Спор относно име

• 21 509
  • 216
  •   1
Отговори
# 45
Анджък Ганьо- не знам младите момичета не внимават ли в час по литература, защото виждам, че доста излизат с тоя литературен образ, без да го разпознават.

Споменавала ли съм, че въобще не съм фен на породата Булгарише Мачо?

Време ли е да те пратим да гледаш филма "Аз Преди Теб"?

# 46
Има го и по областните градове, че и в най-големите. Даже забелязвам, че като че ли е мода, дори много образовани и успешни хора с елитни професии малко да простеят. Като че ли нарочно, един вид фалшив имидж, малко дърпат към образа на "мъж със салатка и ракийка". Не знам, може всъщност да им харесва.

Не мога да си го представя. Как един образован човек, желаещ да става успешен, ще губи 3 вечери в седмица на маса (примерно), пиейки до не знам кога си... Как върви едното с другото, тоя успех не пада от небето, работа иска, жертви иска, не спокойствието, което дават ракийката, салатата и радио Веселина.
Всички ракийколюбители, които познавам, са си и простички, и необразовани, и неособено успешни.  
Ако е само имидж, май се преживява  newsm78

# 47
  • София
На мен пък ми е чудно как в друг тип теми, където съфорумката трябва да се изкара Шесторъкия Шива, за да може да натрие носа на виртуалните си колежки, се описва съвсем подробно и за салатка, и за ракийка, и за домакинската работа, и за креватните подвизи тип Саша Грей, но някак си тези балкански потребности на мъжа се обличат в някакъв ореол на трудолюбието, на всичко, което дава за семейството си, срещу което този манталитет е не само простен, ами и приносът на милата съпруга е просто "най- малкото, което може да направи".
Та, големи градове или села и паланки- всичко е еквилибристика според контекста. Интересно ми е колко от пишещите подобни лозунги ще ги срещна в темата за варене на ракия.
Не визирам горните потребителки.

П.П. Филмът ми се стори посредствен откъм актьорска игра и развой на събитията.

# 48
Еми, типичен Ганьо Балкански е. Първо децата щели да са кръстени на мака му и баща му, в никакъв случай някакво модерно име. Не харесвал майка и, като човек. Rolling Eyes Няма един лев в джоба, но претенции - да! Ракийката няма да коментирам, за 29 годишно момче. Stop

# 49
Какво общо има ракията? Аз също обичам!
Редакция: В София има и страхотен ракиен бар Wink

# 50
Ракията като ракия си е ОК, със салата е отлична комбинация- проблемът е в цялостната култура.

И аз не мога да си кривя душата, салата с ракия ми е по-интересно от суши със саке, просто локални настройки. Само че ракия- 25-50 грама за блясък в окото, не 250 за напиване до ниво хайдушки песни и тропане по масата.

# 51

Тя и салатата си е идеална, само получава лош имидж покрай ракията  Laughing

# 52
Ракията като ракия си е ОК, със салата е отлична комбинация- проблемът е в цялостната култура.

И аз не мога да си кривя душата, салата с ракия ми е по-интересно от суши със саке, просто локални настройки. Само че ракия- 25-50 грама за блясък в окото, не 250 за напиване до ниво хайдушки песни и тропане по масата.
Хайдушките песни са за предпочитане  Joy

# 53
  • София
Сама по себе си, няма. Става въпрос за манталитет.
Макар че на повечето върли противници мама и тате сигурно още варят ракийка, но това са друг тип наблюдения- пак манталитет, пак балкански, пак същата история, но с нови персонажи, няма смисъл да се залита в тая посока.

# 54
Не, не, хайдушки песни са сериозна доза алкохол, след нея идва боят и чупенето.

# 55
Не, не, хайдушки песни са сериозна доза алкохол, след нея идва боят и чупенето.
Значи, на по ранен етап е радио Веселина и чалга канала. Laughing

# 56
Предполагам все още не е над 150 гр. на вечер. Което пак си е много де, и може да води до снижено либидо и представяне, плюс постепенно чичасване. Ракията не прощава.

# 57
Само че ракия- 25-50 грама за блясък в окото
Това  25 грама , с капкомер ли го мерите или с аптекарка везна ?  newsm78

# 58
# 59
Е нямате ли си "ракиени чашки" от прадядото- едни такива съвсем мънички, събират 25 грама.

Иначе въобще не мога да пия ракия, една такава чашка ми е дозата за вкус към салатата.

Общи условия

Активация на акаунт