подсъзнанието да стане възприемчиво и 2.модел на работа-например така работи ериксоновата хипноза.Да не се бърка с Ерик Ериксон става въпрос за Милтон Ериксон.Основен похват в ериксоновата хипнотерапия е разказването на истории.Имаше навремето в клубовете на дир преведени негови сесии и помня една история,където клиентка му- жена с паника,на която Ериксон цял час разказвал как се садят домати.Накрая тя си тръгнала недоволан,но след кратко време осъзнала,че се чувства незнайно как много по-добре,продължила терапията си и се ```излекувала```напълно.
В България добри Ериксонови хипнотерапевти има малко и предимно мъже.Доткор Първанов от Плевен е най-изявеният от тях.
🤣🤣🤣
Не съм съформуката, но не се сдържах.
И аз като теб не съм чувала за подобна терапия, освен, че и не съм претърпявала такава. Дали има и две истории, които терапевката ми да е разказала, през изминалите 3 години.
Но явно господин Akademik е привърженик на доктор Първанов и неговите методи, които може пък да са успешни, к'во. Така че и на мен ми е интересно как се е почувствала gloria1975.
Почувствах се,като да ти отмъкнат едни 60 лв:joy:ей така се почувствах.Това са глупости не терапия и на края да ми дават да прочета части от книга.....дето съм ги чела,чела.Смятам,че на някои вече не им се работи и лежат на стари лаври.Иначе защо на въпроса ми Защо не практикувате Хипотерапия(защото каза че преди я е използвал)отговори"Ами вече не я използвам"

# 602
  • Варна
gloria1975,
Надявам се, че вече не ходиш при д-р Първанов. С такава нагласа няма смисъл.
Ако ходиш при друг, там как е?

Незнам дали си наясно, но минимум два три месеца би трябвало да продължи една терапия, ако е един път седмично и то краткосрочна,..... има други модалности дългосрочни които изискват повече време. Та дори и таксата да е ниска примерно 30лв. за два три месеца ще са нужни около 300лв. И повече.

Като искаш хипнотерапия, намери си такъв терапевт.
Незнам какво точно очакваш, някаква магия, нещо окултно и паранормално, което да те оправи!

За съжаление психотерапията не е да отидеш в магазина да заплатиш стоката, след това да си я вземемеш и да я притежаваш.

# 603
Според мен глория1975 трябва да си намери психиатър, при който да ходи малко повечко време. Писала съм препоръки на лични.

Това с търсене на бързи магийки може да го направи някой от семейните констелации или от неорайхианската школа и после чувството ще е същото: взеха ми едни пари.

# 604
Опа, сега се сетих, 4е съм говорила с този д–р Първанов в един форум, и там ми отговори, 4е при посттравмати4но стресово разстройство няма промени в мозъка.. Това пък изобщо не знам как да го коментирам. В първия момент реших, 4е ми се подиграва.

Почувствах се,като да ти отмъкнат едни 60 лв:joy:ей така се почувствах.Това са глупости не терапия и на края да ми дават да прочета части от книга.....дето съм ги чела,чела.Смятам,че на някои вече не им се работи и лежат на стари лаври.Иначе защо на въпроса ми Защо не практикувате Хипотерапия(защото каза че преди я е използвал)отговори"Ами вече не я използвам"

# 605
  • Варна
Ally_,
На теб каква ти е целта, да докажеш на някой че психотерапията е измама?

Ами не я ползвай, пий си хапчетата,. Психотерапията е доброволна осъзната дейност от страна на човека с проблем, а не насилствена.

То промени в мозъка има и при влюбването, но увреждания няма.
Невротрансмисерите не са константа и се променят постоянно, ежедневно, ежечасно, в зависимост от това какво мислиш и правиш, и от убежденията ти от целия ти житейски опит изобщо.

# 606
Според мен глория1975 трябва да си намери психиатър, при който да ходи малко повечко време. Писала съм препоръки на лични.

Това с търсене на бързи магийки може да го направи някой от семейните констелации или от неорайхианската школа и после чувството ще е същото: взеха ми едни пари.
А вие как така с лека ръка ме изпратихте на Психиатър?Направо диагноза ми сложихте!Никъде не съм писала че очаквам магия но не съм и толкова тъпа да не усетя как някой ми отмъква парите.Не може по-време на сеанс да си разговаряш по телефона с пациенти и като удари 60 Мин да кажеш чао.

# 607
Ами хората търсеха отзиви.

Говорех за структурните и функционални промени..

Ally_,
На теб каква ти е целта, да докажеш на някой че психотерапията е измама?

Ами не я ползвай, пий си хапчетата,. Психотерапията е доброволна осъзната дейност от страна на човека с проблем, а не насилствена.

То промени в мозъка има и при влюбването, но увреждания няма.
Невротрансмисерите не са константа и се променят постоянно, ежедневно, ежечасно, в зависимост от това какво мислиш и правиш, и от убежденията ти от целия ти житейски опит изобщо.

# 608
Аз мисля да се оттегля от помагането на неблагодарни хора.

# 609
  • Варна
Ally_,
И психиатрията и психотерапията са забулени в доста мистерии и тайни все още. В останалите медицински специалности има много неясноти, а в психиатрията съвсем.
Всичко е толкова относително, субективно, неясно, индивидуално.....
И ти сега взе че набързо го изясни, имало структурни промени в мозъка при психични разстройства. И какво съветваш хората. Какво да правят?
Ами то като има структурни промени, всичко е загубено....

А Първанов е добре да го цитираш точно какво е казал, а не по спомен.

# 610
Ally_,
И психиатрията и психотерапията са забулени в доста мистерии и тайни все още. В останалите медицински специалности има много неясноти, а в психиатрията съвсем.
Всичко е толкова относително, субективно, неясно, индивидуално.....
И ти сега взе че набързо го изясни, имало структурни промени в мозъка при психични разстройства. И какво съветваш хората. Какво да правят?
Ами то като има структурни промени, всичко е загубено....

А Първанов е добре да го цитираш точно какво е казал, а не по спомен.
Аз ще ти го цитирам" хората с тревожни разстройства имат прекалено много серотонин в мозъка и ако вземат антидепресанти им става още по зле тъй като получават още повече серотонин.За това само с Психотерапия се лекували " Ако може да е с години,че повечко пари да им вземат!Това последното изречение е мое ......така го разбирам аз това!

# 611
  • Варна
Първанов е привърженик на  кратките терапии, той е против дългосрочните!!!
Няма как да точи пари от клиент с години.
Аз не знам защо продължаваш да се занимаваш с него. Ясно е, че не е той твоя терапевт, търси си друг, ако все още имаш желание за психотерапия.

# 612
Първанов е привърженик на  кратките терапии, той е против дългосрочните!!!
Няма как да точи пари от клиент с години.
Аз не знам защо продължаваш да се занимаваш с него. Ясно е, че не е той твоя терапевт, търси си друг, ако все още имаш желание за психотерапия.
Явно не четете между редовете, вече не се занимавам с него просто защото е губене на време и пари. Исках да запозная хората тук какво се случва и да ги предпазя от шарлатани.Всички ние,които търсим помощ от Психотерапевт особено с по-сериозните случаи смятам,че трябва да се подхожда много сериозно и отговорно а има такива на които не им се работи!

# 613
Gloria1975, съжалявам за вашия опит.
Преди време ми направи впечатление развитие на събитията при една форумка тук. И тя минаваше от звезда към звезда, все разочарована си тръгваше, докато не се спря върху по-неизвестен терапевт,  за който впоследствие сподели, че ѝ е помогнал доста. Това, че някой терапевт е именит, не означава, че ще си паснете. Но и това, че не сте си паснали не знам дали е основателна причина да му се лепва етикетче "шарлатанин". Пийте една студена вода и си търсете друг, евентуално. Дано намерите ваш човек!

Danny_J,
Цитат
...психотерапията не е да отидеш в магазина да заплатиш стоката, след това да си я вземеш и да я притежаваш.

Това е брилянтно! Nature Sparkles

# 614
здравейте. имам нужда от добър психиатър във Варна за страхова невроза. имате ли мнение за, доктор Яни Стефанов?

Общи условия

Активация на акаунт